Γεννηματά: «Στις 4 Ιανουαρίου θα εμβολιαστώ κατά του κορωνοϊού»

Γεννηματά: «Στις 4 Ιανουαρίου θα εμβολιαστώ κατά του κορωνοϊού»

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε στη λήψη μέτρων και τα λάθη και οι παραλείψεις είχαν μεγάλο κόστος στις ανθρώπινες ζωές ανέφερε σε συνέντευξή της στον Alpha

gen
Στις 4 Ιανουαρίου θα εμβολιαστεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά του κορωνοϊού. Μιλώντας στη τηλεόραση του ALPHA, είπε πως υπήρξε συνεννόηση της ίδιας με τον υπουργό Υγείας ώστε να προγραμματιστεί. Σημείωσε παράλληλα, ότι το εμβόλιο είναι ένα σημαντικό όπλο στα χέρια μας, όχι όμως ότι τελειώνει ο πόλεμος απέναντι στην πανδημία. «Χρειαζόμαστε ένα συγκεκριμένο σχέδιο ώστε, να φτάσουμε στο πολυπόθητο τέλος του προβλήματος», υπογράμμισε.

Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα της σωστής πληροφόρησης των πολιτών με καμπάνια ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας ότι όταν εμφανίστηκαν οι αρνητές ήταν από τους πρώτους το Κίνημα Αλλαγής που σε υψηλούς τόνους έλεγαν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη οι πολιτικοί αρχηγοί προς αυτήν την κατεύθυνση. Χρειάζεται ένας σοβαρός σχεδιασμός όπως είπε. Τα εμβολιαστικά κέντρα να είναι γνωστά σε όλους, στελεχωμένα από το απαραίτητο προσωπικό. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια λίστα προτεραιότητας με ποια σειρά θα εμβολιαστεί ο κόσμος, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται απόλυτη διαφάνεια στο θέμα του εμβολιασμού.

Όχι εφησυχασμός ήταν το κύριο μήνυμα της, επισημαίνοντας τα λάθη, όπως είπε, της κυβέρνησης στον χειρισμό της στη Δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα. «Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε και τα λάθη και οι παραλείψεις είχαν μεγάλο κόστος στις ανθρώπινες ζωές αλλά και στην υγεία και την οικονομία», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, αναφερόμενη στις προτάσεις του κόμματος της, για ένα ασφαλές άνοιγμα σημείωσε πως πρέπει να ξεφύγουμε από τα οριζόντια μέτρα, καθώς δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη στιγμή. Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής είναι σταδιακό άνοιγμα με στεγανοποίηση των περιοχών που θα βασίζεται όμως στη διενέργεια μαζικών τεστ που θα επαναλαμβάνονται κάθε είκοσι ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο θα ελέγχονται τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Εξαπολύοντας τα βέλη της προς την κυβέρνηση, σημείωσε πως δεν κατανοεί τον λόγο που η κυβέρνηση αρνείται τα μαζικά τεστ αλλά και την δημοσιοποίηση των στοιχείων ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι επιστήμονες.

Η κ. Γεννηματά, σημείωσε ότι το κόμμα της ασκεί δημιουργική αντιπολίτευση. Κάνοντας προτάσεις για την οικονομία, από τον Μάρτιο μιλούν για τα μέτρα που θα κρατήσουν την κοινωνία όρθια και ζωντανή την οικονομία. Μίλησε παράλληλα, για ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας πώς δεν στηρίζουν τη μεγάλη πλειοψηφία της μεσαίας τάξης που είναι αντιμέτωπη με αδιέξοδα, ανεργία και τη λουκέτα.

Ζήτησε παράλληλα, να εφαρμοστεί και το '21 το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής που θα είναι αντίστοιχο και του '20 με πρόβλεψη να μην επιστραφεί το 70%. «Να είμαστε ρεαλιστές για να μπορέσουν να αντέξουν χρειάζεται κούρεμα υποχρεώσεων και σταθερά 120 δόσεις» σημείωσε η κ. Γεννηματά. Παράλληλα, τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής προτείνει το 30% μείωσης στους συνεπείς και απάλειψη προστίμων και προσαυξήσεων. Αλλά και να καλυφθεί το 100% των ασφαλιστικών εισφορών με ρήτρα για διατήρηση εργασίας.

Κλείσιμο
Μίλησε επίσης για τους ανέργους που ξεπερνούν τους 340.000 εγγεγραμμένοι σημειώνοντας ότι δεν έχουν καμία απολύτως στήριξη. Τόνισε παράλληλα, πώς το Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσε τροπολογία ώστε να πάρουν 3 μήνες επίδομα ανεργίας, προσθέτοντας ότι δυστυχώς ο αρμόδιος υπουργός δεν το έκανε δεκτό.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε είναι η προθεσμία - Πώς να καταθέσετε πινακίδες

Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που επιτρέπει σε πρώην προέδρους να γίνουν ισόβιοι γερουσιαστές

Μητσοτάκης: Καθοριστικής σημασίας η συνδρομή των πολιτών στα δειγματοληπτικά test Covid
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης