Αυγενάκης: «Ξεκινά έρευνα κακοδιαχείρισης στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία»

Αυγενάκης: «Ξεκινά έρευνα κακοδιαχείρισης στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία»

«Οι θλιβεροί χειρισμοί της Ομοσπονδίας έχουν λάβει διαστάσεις έξω από τη χώρα» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού

avgenakis
Σε έκτακτη συνεδρίαση συνέρχεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην ελληνική ομοσπονδία μετά τις πρόσφατες καταγγελίες αθλητών.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της κυρίας Φωτεινής Πιπιλή: «Προκαλεί θλίψη μια ομοσπονδία που το άθλημά της έχει φέρει διακρίσεις και έχει αναδείξει κορυφαίες προσωπικότητες να αντιδρά με αυτό τον τρόπο. Δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Ανήκουν στη μειοψηφία της αθλητικής κοινότητας που θεωρούσαν ότι κανένας δεν θα τούς ακουμπήσει. Οι θλιβεροί χειρισμοί της Ομοσπονδίας έχουν λάβει διαστάσεις έξω από τη χώρα. Σε επικοινωνία μου με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας εισέπραξα την έντονη ανησυχία του και απογοήτευση για τα καταγγελλόμενα. Συμφωνήσαμε για στενή συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία ώστε να ξεπεραστεί η κρίση. Εντός των επόμενων ημερών συνεδριάζει το Δ.Σ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για να εξετάσει κυρώσεις».

Επιπρόσθετα, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από την ενιαία Αρχή Διαφάνειας σειρά ελέγχων στην Ομοσπονδία για τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς ενώ πρόσθεσε ότι αντίστοιχες έρευνες έχει ζητήσει και για τα πόθεν έσχες των μελών της ομοσπονδίας.

Παράλληλα υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την πάταξη του φαινομένου των αιωνίων μελών σε Συμβούλια Ομοσπονδιών και ανακοίνωσε την έναρξη καμπάνιας κατά της -παντός είδους-κακοποίησης στον αθλητισμό με σύνθημα “Σπάσε τη σιωπή”.

Από την πλευρά της η κυρία Πιπιλή τόνισε: «Είναι τεράστια η σημασία του θάρρους που επέδειξε η Σοφία Μπεκατώρου να σπάσει τον κύκλο σιωπής. Αυτό που με εξόργισε είναι το γεγονός της συμπεριφοράς της ομοσπονδίας ιστιοπλόων οι οποίοι με επίσημη δήλωση όχι μόνο δεν άνοιξαν την αγκαλιά της στοργής αλλά αντιθέτως τη διαπόμπευσαν. Απαιτώ ως πολίτης την καθαίρεση του συνόλου του Δ.Σ διότι προέβαλε την κοινωνία. Είναι κρίμα να διαπιστώνουμε από ορισμένες συμπεριφορές ότι λειτουργούν κάποιοι που έχουν να κάνουν με τα παιδιά μας με λογικές Καμόρας και Μαφίας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 80ρηδες - Ποιοι παίρνουν μετά σειρά να σηκώσουν τα μανίκια

Θετικός στον κορωνοϊό ένας στους 55 Άγγλους την προηγούμενη εβδομάδα

Φλωρίδης:«ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ να αυτοδιαλυθούν και να πάμε σε κάτι καινούργιο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης