Για ρεκόρ Γκίνες το 24ωρο του Νίκου Δένδια

Για ρεκόρ Γκίνες το 24ωρο του Νίκου Δένδια

Σε μία ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών είχε επικοινωνίες με πέντε ομολόγους του από τη Βρετανία, τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο, την Αλγερία και την Ιορδανία, μίλησε επίσης σε τρεις τηλεδιασκέψεις και έκανε βαρύνουσας σημασία δήλωση για την συμπεριφορά της Τουρκίας και το Oruc Reis

dendias_24_11_20
«Ρεκόρ» σε διπλωματικό μαραθώνιο μέσα σε μόλις μία ημέρα, έκανε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η χθεσινή ημέρα του υπουργού Εξωτερικών ξεκίνησε με τη δήλωση για την Τουρκία, ότι κανείς δεν είναι αφελής για να πιστέψει σε μια προσχηματική αλλαγή συμπεριφοράς τις ημέρες που θα μεσολαβήσουν από τις 29 Νοεμβρίου (που αναμένεται η λήξη της NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες του Oruc Reis) μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Ο... μαραθώνιος του Νίκου Δένδια συνεχίστηκε με τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπουργούς Εξωτερικών τριών μουσουλμανικών κρατών (Αλγερίας, Ιορδανίας, Αιγύπτου) που έχουν εύλογο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τρίτης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε τηλεδιασκέψεις των Δωρητών για το Αφγανιστάν και την 37η Υπουργική Διάσκεψης Γαλλοφωνίας, ενώ ήταν ομιλητής στη διαδικτυακή διάσκεψη του Economist για την Κύπρο και την ενεργειακή διπλωματία.

Και έπειτα απ' όλα αυτά είχε ο «μαραθώνιος» του Νίκου Δένδια τελείωσε το βράδυ, με δύο νέες και σημαντικές τηλεφωνικές συνομιλίες με ομολόγους του, τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ και τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Zayed al Nahyan!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης