LIVE

Κορωνοϊός

Ιστορικές στιγμές - Ξεκίνησε ο εμβολιασμός: Η Ελλάδα «σήκωσε τα μανίκια» στη μάχη κατά του κορωνοϊού

emvolio_mitsotakis_tsiodras_main

Στην «πρώτη γραμμή» του εθνικού εμβολιασμού η νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Ευσταθία Καμπισιούλη, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας - Τη Δευτέρα εμβολιάζονται Αλέξης Τσίπρας και Βασίλης Κικίλιας

Ιστορικές στιγμές διαδραματίστηκαν νωρίς σήμερα το μεσημέρι στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν», καθώς η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου συμμετείχε στην πρώτη ημέρα του εθνικού εμβολισμού, σηματοδοτώντας στο ανώτερο επίπεδο την «αρχή του τέλους» της πανδημίας για την Ελλάδα.

Την πανελλήνια πρωτιά, ωστόσο, στον εμβολιασμό επί ελληνικού εδάφους κατέχει από σήμερα η Ευσταθία Καμπισιούλη, Νοσηλεύτρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ακολούθως ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς πρόκειται για την πρώτη Ελληνίδα και τον πρώτο Έλληνα αντίστοιχα, οι οποίοι έκαναν το εμβόλιο.

Σακελλαροπούλου: «Το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη»

Ακολούθησε στο νοκοκομείο «Ευαγγελισμός» η πρώτη πολίτης της χώρας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία συγκινημένη από τη διαδικασία, δήλωσε:

«Τα φετινά Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη. Όλοι αυτοί οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο που μόχθησαν και πέρασαν ίσως νύχτες με αγωνία προσπαθώντας να έχουν εγκαίρως -όσο γίνεται πιο έγκαιρα- όσο γίνεται νωρίτερα, έτοιμο το εμβόλιο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση που κατάφερε να μοιραστούν οι πρώτες ποσότητες σε όλα τα κράτη μέλη έτσι ώστε να αρχίσει ο εμβολιασμός απέδειξε με τον τρόπο αυτό ότι είναι και μια κοινότητα αλληλεγγύης.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πέρα από το έργο που προσφέρουν όλο αυτό τον καιρό και για το οποίο ποτέ πραγματικά δεν θα μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε όσο τους αναλογεί, θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού να μπορέσουν να το υλοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά αυτή τη φορά τώρα πια δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών για να μπορέσουμε να νικήσουμε, να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να ανακτήσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας. Χρόνια Πολλά σε όλους».

Μητσοτάκης: «Χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας»

Στο Χαϊδάρι, στο νοσοκομείο «Αττικόν» εμβολιάστηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσήλθε στο χώρο του εμβολιασμού συνοδευόμενος από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Μετά τη διαδικασία του εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με ιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου τους οποίους ευχαρίστησε για τον αγώνα που δίνουν και αντάλλαξαν ευχές. Σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός, ανέφερε:

«Σήμερα, είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού, με το εμβόλιο, κατά του Covid 19.

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν, σήμερα, οι πρώτοι υγειονομικοί. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID, τους χρωστάμε τόσα πολλά και πρέπει πάνω απ’ όλα αυτοί να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα, αλλά για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς να μπορούν να επιτελούν το σπουδαίο τους καθήκον.

Μέσα στους επόμενους μήνες ο σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό και αυτοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι, σήμερα, με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα.

Όλα αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021, για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες για τη χώρα μας -200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης- να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας.

Καλές γιορτές, χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλες και σε όλους».

Τασούλας: «Το 2021 είναι η χρονιά της ελπίδας και της ελευθερίας»

Παρών στη διαδικασία του εθνικού εμβολιασμού από την πρώτη ημέρα και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες «να απολαύσουν την πρωτόγνωρη γοητεία ευθύνης και ελευθερίας που τους χαρίζει η εξασφάλιση της υγείας τους με αυτόν τον εμβολιασμό».

Αμέσως μετά τη διαδικασία του εμβολιασμού του, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Το 2020 ξεκίνησε με μία απροσδόκητη αγωνία που μετατράπηκε σε φόβο και κατέκλυσε όλο τον κόσμο. Μία πρωτόγνωρη πανδημία, από αυτές που εμφανίζονται κάθε εκατό χρόνια, σκόρπισε απελπισία, φόβο και άλλαξε τις ζωές όλου του κόσμου και στη χώρα μας. Κλείνοντας το 2020, την αγωνία και τον φόβο τα διαδέχεται η ελπίδα. Η επιστήμη, η συνεργασία και η λογική κέρδισαν το στοίχημα. Και τώρα, απομένει σε όλους εμάς μία πρωτόγνωρη γοητεία, η γοητεία της ευθύνης να αλλάξουμε τη ζωή μας. Όσο περισσότεροι εκμεταλλευτούμε κι αξιοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία επιστήμης και λογικής, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η αντεπίθεση της υγείας έναντι αυτής της πανδημίας.

Το 2021 είναι η χρονιά της ελπίδας και της ελευθερίας. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μετέχω σε αυτή την προσπάθεια και αν μου επιτρέπετε, καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να απολαύσουν αυτή την πρωτόγνωρη γοητεία ευθύνης και ελευθερίας που τους χαρίζει η εξασφάλιση της υγείας τους με αυτόν τον εμβολιασμό».

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνόδευσαν στην αίθουσα εμβολιασμών ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ μετά τον εμβολιασμό του, ο κ. Τασούλας συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου, εκφράζοντάς τους την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό του για τον αδιάκοπο αγώνα που δίνουν στο μέτωπο της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Βαρουφάκης: «Το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή ατομική επιλογή όσο και δημόσιο αγαθό»

Την πρωτιά από πλευράς της αντιπολίτευσης κατέκτησε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μετά τον εμβολιασμό του στον «Ευαγγελισμό» τόνισε:

«Είμαι εδώ σήμερα για να δηλώσω έμπρακτα ότι το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή ατομική επιλογή όσο και δημόσιο αγαθό.

Νιώθω όμως ντροπή που αυτό το πολύτιμο αγαθό θα είναι για μήνες προνόμιο τόσο λίγων επειδή η κυβέρνηση, μήνες τώρα, αγνοεί τις εκκλήσεις μας να στήσει πραγματικό δημόσιο δίκτυο κέντρων εμβολιασμού και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το εμβόλιο από μόνο του δεν αρκεί για την απελευθέρωση από την πανδημία. Χρειάζεται και απελευθέρωση από τις ολιγαρχικές πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Χρόνια πολλά και δημιουργικά - με υγεία για όλους».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»:

11:30 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

12:15 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

12:45 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.


Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Για πόσο καιρό προστατευόμαστε αν έχουμε αντισώματα;

Άγρια επίθεση με σιδηρολοστούς σε δομή με ανήλικους μετανάστες στο Ωραιόκαστρο

«Ελευθερία» στην Ευρώπη: Δείτε τους πρώτους εμβολιασμούς
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (98)

Κρατήστε Λεφτά Για Τους Δικηγόρους

Πσστ, λεβέντες... Κρατήστε κανά φράγκο στην άκρη για τις δύσκολες ώρες. Οι μηνύσεις ξεκίνησαν και δεν θα σταματήσουν για κανέναν εμπλεκόμενο.

σουπερ

καταπληκτική συμβουλή. Ευχαριστώ. Μήπως έχεις κανενα καλό αντιεμβολιαστή δικηγόρο υπόψη σου;

Γελοίοι είστε όλοι σας

Πολιτικοί και ψηφοφόροι. Δρόμο ρεζιλια από την Ευρώπη μπινεδες.

koula

Τα μανίκια τις να τα σηκώνει η είναι για εμβόλια η είναι για δουλειά, τα πόδια τις να μην σηκώνει εκεί που δεν πρέπει ...γκέγκε ;

σήκωσαν τα μανίκια

για να πιάσουν το φρεντο και πάλι ξαπλώστρα!

Varate

Όντως ζούμε ιστορικές στιγμές με Κούλη πρωθυπουργό!

...

Ιστορικές στιγμές! Εισάγαμε εμβόλια από την Αμερική και βελόνες ποιος ξέρει από που, αλλά μπορούμε να κάνουμε την ένεση μόνοι μας! Γράφουμε Ιστορία λέμε. Με την κυβέρνηση των Αρίστων έχουμε αποχτήσει τεχνογνωσία άλλου επιπέδου. Στο μεταξύ ο γελοίος μας μας έχει ξεχάσει κλειδωμένους στα σπίτια μας εδώ και κάνα δίμηνο, αλλά είναι τόσο ηλίθιος που νομίζει πως τον ευγνωμονούμε.

Εν τώ μεταξύ

σεμνά και ταπεινά όλες οι εταιρείες τηλεφωνίας μάς ενημέρωσαν ότι το 5G εγκαθίσταται στη χώρα, όσο εμείς ασχολουμεθα με τον ιο. Αυτή η ιδιόμορφη απειλή που δείχνει ήδη τα δόντια της,με ποιο εμβόλιο θα περιοριστεί;

Κλπ

Μην ανυσηχεις. Έρχεται και το εμβόλιο κατά της βλακείας. Σε βλέπω που χαμογελάς πονηρούλη...

τραμπάκουλας

αν κάνω εμβόλιο παίρνω ένα ρίσκο αν δεν κάνω πάλι παίρνω ρίσκο, συνεπώς μετά από σκέψη θα κάνω το εμβόλιο λιγότερο ρίσκο κατά την άποψη μου

τα λεμε μετα ...οχι τωρα

Η ανθρωπότητα πρέπει να ζήσει με αυτόν τον ιό καθώς έχει ζήσει με όλους τους ιούς από την αρχή του ανθρώπου στη γη ... Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έχουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα για να τους προστατεύει. Εάν δεν λειτουργούσε αποτελεσματικά, τότε οι άνθρωποι δεν θα υπήρχαν πλέον. Ένα εμβόλιο δεν αποτελεί θεραπεία για έναν ιό. Ένα εμβόλιο λειτουργεί εκπαιδεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα για την αναγνώριση και την καταπολέμηση των παθογόνων, είτε είναι ιοί είτε βακτήρια. Εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν είναι αποτελεσματικό, τότε ούτε το εμβόλιο θα σας βοηθήσει.

Όλα πήγανε μια χαρά

Μία υποτιθέμενη πανδημία που θερίζει μετά τις 22:00 το βράδυ για αυτό και η απαγόρευση...Εμβόλιο της Microsoft...Τι άλλο να ζητήσουμε για το 2021;

τα νέα windows

για να τα κατεβάζεις εύκολα και να αερίζεται το σπίτι ή ο χώρος εργασίας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης