Χαρίτσης (Θέμα 104,6): «Η ελληνική οικονομία θα κάνει πάρα πολύ χρόνο για να καλύψει το χαμένο έδαφος»

Χαρίτσης (Θέμα 104,6): «Η ελληνική οικονομία θα κάνει πάρα πολύ χρόνο για να καλύψει το χαμένο έδαφος»

«Η ελληνική οικονομία δεν έχει την εξωστρέφεια και δυναμική που έχουν οι άλλες» τόνισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ

xaritsis_09
«Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες δημοσιονομικές δυνατότητες που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια όπως περιορισμοί στα πλεονάσματα και στα ταμειακά διαθέσιμα», τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μάλιστα κατέκρινε την κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, «δεν προχωράει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμοι ευρωπαϊκοί πόροι
χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού», υπογράμμισε, όμως «δυστυχώς η κυβέρνηση δεν προχωράει στις παρεμβάσεις» συμπλήρωσε.

Ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι «πρέπει να μελετάμε δεδομένα και πραγματικότητα» και, όπως εξήγησε, «κάθε δίμηνο είχαμε αναθεώρηση προβλέψεων επί τα χείρω». «Να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η ύφεση», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι «ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι εκτιμήσεις για το 2021 γίνονται όλο και πιο δυσοίωνες».

«Φτάσαμε να μιλάμε για μία ανάπτυξη το 2021 που δεν θα είναι ούτε το μισό της ύφεσης του 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «η ελληνική οικονομία θα κάνει πάρα πολύ χρόνο για να καλύψει το χαμένο έδαφος αυτής της κρίσης».

Επιπλέον, χαρακτήρισε «εύθραυστη» την ελληνική οικονομία και ανέφερε ότι είναι «λάθος να συγκρίνεται με άλλες οικονομίες της Ευρώπης».

«Πρέπει να υπάρξει στήριξη τώρα, ακόμα περισσότερο» τόνισε ο κ. Χαρίτσης και κατέληξε στο ότι «η ελληνική οικονομία δεν έχει την εξωστρέφεια και δυναμική που έχουν οι άλλες».

Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεληνική «Άλως»: Εντυπωσιακή η εικόνα του φεγγαριού να καλύπτεται από φωτεινό στέμμα

Στον Ευαγγελισμό ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Κορωνοϊός: «Να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Χριστούγεννα» ζητούν Ζέρβας – Τζιτζικώστας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης