Μισέλ: Προκαλούν λύπη οι μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις της Τουρκίας

Μισέλ: Προκαλούν λύπη οι μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις της Τουρκίας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπενθύμισε πως η ΕΕ  θα αξιολογήσει την κατάσταση τον Δεκέμβριο ενόψει ενδεχόμενων κυρώσεων

michel
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επέκρινε σήμερα την επανάληψη των τουρκικών ερευνών για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο καταγγέλλοντας «προκλήσεις».

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις της Τουρκίας», δήλωσε ο Μισέλ υπενθυμίζοντας πως η ΕΕ προέβλεπε να αξιολογήσει την κατάσταση τον Δεκέμβριο ενόψει ενδεχόμενων κυρώσεων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μισέλ σημείωσε ότι «συμφωνήσαμε να συζητήσουμε ξανά το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, θα ήθελα να ακολουθήσουμε αυτήν την προσέγγιση. Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τους ηγέτες για τις εξελίξεις και να έχουμε μία σύντομη συζήτηση. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στενά, μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα, σε συνεργασία με τα κράτη-μέλη που επηρεάζονται περισσότερο».

Αναφερόμενος στα σχόλια του Μπόρις Τζόνσον σχετικά με επικείμενο Brexit χωρίς συμφωνία, ο Μισέλ είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «πλήρως ενωμένη και πλήρως αποφασισμένη να εργαστεί, ώστε να καταστήσει πιθανή μια συμφωνία. Ωστόσο, δεν θα το πράξει με κάθε κόστος... Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και ελπίζω πως θα σημειώσουμε πρόοδο στο μέλλον».

Ειδήσεις σήμερα:

Πλατεία Βικτωρίας: Άλλοι 19 θετικοί στον κορωνοϊό - Έγιναν 516 τεστ

Με παιδιά και... πρόβατα προσπαθούν να γλιτώσουν τη φυλακή οι Χρυσαυγίτες

«Δεν είστε ένας τρελός θείος για να αναπαράγετε ό,τι να 'ναι»: Τα άκουσε από δημοσιογράφο ο Τραμπ (βίντεο)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης