Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναγνώριση ελαφρυντικών ζητούν οι κατηγορούμενοι

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναγνώριση ελαφρυντικών ζητούν οι κατηγορούμενοι

Τι ζήτησε ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά - Αναμένονται οι αγορεύσεις για τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουν οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της ΧΑ

mixal
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής των κατηγορουμένων, οι συνήγοροί τους ζητούν από το δικαστήριο την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ενδεικτικά, η υπεράσπιση του Γ. Ρουπακιά ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Ο Γ. Ρουπακιάς, κάθε φορά λέει έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου» είπε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο και σημείωσε πως ο εντολέας του επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό. Μάλιστα, ο δικηγόρος του Γ. Ρουπακιά ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του δαιμονοποιήθηκε από τα ΜΜΕ και εμφανίστηκε ως αμετανόητος όταν είπε πως πρόκειται για μια «απλή ανθρωποκτονία» εννοώντας πως δεν υπήρχε πολιτικό κίνητρο.  

Ακόμη, από τον κατηγορούμενο Γ. Πατέλη ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι που άφησαν ξεκάθαρες αιχμές για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους και προειδοποίησαν για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πριν από λίγο 20λεπτη διακοπή. Η δίκη θα συνεχιστεί μετά τη διακοπή με τη συνέχιση των αγορεύσεων των συνηγόρων επί των ελαφρυντικών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αγορεύσεις για τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουν οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της ΧΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρύ πένθος για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Μετά τον γιο του, έχασε και τη νύφη του

Συγκλονίζει ο κτηνίατρος στα Χανιά: Σοκαριστικό το θέαμα, αν αργούσαμε δεν θα ζούσε ο σκύλος - Δείτε βίντεο

Η συμβουλή της Βικτόρια Μπέκαμ στη φίλη της Μέγκαν Μαρκλ: «Δείξε τον πραγματικό σου εαυτό. Έτσι θα βουλώσεις τα στόματα!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης