Αθηνά Λινού στο protothema.gr: «Δεν είναι ακόμα πολύ εμφανής η μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων»

Αθηνά Λινού στο protothema.gr: «Δεν είναι ακόμα πολύ εμφανής η μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων»

«'Εχουμε σοβαρές ενδείξεις και από τα στοιχεία που έρχονται από την μελέτη των λυμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη ότι τα μέτρα κάπως αποδίδουν», επισημαίνει η Αθηνά Λινού

athina_linou
Η παράταση του lockdown είναι πλέον μονόδρομος για την κυβέρνηση αφού σύμφωνα με επιστήμονες η βελτίωση στον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων δεν είναι εμφανής, παρά τα μέτρα που έχουν παρθεί.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής Αθηνά Λινού μιλά στο protothema,gr και επισημαίνει πως «δεν είναι ακόμα πολύ εμφανής η βελτίωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Ωστόσο έχουμε σοβαρές ενδείξεις και από τα στοιχεία που έρχονται από την μελέτη των λυμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη ότι τα μέτρα κάπως αποδίδουν. Αλλά ακόμη δεν έχουμε πλήρη εικόνα για τον αριθμό των πραγματικών κρουσμάτων».

Η κυρία Λινού δίνει την επιστημονική της άποψη για όλα αυτά που ακούγονται περί ενίσχυσης του κορωνοϊού με τις χαμηλές θερμοκρασίες τώρα πια που μπαίνουμε και στο χειμώνα. «Οι θερμοκρασίες του χειμώνα δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορωνοϊού όσο ότι λόγω του κρύου κρατάμε κλειστούς τους χώρους και δεν υπάρχει επαρκής αερισμός τους με αποτέλεσμα να μεταδίδεται πιο εύκολα ο κορωνοϊός. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε ακόμη και τώρα το χειμώνα είναι να αερίζουμε όσο περισσότερο και για αρκετό χρονικό διάστημα τους κλειστούς χώρους», επισημαίνει η Αθηνά Λινού.


Ειδήσεις σήμερα

Μυστήριο με τον μεταλλικό «μονόλιθο» που βρέθηκε στη Γιούτα: Ποιος τον έβαλε στην έρημο και γιατί;

Η Μέγκαν Μαρκλ αποκαλύπτει ότι απέβαλε - «Ήξερα, ενώ κρατούσα το πρώτο μου παιδί, ότι έχανα το δεύτερο»

Τζο Μπάιντεν στην πρώτη του συνέντευξη: Η προεδρία μου δεν θα είναι μια «τρίτη θητεία Ομπάμα»! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης