Δένδιας για 12 ν.μ. στο Ιόνιο: Υπερβαίνει τα 13.000 τ. χλμ. η επέκταση του εθνικού μας χώρου

Δένδιας για 12 ν.μ. στο Ιόνιο: Υπερβαίνει τα 13.000 τ. χλμ. η επέκταση του εθνικού μας χώρου

Για πρώτη φορά από το 1947 επιχειρείται επέκταση του εθνικού χώρου της χώρας - «Είναι σημαντικό  ότι το νομοθέτημα συνοδεύεται από την ομόθυμη στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών  στη Βουλή - Τι σημαίνει η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια

dendias_kiroseis
Την ομόθυμη στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η επικράτεια αυξάνει το μέγεθός της κατά 10%.

Κατά την έναρξη της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις προκαλείται για πρώτη φορά από το 1947 «επέκταση του εθνικού χώρου κατά 10.079 τ. χλμ. και αν προσθέσουμε το κλείσιμο των κόλπων, η επέκταση υπερβαίνει τα 13.000 τ. χλμ. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι το σύνολο της χώρας είναι 135.0000 τ. χλμ. αντιλαμβάνεται το μέγεθος της έκτασης».

«Είναι σημαντικό - όπως αναδείχθηκε κατά την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή – ότι το νομοθέτημα συνοδεύεται από την ομόθυμη στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Κατά συνέπεια η στιγμή έχει στοιχείο ιστορικότητας και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα κόμματα για την συνεργασία» τόνισε ο υπουργός.

Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο στηρίζεται επι της αρχής από τους βουλευτές της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κινήματος Αλλαγής, Ελληνικής Λύσης και ΜεΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ δηλώνει «παρών».

Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στη Μεταμόρφωση: Ένας άνδρας νεκρός από πυρκαγιά σε μονοκατοικία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Τα κριτήρια που θα αφήσουν εκτός χιλιάδες δικαιούχους

Πάει για άνοιγμα τον Φεβρουάριο και η εστίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης