Γεννηματά: Μειωμένες κατά 10% οι επιδοτήσεις των αγροτών

Γεννηματά: Μειωμένες κατά 10% οι επιδοτήσεις των αγροτών

Καλεί τον πρωθυπουργό να επιστρέψει όλες τις επιδοτήσεις, που όπως λέει η κ. Γεννηματά παρακρατήθηκαν παράνομα 

fofi
Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στην κυβέρνηση για τους αγρότες και την επιδότηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως καταγγέλει η κ. Γεννηματά, «650.000 αγρότες διαπιστώνουν ότι τα χρήματα των επιδοτήσεων που δικαιούνται δεν τους έχουν καταβληθεί στο ακέραιο όπως ορίζουν οι κοινοτικοί κανονισμοί. Οι επιδοτήσεις που τους καταβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μειωμένες κατά 10% χωρίς καμία ενημέρωση και εξήγηση. Πάνω από 100 εκ ευρώ επιδοτήσεων παρακρατήθηκαν από τους αγρότες την στιγμή που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς».

Κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία πώς προσπαθεί να καλύψει παράνομα ρουσφέτια, όπως τονίζει, με την κατανομή επιδοτήσεων μέσα από το εθνικό απόθεμα, σε άτομα που δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις ή δεν ασκούν και γεωργική δραστηριότητα. «Για να ικανοποιηθούν αυτά τα ρουσφέτια περικόπηκαν δικαιώματα επιδοτήσεων από τους πραγματικούς παραγωγούς», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, καλεί τον πρωθυπουργό να επιστρέψει όλες τις επιδοτήσεις, που όπως λέει η κ. Γεννηματά παρακρατήθηκαν παράνομα.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Γεννηματά:

«650.000 αγρότες διαπιστώνουν ότι τα χρήματα των επιδοτήσεων που δικαιούνται δεν τους έχουν καταβληθεί στο ακέραιο όπως ορίζουν οι κοινοτικοί κανονισμοί. Οι επιδοτήσεις που τους καταβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μειωμένες κατά 10% χωρίς καμία ενημέρωση και εξήγηση. Πάνω από 100 εκ ευρώ επιδοτήσεων παρακρατήθηκαν από τους αγρότες την στιγμή που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς.

Αιτία η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καλύψει παράνομα ρουσφέτια, με την κατανομή επιδοτήσεων μέσα από το εθνικό απόθεμα, σε άτομα που δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις ή δεν ασκούν και γεωργική δραστηριότητα. Για να ικανοποιηθούν αυτά τα ρουσφέτια περικόπηκαν δικαιώματα επιδοτήσεων από τους πραγματικούς παραγωγούς.

Για την παράνομη παρακράτηση υπάρχουν σοβαρές ευθύνες που οφείλουν οι αρμόδιοι να τις αναλάβουν. Καλώ άμεσα τον κ Μητσοτάκη να βάλει τέλος στην εξαπάτηση των αγροτών και να επιστρέψει όλες τις επιδοτήσεις που παράνομα παρακρατήθηκαν».

Ειδήσεις σήμερα: 

Τρόμος σε αεροπλάνο της United: Ασθενής με κορωνοϊό πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης (Βίντεο)

Χρυσοχοΐδης : Η Αστυνομία στους δρόμους τα Χριστούγεννα – Νέα μέτρα τις επόμενες μέρες

Δεν υπάρχει λόγος για πανικό εξαιτίας του νέου στελέχους που εντοπίστηκε στη Βρετανία, λέει ο υπουργός Υγείας της Ινδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης