Αντιπολίτευση με «Τομ και Τζέρυ» από τον ΣΥΡΙΖΑ που προσδοκά click away εκλογές

Αντιπολίτευση με «Τομ και Τζέρυ» από τον ΣΥΡΙΖΑ που προσδοκά click away εκλογές

Επανέρχεται στο προσκήνιο από τον ΣΥΡΙΖΑ η ρητορική της περιόδου 2011-2014

tsipras-tzanakopoulos-520000
Πολιτικά οφέλη στις υγειονομικές και οικονομικές συνέπειες της πανδημίας αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αρκετά στελέχη να εκφράζουν πλέον ανοικτά την προσδοκία τους για ανατροπή της κυβέρνησης και… click away πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Πάντως, την ώρα που αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιγράφουν τις εκτιμήσεις τους για ραγδαίες πολιτικές αλλαγές το επόμενο διάστημα και ο κ. Γιάννης Δραγασάκης ζήτησε την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για την διαχείριση του μακρόπνοου σχεδίου ανάταξης της χώρας και την εποπτεία των 39 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι «Εξελίσσεται μία ισχυρή και τεκμηριωμένη πολιτική αντιπαράθεση και πολιτική σύγκρουση για τον προϋπολογισμό όπως είναι εύλογο» για να προσθέσει ανοίγοντας το παιχνίδι του εκλογικού αιτήματος πως «Εκ των πραγμάτων μπαίνει και το ζήτημα της ανάγκης εναλλακτικής λύσης και διαφορετικής διακυβέρνησης για τη χώρα». Σύμφωνα δε με πληροφορίες υπάρχουν εισηγήσεις προς την ηγεσία του κόμματος να θέσει το αίτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για κυβέρνηση «μειωμένης κοινωνικής εμπιστοσύνης» επαναφέροντας στο προσκήνιο την ρητορική της περιόδου 2011-14 όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «χοροπηδούσαν» στα βουλευτικά έδρανα φωνάζοντας για «γερμανοτσολιάδες» και για «απονομιμοποιημένη κυβέρνηση».

«Είστε κυβέρνηση μειωμένης εθνικής και κοινωνικής εμπιστοσύνης την ώρα που τα δύσκολα είναι μπροστά» είπε ο κ. Ραγκούσης για να προσθέσει «τα δύσκολα στο υγειονομικό και οικονομικό πεδίο και στα εθνικά θέματα, όλα αυτά, είναι μπροστά και δυστυχώς ο λαός καλείται να ζήσει την διαχείρισή της παρόξυνσής τους με μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που έχει αποτύχει και έχει καταστεί μειωμένης εμπιστοσύνης».

Κριτική με «Τομ και Τζέρυ» από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο

Στο ίδιο κλίμα και ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος που στήριξε την πολιτική του ανάλυση με μια σκηνή από καρτούν.

«Αν πιστεύετε ότι η προπαγάνδα των ΜΜΕ θα αποτρέψει τις κοινωνικές διεργασίες και την οργή είναι δικό σας πρόβλημα. Πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα της κρίσης και εκείνη την ώρα θα σας πω την ιστορία από τον «Τομ και Τζέρυ». Ο γάτος Τομ τρέχει και περνά τον γκρεμό αλλά συνεχίζει να περπατά και πέφτει μόνο όταν κοιτάξει κάτω και δει ότι δεν τον στηρίζει τίποτα. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Εχετε περάσει τον γκρεμό και σύντομα θα κοιτάξετε κάτω. Θα δείτε ότι η αίσθηση της πολιτικής σας κυριαρχίας είναι ψευδαίσθηση. Και τότε η πτώση σας θα είναι πολύ απότομη» είπε.

Σε σχετικά άλλο μήκος εμφανίστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος ζήτησε την συγκρότηση «διακομματικής επιτροπής» προκειμένου να εποπτεύει το σχέδιο και τους πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης.

«Το σχέδιο ανάκαμψης και οι πόροι του να τεθούν κατ' ελάχιστον υπό την εποπτεία μιας μόνιμης διακομματικής Επιτροπής της Βουλής. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να υπάρξουν στοιχειώδης διαφάνεια, διάλογος και διαβούλευση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και με τους φορείς της κοινωνίας» ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Άνοιξαν τα κέντρα περιποίησης νυχιών - «Βροχή»... οι click away παραγγελίες στα παιχνιδάδικα

Μετά το click away έρχεται το drive through στα εμπορικά κέντρα: Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Τι ισχύει με τις 770.000 νέες κλήσεις του Δήμου Αθηναίων - Πότε και πώς θα σταλούν στους πολίτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης