Γεωργιάδης: Μόλις 40.000 επιχειρήσεις από τις 890.000 καλύπτουν τα κριτήρια δανεισμού

Γεωργιάδης: Μόλις 40.000 επιχειρήσεις από τις 890.000 καλύπτουν τα κριτήρια δανεισμού

Πρόσθεσε ότι το 97% των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες

georgiadis12
Την παροχή κινήτρων για την συγχώνευση μικρών επιχειρήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να επιτευχθεί η πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό με καλύτερους όρους.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα στοιχεία που του έχει προσκομίσει ο χρηματοπιστωτικός κλάδος δείχνουν πως από τις 890.000 επιχειρήσεις ελάχιστες είναι αυτές που καλύπτουν τα κριτήρια δανεισμού.

«Ρώτησα της τράπεζες πόσες από τις 890.000 επιχειρήσεις μπορούν να δανειοδοτηθούν με βάση τα τραπεζικά κριτήρια. Μου απάντησαν μόνο οι 20.000. Άντε με τις εγγυήσεις που βάζουν να φτάσουν στις 40.000» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το 97% των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες.

Πάντως, ο υπουργός χαρακτήρισε «έγκλημα» τις προτάσεις κομμάτων για παροχή δανείων χωρίς τραπεζικά κριτήρια εξηγώντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «προϋπόθεση εθνικής καταστροφής στο μέλλον. Άλλο να πεις ότι εμείς αποφασίσαμε να χαρίσουμε τη μισή επιστρεπτέα προκαταβολή – και οι αγορές δεν ανησυχούν γιατί έχουμε κάνει τους υπολογισμούς μας – και άλλο να πεις στις αγορές διακινδυνεύω την ευστάθεια των τραπεζών μου. Να λες δηλαδή πίεσε τις τράπεζες από τις καταθέσεις των πολιτών να δώσουν δάνεια. Να δώσουν δηλαδή τις καταθέσεις μας σε επιχειρήσεις που θα τα πιστολιάσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.




Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα 150 - 300 ευρώ και μείωση ενοικίου στις «κόκκινες» περιοχές

Οι τέσσερις λόγοι που «κοκκίνισαν» την Κοζάνη και έφεραν το lockdown

Κορωνοϊός: Ελπίδες από νέα εισπνεόμενη θεραπεία που προλαμβάνει την εξάπλωση της λοίμωξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης