Με την Κ. Σακελλαροπούλου συναντιέται σήμερα ο Α. Τσίπρας με φόντο τη διαχείριση της πανδημίας

Με την Κ. Σακελλαροπούλου συναντιέται σήμερα ο Α. Τσίπρας με φόντο τη διαχείριση της πανδημίας

Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη σχεδιάζει ο Τσίπρας μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Θα παρουσιάσει δέσμη προτάσεων για την υπέρβαση της επιδημιολογικής κρίσης και των απόνερων που δημιουργεί

tsipras_sakellaropoulou
Στη «γραμμή» της σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, της οποίας θα ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, εισέρχεται η Κουμουνδούρου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να ενισχύσει και το ηγετικό-θεσμικό του προφίλ σκοπεύει να συνδυάσει, με αφορμή τη σημερινή συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, τη σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό με την παρουσίαση δέσμης προτάσεων για την υπέρβαση της επιδημιολογικής κρίσης και των απόνερων που δημιουργεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει μετά το τετ-α-τετ με την κυρία Σακελλαροπούλου δήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο όπου μεταξύ άλλων δεν αποκλείεται να υποστηρίξει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας». Αυτό είναι το «πνεύμα» των μηνυμάτων που θέλει άλλωστε να στείλει ο κ. Τσίπρας μέσω της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ήταν λόγω των εορτών σε εκκρεμότητα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιδιώκει να «χρεώσει» στην κυβέρνηση «εγκληματικά λάθη και το απόλυτο μπάχαλο με την διαχείριση της πανδημίας». Είναι, όπως λένε συνεργάτες του, εξαιρετικά ανήσυχος για την εξέλιξη της πανδημίας καθώς είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με επιστήμονες και μέλη της Επιτροπής για την πορεία της πανδημίας, κατά τις οποίες όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το τρίτο κύμα.

Οι ίδιοι στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα πυροβολούν το Μαξίμου λέγοντας ότι: «Η χθεσινή ομοβροντία επιστημόνων και λοιμωξιολόγων αλλά και μελών της Επιτροπής (Σαρηγιάννης, Τούντας, Δερμιτζάκης, Παναγιωτόπουλος, Καπραβέλος, Βανταράκης) για επερχόμενο σφοδρότερο τρίτο κύμα, μετά τα μηνύματα εφησυχασμού που έστειλε η κυβέρνηση με τα ρεβεγιόν 9 ατόμων στις γιορτές και τις πρωτοφανείς εικόνες συνωστισμού στα Θεοφάνεια, όπου έκανε τα στραβά μάτια για να μην έχει πολιτικό κόστος από την Εκκλησία (επανέλαβε το ίδιο πράγμα που έκανε του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και μετά την ανατριχιαστική ομολογία Γεωργιάδη), είναι ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης και της επανάληψης των εγκληματικών λαθών που οδήγησαν σε περισσότερους από 4.500 νεκρούς από τις αρχές Νοέμβρη μέχρι σήμερα».

Και καταλήγουν, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την επιχειρηματολογία που θα αξιοποιήσει ο κ. Τσίπρας με αφορμή το τετ-α-τετ στο Προεδρικό Μέγαρο: «Χαρακτηριστικό της παντελούς απώλειας ελέγχου και της διαχειριστικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης είναι το απόλυτο μπάχαλο που επιβεβαιώθηκε με το άνοιγμα των σχολείων. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος το πρωί ανακοίνωνε πιθανή αναβολή του ανοίγματος τη Δευτέρα ώστε να συνεδριάσει την Παρασκευή η Επιτροπή για να έχουν όλα τα δεδομένα για ασφαλές άνοιγμα και δύο ώρες αργότερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων, με την αρμόδια υφυπουργό να λέει επί λέξει πως «δεν περιμένουμε από τους λοιμωξιολόγους»!

Η κυβέρνηση συνεχίζει να γράφει τις εισηγήσεις της Επιτροπής στα παλαιότερα των υποδημάτων της, την ώρα που το ΕΣΥ παραμένει σε ασφυκτική πίεση χωρίς ενίσχυση και όλοι βλέπουν το παγόβουνο του τρίτου κύματος να έρχεται».

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβοκατεβαίνουν τα κρούσματα- Ανησυχία των ειδικών για τα αποτελέσματα των γιορτών

Επίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο: «Ήταν ένα χάος από εγχώριους τρομοκράτες»

Το σκληρό παιχνίδι της μοίρας για τον 25χρονο από την Αμάρυνθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης