Φλωρίδης: «ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ να αυτοδιαλυθούν και να πάμε σε κάτι καινούργιο»

Φλωρίδης: «ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ να αυτοδιαλυθούν και να πάμε σε κάτι καινούργιο»

«Πιστεύω στην απόλυτη επανίδρυση του χώρου» ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός

floridis01
Για ανάγκη «απόλυτης επανίδρυσης» στο χώρο της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, μίλησε ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης στο Radio North αναφερόμενος αρχικώς στο ΚΙΝΑΛ, αλλά βάζοντας στο ίδιο «κάδρο» και τον ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε δε λόγο για «ελλειμματικές ηγεσίες» που συμβάλλουν στη στασιμότητα.

«Πιστεύω στην απόλυτη επανίδρυση του χώρου», τόνισε ο κ. Φλωρίδης απαντώντας σε ερώτηση για τις προοπτικές του ΚΙΝΑΛ. «Επανίδρυση σημαίνει ότι θα πρέπει να καταλάβει πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία τα τελευταία χρόνια, ότι οι παλιές αναλύσεις δεν μας βοηθάνε, ότι είναι ξεπερασμένες από τα πράγματα, ότι ο κόσμος αναζητά καινούριες λύσεις σε καινούρια προβλήματα και ότι όσο αυτές οι λύσεις δεν δίνονται από ένα κόμμα του μεσαίου χώρου, τότε είναι προφανές ότι ο χώρος παραμένει στάσιμος».

«Δεν υπάρχουν οι ηγεσίες»

Στη συζήτηση περί ηγεσιών, ήταν που ο κ. Φλωρίδης, επέκτεινε την ανάγκη ανασύστασης και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η αλλαγή ηγεσίας έχει νόημα, όταν μπορεί να προκύψει μια ηγεσία, που να θέσει τα καινούρια προβλήματα. Αυτή θα ήταν ενδεχομένως μια προοπτική. Οι ηγεσίες σαφώς παίζουν ρόλο και εγώ πιστεύω ότι η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι απολύτως ελλειμματική ως προς αυτό, δηλαδή δεν μπορεί να δώσει καινούρια πνοή, ούτε μπορεί να θέσει τα μεγάλα ζητήματα, το ίδιο βέβαια και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αν μιλήσουμε γι αυτόν τον ευρύτερο χώρο. Άρα, ενώ ο χώρος έχει μεγάλη ανάγκη να ανασυσταθεί, αυτή την ώρα δεν υπάρχουν οι ηγεσίες, που μπορούν να τον οδηγήσουν κάπου και παραμένει στάσιμος».

Ο ίδιος θύμισε ότι είχε μιλήσει περί «επανίδρυσης» του χώρου και στο παρελθόν αλλά χωρίς να εισακουστεί: «Είπαμε ότι πρέπει να αυτοδιαλυθούν οι σχηματισμοί τελείως και να πάμε σε κάτι καινούριο, δηλαδή νέα ηγεσία, νέες προτάσεις, νέες σκέψεις, νέες απόψεις αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό και τελικά κατέληξαν σε μια αναπαλαίωση γι` αυτό και παραμένει στάσιμο αυτό το πράγμα. Δεν θα εξελιχθεί».

Ειδήσεις σήμερα: 

Αυγενάκης: «Ξεκινά έρευνα κακοδιαχείρισης στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία»

Χανιά: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός για τον φόνο της συντρόφου του - Ζήτησε συγγνώμη

In memoriam: Δύο χρόνια χωρίς τον Θέμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης