Καταλήψεις: Τις υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Γεραπετρίτης - Είναι όπλο αυτοπροστασίας απάντησε ο Ραγκούσης

Καταλήψεις: Τις υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Γεραπετρίτης - Είναι όπλο αυτοπροστασίας απάντησε ο Ραγκούσης

Κόντρα του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή για τις καταλήψεις

ragousis-new-art
Σφοδρή σύγκρουση για τις καταλήψεις στα σχολεία και την διανομή μασκών στους μαθητές είχαν στην Βουλή οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Γιάννης Ραγκούσης.

Ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι οι καταλήψεις «δεν είναι όπλο διεκδίκησης αλλά όπλο αυτοπροστασίας των μαθητών», είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετεί πολιτικά τις κινητοποιήσεις στα σχολεία. Δικαιώνει την επιβολή της μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία των παιδιών που θέλουν να διδαχθούν και εμποδίζονται. Έχουμε μια καταδυνάστευση με ταξικό χαρακτήρα».

Αναφορικά με την δωρεάν διανομή μασκών ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι ήδη έχουν δοθεί νέες διαστάσεις στους προμηθευτές, πρόσθεσε ότι η δεύτερη παρτίδα μασκών θα μοιραστεί στα σχολεία τον Οκτώβριο και η τρίτη τον Νοέμβριο, χωρίς επιπρόσθετο κόστος για το Δημόσιο.

Παράλληλα μιλώντας για την εμπλοκή που παρατηρήθηκε στο άνοιγμα των σχολείων με την διανομή μεγάλων μασκών είπε αρχικά πως «η κυβέρνηση συλλογικά πιστώνεται τα θετικά και συλλογικά χρεώνεται την αποτυχία», τόνισε ότι δεν υπάρχει μεταφορά τις ευθύνης στην αρμόδια επιτροπή ενώ σημείωσε ότι «προσωπικά θα ζητήσω συγγνώμη από παιδιά που δεν έλαβαν την μάσκας τους στο σωστό μέγεθος».

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε πως «η προσωπική μου συμβολή στην διαδικασία είχε να κάνει με την επιτάχυνση του ελέγχου για τον φάκελο που κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο - που κρίθηκε νόμιμος. Και στην διαδικασία έγκαιρης διανομής.

Σε πολύ σύντομο χρόνο έπρεπε να διανεμηθούν οι μάσκες. Πράγματι την πρώτη ημέρα όλα τα παιδιά είχαν μάσκα στο θρανίο. Για το ζήτημα με το μέγεθος κάποιων μασκών: Η κυβέρνηση συλλογικά πιστώνεται τα θετικά και συνολικά χρεώνεται την αποτυχία . Δεν μετακυλύει ποτέ την ευθύνη σε κάποια άλλη επιτροπή

Ανακοινώσαμε 3 μάσκες λίγο πριν έναρξη του σχολικού έτους. Είμαστε η μόνη χώρα που διένειμε δωρεάν μάσκες. Καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν το έχει κάνει. Οντως, για τα παιδία κάτω των 10 ετών υπήρχε παρερμηνεία για το μέγεθος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για ορισμένα παιδιά οι μάσκες να είναι δυσανάλογες. Αντιληφθήκαμε στο τέλος ότι υπήρχε ζήτημα μεγάλου μεγέθους για ορισμένα παιδιά.

Ηδη η ΚΕΔΕ έχει δώσει νέες διαστάσεις και τον Οκτώβριο θα διανεμηθεί η δεύτερη παρτίδα και τον Νοέμβριο η τρίτη. Συνεπώς στο τέλος της ημέρας το κρίσιμο είναι πως τα παιδιά θα έχουν τις μάσκες χωρίς επιβάρυνση οικονομική και χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση για το κράτος».

Κόντρα για τις καταλήψεις

Κλείσιμο
Στην δευτερολογία του ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει την «πολιτική αυτουργία των καταλήψεων» είπε «Σήμερα είχαμε συνομολόγηση της πολιτικής υιοθεσίας των κινητοποιήσεων στα σχολεία. Ο κ. Ραγκούσης δικαίωσε την επιβολή της μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία των παιδιών που θέλουν να διδαχθούν και εμποδίζονται. Έχουμε μια καταδυνάστευση με ταξικό χαρακτήρα. Τα παιδία εκβιάζονται».

Νωρίτερα ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε «Εχετε καταστεί πολιτικά και ηθικά αυτουργοί για τις καταλήψεις. Οι σημερινές κινητοποιήσεις δεν έχουν σχέση με όσες καταλήψεις έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι όπλα διεκδίκησης αλλά όπλα αυτοπροστασίας. Αυτοπροστατεύονται οι μαθητές. Μέσα σε 2 εβδομάδες είχαμε 365 κρούσματα σε σχολεία. Έτσι όπως πάει σε λίγες εβδομάδες - μήνες τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού θα είναι περισσότερα από τις καταλήψεις. Αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομία που στέλνετε να απειλούν μικρά παιδία. Έχουμε 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς και περισσότερους μαθητές σε αίθουσες και έχουμε και το φιάσκο με τις μάσκες».

Ειδικά για τις μάσκες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε προς τον υπουργό: «είστε η μόνη κυβέρνηση που επιχείρησε να δώσει μάσκες αλεξίπτωτα στους μαθητές».

Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου – Αριστομένης Γιαννόπουλος: Το botox σκοτώνει… τον γάμο

Roland Garros, Μουνάρ - Τσιτσιπάς 2-3: Ολική επαναφορά και πρόκριση στον 2ο γύρο - Δείτε βίντεο

Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια: Η γυναίκα πίσω από τον ξαφνικό έρωτα του Μακρόν για την Λευκορωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης