Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Η ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης μας γεμίζει θαυμασμό κεντρίζει τη συνείδησή μας και μας καλεί σε εγρήγορση» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

sakellaropoulou_evraiko
Στο Εβραϊκό Μουσείο βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ.


Η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συγκίνηση, σεβασμός, θλίψη, ίσως και κάποια ντροπή: μ’ αυτά τα αισθήματα ακολούθησα τα ίχνη της υπερδισχιλιετούς παρουσίας των εβραίων στη Θεσσαλονίκη, μ’ αυτά τα αισθήματα περιηγήθηκα στην ιστορία μιας κοινότητας που πλούτισε την πόλη με τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα, το επιχειρηματικό δαιμόνιο, τη ζωντάνια της, αλλά δοκιμάστηκε σκληρά στον εικοστό αιώνα με αποκορύφωμα τον σχεδόν ολοσχερή αφανισμό της στα ναζιστικά στρατόπεδα. Καθώς περιπλανιόμουν στις αίθουσες, επανέρχονταν στο νου μου οι στίχοι της Ζωής Καρέλλη, της σπουδαίας θεσσαλονικιάς ποιήτριας: «Του Ισραήλ η φυλή με την σιωπηλήν αντοχή/ άκαμπτη μυστική δύναμη, απαντοχή/ υπάρχει καρτερική και ανένδοτη». Η ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, που ξετυλίγεται τόσο συναρπαστικά στις αίθουσες του Μουσείου, μας γεμίζει θαυμασμό, και συνάμα κεντρίζει τη συνείδησή μας και μας καλεί σε εγρήγορση.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: «Ψυχρολουσία» με 1259 νέα κρούσματα και 102 διασωληνωμένους

Τσιόδρας: Είναι χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα - Είναι η ώρα της συνείδησης

Χαρδαλιάς: Lockdown σε Ιωάννινα και Σέρρες από την Πέμπτη το πρωί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης