Χρυσοχοΐδης: Να μην μπούμε σε δίλημμα ποιος θα ζήσει και ποιος όχι

Χρυσοχοΐδης: Να μην μπούμε σε δίλημμα ποιος θα ζήσει και ποιος όχι

Έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που επισκέφθηκε τις Σέρρες -  «Η μάχη θα δίνεται μέρα με την ημέρα και ώρα με την ώρα»

xrysoxoidis_mix
«Θέλουμε χρόνο δέκα ημερών να ανασάνει το σύστημα Υγείας, για να μην μπουν διλήμματα για το ποιος θα ζήσει και ποιος όχι» ήταν το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Από τις Σέρρες, όπου βρίσκεται, ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. «Οι Σέρρες κατάφεραν και δάμασαν τον ιό, τον νίκησαν», ανέφερε. «Πρέπει να νικήσουμε ολοκληρωτικά τον ιό ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να ξαναβγούμε στη ζωή. Να επανέλθει η ομαλότητα, η κανονικότητα, να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, να ανοίξουν τα σχολεία κι όλα αυτά σε συνεργασία με τις δημοτικές και τοπικές αρχές» συμπλήρωσε.

Αυτή τη στιγμή, η μάχη αφορά στο να κερδίσουμε δέκα ημέρες για το Σύστημα Υγείας, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. «Μέχρι σήμερα καταφέραμε ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να διαχειριστεί, όχι μόνο την πανδημία, αλλά και τους ασθενείς που νοσούν από διαφορετικές αιτίες και είναι παρά πολλοί αυτοί. Η μάχη θα δίνεται μέρα με την ημέρα και ώρα με την ώρα» ανέφερε.

«Να δείξουμε σεβασμό ο ένας στον άλλον»

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να φορούν τη μάσκα τους και να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους. Όπως είπε, το ζητούμενο είναι «να δείξουμε σεβασμό ο ένας στον άλλον. Γιατί αφορά τη ζωή μας. Μόνο τότε θα πετύχουμε και θα νικήσουμε. Οι Σέρρες έχουν υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα τον τελευταίο καιρό. Κατάφεραν και νίκησαν. Για να κρατήσουμε τη νίκη πρέπει να είμαστε όρθιοι καθημερινά και να δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Ποτέ να μην χαλαρώσουμε και ποτέ να μην αφήσουμε τους λίγους ασυνείδητους να καταστρέφουν τη ζωή μας».


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προήδρευσε νωρίτερα σε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και παραγόντων όπου εξετάστηκε η μέχρι σήμερα κατάσταση που επικρατεί στις Σέρρες αναφορικά με τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιός ήταν το «Χρυσό Αγόρι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου


Κικίλιας: Το ΕΣΥ πιέζεται από παντού, αλλά αντέχει


Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία: 597 διασωληνωμένοι, 87 θάνατοι και 2.152 νέα κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης