LIVE

Κορωνοϊός

Μητσοτάκης: Κλειστή η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε εμβόλια

kmitsotakis-0

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα μας πουν οι ειδικοί, είπε ο πρωθυπουργός στο 31ο Greek Economic Summit  - Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αναφέρθηκε στην επένδυση της Pfizer στην Ελλάδα

Κάποιες οικονομικές δραστηριότητες δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia Λι Μπόλινγκερ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders».

«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποια είδη οικονομικής δραστηριότητας απλά δεν θα λειτουργήσουν έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο, για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η διασκέδαση σε προχωρημένη ώρα. Δεν μπορούμε να έχουμε συγχωρισμό στα μπαρ έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο. Ίσως σε κάποιο σημείο θα έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις εστιατόρια, με την τήρηση των πρεπουσών αποστάσεων, σίγουρα μπορείς να εξετάσεις το άνοιγμα του λιανεμπορίου όμως κάποιοι περιορισμοί θα είναι απολύτως απαραίτητοι έως ότου να βρούμε το εμβόλιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

H δήλωση του πρωθυπουργού στο 58:55 και εξής:

World Leaders Forum: Kyriakos Mitsotakis, Prime Minister of the Hellenic Republic

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε το βράδυ -μέσω τηλεδιάσκεψης- στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με κεντρικό τίτλο: «Forging ahead in challenging times». Συμμετείχαν ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο CEO της Philip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος, ο CEO της Deloitte Global Punit Renjen και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Myron Brilliant, με συντονιστή τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκο Μπακατσέλο.


PΜ Kyriakos Mitsotakis takes part in a roundtable discussion at the 31st Greek Economic Summit


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στο Greek Economic Summit την ελπίδα του ότι η πανδημία, με όλο τον πόνο και τη δυστυχία που προκαλεί, θα γίνει καταλύτης αλλαγής. Παραδέχτηκε ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού ήταν μεγαλύτερη πρόκληση από το πρώτο, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι «όταν τελειώσει θα είμαστε με τους νικητές».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωσή του στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία, όπως διαβεβαίωσε, προχωρά παράλληλα με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τόνισε εξάλλου ότι προτεραιότητα το 2021 είναι «να ελαφρύνουμε την επιβάρυνση της εργασίας».

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε την παραγωγική δυναμική της χώρας που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη. Πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τη ρευστότητα ιδίως στις μικρές επιχειρήσεις και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα» δήλωσε

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πάντως ότι ακόμα και σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών και τις μεταρρυθμίσεις. Αναφέρθηκε, μάλιστα, χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή για τις χρήσεις γης.

«Η πανδημία μας έκανε πιο σοφούς, αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κρίση και βλέπουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας, αλλά είμαστε ακόμη πιο αφοσιωμένοι στην μεταρρυθμιστική ατζέντα μας. Είναι ανάγκη και προτεραιότητά μας και με το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα και να προχωρήσουμε μπροστά», επισήμανε ο πρωθυπουργός και σχετικά με την πανδημία σχολίασε πως «είμαστε αφοσιωμένοι για να σώσουμε ζωές κάθε μέρα και αυτή είναι η πιο σημαντική πρόκληση τώρα».
Mitsotakis2

Ο κ. Μητσοτάκης επαίνεσε τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, που συμμετέχει στη συζήτηση, δηλώνοντας υπερήφανος που έχουμε ένα Έλληνα «στην πρώτη γραμμή της επίλυσης του προβλήματος».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι μπορεί να μιλήσει και για το πώς και γιατί η Pfizer επέλεξε πριν ακόμη την πανδημία να επενδύσει στην Ελλάδα και τόνισε ότι η χώρα διαθέτει ένα ανθρώπινο δυναμικό με ταλέντα και ικανότητες.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις θα έχουν την ευθύνη της διανομής του εμβολίου και «πρέπει να το κάνουν με στρατηγικό τρόπο» και «να ακούσουν τους ειδικούς» ώστε να υπάρχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Προέτρεψε δε τις κυβερνήσεις να μην βιαστούν για την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο ως ένα εργαλείο. «Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι μακριά, αλλά δεν είναι τώρα» είπε.

Ο επικεφαλής της Pfizer τόνισε επίσης ότι ακόμα και αν εμβολιαστεί ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού «θα έχουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα» και σημαντική πτώση σε κρίσιμους δείκτες, όπως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Mitsotakis1_2

Ο κ. Μπουρλά αναφέρθηκε στην επένδυση της Pfizer στην Ελλάδα. Όπως τόνισε, η εταιρεία δουλεύει και θα δουλέψει στο μέλλον στην ανάπτυξη των ψηφιακών της υποδομών και γι' αυτό επέλεξε τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δημιουργήσει έναν από τους κόμβους της (hubs).

Πρόσθεσε πως παρά την πανδημία που προκάλεσε καθυστερήσεις, έως το τέλος του έτους θα εργάζονται στη Θεσσαλονίκη 200 άνθρωποι και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, επισημαίνοντας παράλληλα πως 15-20% των αιτήσεων που δέχθηκε η εταιρεία για τις θέσεις εργασίας προέρχεται από Έλληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης και θέλουν τώρα να γυρίσουν πίσω.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο σχεδιασμός της Pfizer περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ακόμα κόμβου στη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετεί εσωτερικά την εταιρεία και σ' αυτό θα μπορέσουν να δουλέψουν άλλα 350 άτομα. Συνολικά, στα δύο κέντρα θα εργάζονται σε πρώτη φάση, είπε, 600 άτομα, με την προοπτική αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί.

«Βλέπουμε το περιβάλλον νααλλάζει στην Ελλάδα. Είναι μια χώρα που σε καλεί να επενδύσεις σ' αυτήν και χαίρομαι πολύ γι' αυτό, γιατί είναι η χώρα μου. Και ξέρω πως η παγκόσμια κοινότητα νιώθει το ίδιο», κατέληξε ο κ. Μπουρλά, με τον κ. Μητσοτάκη να παίρνει το λόγο και να εκφράζει την ικανοποίησή του και να προσθέτει:

«Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί για την Ελλάδα είναι τα ταλέντα μας και η εμπειρία που διαθέτουν όσοι δούλεψαν σε μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό και τώρα θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους. Γι' αυτό τους δίνουμε κίνητρα για το 2021 και για τα επόμενα χρόνια».

Και κατέληξε με ένα μήνυμα προς τον κ. Μπουρλά και τους CEO άλλων μεγάλων πολυεθνικών που συμμετέχουν στη συζήτηση: «Όσο περισσότερο μιλάτε για την εμπειρία σας τόσο περισσότεροι θα έλθουν για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που αλλάζει».

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις των CEO που συμμετείχαν σ' αυτήν. «Η πανδημία μάς έδειξε ότι μπορείς να δουλέψεις από παντού κι αυτό προσφέρει ασφάλεια. 'Αρα η Ελλάδα δεν είναι μόνο ωραίο μέρος για να κάνεις τουρισμό, αλλά και για να μείνεις και να δουλέψεις», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα ν' αναδειχθεί έτσι σε προορισμό όχι μόνο για τουρισμό, αλλά και για επενδύσεις ή όσους συνταξιούχους θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα.

Επίσης, σημείωσε πως «δίνουμε σημασία στην ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών και το gov.gr ήταν μια επανάσταση, οι Έλληνες ενθουσιάστηκαν. Είναι ένα όχημα για να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις», σχολίασε.

Αναφερόμενος δε στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά». Ευχαρίστησε, μάλιστα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Ειδήσεις σήμερα:

Εντείνεται η πίεση στις ΜΕΘ: 615 διασωληνωμένοι - Δεν πέφτει το φορτίο στη Β. Ελλάδα

Εξηγήσεις στο αυτόφωρο αναμένεται να δώσει σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης 

Αναρρώνει στο σπίτι του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Ιερώνυμος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Νικος

Ρε βλήματα είναι τυχαίο που η Ρωσία το Ισραήλ και η Κίνα θα κάνουν το κλασικό εμβόλιο! Εσείς εδώ με το ζόρι θέλετε να μας δολοφονισετε με το φονικό όπλο που έχετε τα συμφέροντα δολοφόνοι. Και μην κοροϊδεύετε το κόσμο ότι το 72% θέλει να μείνουμε σε lockdown ψεύτες δολοφόνοι θέλετε να μας σκοτώσετε γιατί έχετε συμφέρον. Να το βρείτε μέσα στο σπίτι σας. Να μην δείτε ποτέ χαρά όσοι συμμετέχετε στο σχέδιο.

dp

ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΤΕΚΝΟΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΤΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΤΑΚΙ? ΟΙ ΝΕΟΙ. ΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ? ΟΙ ΝΕΟΙ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕΣΑ. ΦΥΛΑΚΗ.

μαζευτείτε όρνεα μη σπάσουν τα φτερά σας...

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι βάσει των σχολίων που διαβάζω καταδεικνύεται πόσο σκουπίδια, ηλίθιοι και άχρηστοι είναι οι αμετανόητοι οπαδοί της Ν.Δ. Προσέξτε μόνο καθικάκια μη μπει μέσα ο Τούρκος και ψάχνετε για σωτηρία και τότε ο δικός σας κώλο$ θα τρέχει να παρακαλάει την Ευρώπη σαν ξεβράκωτος...

καταλαβαίνω απολύτως τους παρασιτικούς και κρατικοδίαιτους οπαδούς του λοκ ντάουν...

Όσοι ονειρεύεστε παντοτινό λοκ ντάουν σας εύχομαι να το εύχεστε και όταν οι μισθοί σας πάνε ολοταχώς στα σκατά και όταν η μίζερη ζωούλα σας θα στέλνει SMS ακόμα και όταν πάει στην τουαλέτα...

Ουστ παλιοτρολ...

έχετε γράψει το ίδιο σχόλιο 100 φορές! Κανέναν δεν επηρεάζετε. Θα το φάει το κεφαλάκι του ο δικός... Άκου ο καλύτερος...για γέλια και για κλάματα είστε.

Νίκος. Βόλος

Κυριακο εμείς στην εστίαση στα μπάρ καί στίς καφετέριες, στίς επόμενες εκλογές θα σε "τιμήσουμε" ξανά με την ψήφο μάς! Έννοια σου.

Εσείς

Κάνετε και τους επιχειρηματίες. Πόσο κόσμο πήρατε στο λαιμό σας από την ρηχή και θολή άποψη για τη ζωή. Θα ανοίξω μαγαζί λέει ο κάθε αγράμματος, κι ανοίγει καφέ.

φ

Δολοφόνους ψηφορόρους δεν θέλουμε. Ευχαριστούμε

Happy traveler

Κρίμα που δεν θα το ακούσουμε στο διάγγελμα. Πάει και η συγνώμη που δικαιούται να ακούσει ο ελληνικός λαός.

μακης

για να κανετε τα χατηρια των φοροφυγάδων των μπαρ και των καφετεριών γεμισαμε κορωνοιο με αποτέλεσμα οι Ε.Ε και τα υπολοιπα επαγγελματα εκτος του δημοσιου να χασουμε τις δουλειες μας, αυτό ηταν μεγαλο λαθος και θα επρεπε να ειχατε επιβαλει περιορισμους στα μπαρ από την αρχη του σεπτεμβρη και όχι στα μέσα νοεμβρη , είναι πολύ αργα πια . ηταν λάθος ο σχεδιασμός σας , και κριμα διοτι επι 1,5 χρονο που κυβερνάται δεν κανατε ουτε μια μεταρυθμιση στον διαλυμενο δημοσιο τομεα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΝΥΧΤΑ

Μακαρι να κρατησει για παντα δεν χρειαζεται να κυκλοφορει κανεις μετα τις 12.. Αχρηστα πραγματα

Κοζάνη-Λοκντάουν

"Στις 16 Οκτωβρίου, η Κοζάνη μπήκε σε lockdown (ζώνη 4 τότε). Εκείνη την ημέρα είχε μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θετικών στον ιό 102,5/100.000 κατοίκους.Το lockdown είχε προβλεπόμενη διάρκεια μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, αλλά πήρε παράταση μέχρι τις 6 Νοεμβρίου. Στις 7 Νοεμβρίου βέβαια μπήκε όλη η Ελλάδα σε lockdown. Άρα η Κοζάνη είναι σε lockdown μόνιμα από τις 16 Οκτωβρίου, δηλαδή 43 ημέρες.Στις 27 Νοεμβρίου ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός θετικών στον ιό στην Π.Ε. Κοζάνης ήταν 100,5/100.000 κατοίκους.Δηλαδή η Κοζάνη σήμερα, μετά από lockdown 43 ημερών, έχει σχεδόν ίδιο εβδομαδιαίο αριθμό θετικών στον ιό σε σχέση με την έναρξη". Κων/νος Φαρσαλινός,Ερευνητής των Πανεπιστημίων Πατρών και Δυτικής Αττικής.Περισσότερα στη σελίδα του στο fb,απ' όπου και τα στοιχεία που παρέθεσα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης