Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο - Διαψεύδει η Αθήνα

Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο - Διαψεύδει η Αθήνα

Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα  - Επίτευξη συμφωνίας διαλόγου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ  ανακοίνωσε νωρίτερα μέσω twitter ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού - Το έγγραφο που προκάλεσε τη δήλωση Στόλτενμπεργκ

stoltenberg-0
Για συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας να προσέλθουν σε διάλογο μιλά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.  Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, μετά από τις επαφές που είχε και με τις δύο πλευρές, συμφώνησαν να προσέλθουν σε διάλογο με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι συζητήσεις, σύμφωνα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ ξεκινούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στο πλαίσιο της Συμμαχίας. Ωστόσο, ελάχιστα λεπτά μετά την ανάρτηση Στολτενμπεργκ, διπλωματικές πηγές από την Αθήνα διέψευσαν τους ισχυρισμούς του, τονίζοντάς μάλιστα, ότι «αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.»   Λίγο αργότερα μάλιστα, οι ίδιες πηγές στην Αθήνα, αποκάλυπταν  και πού εντόπισε τη «συμφωνία» ο Γενς Στόλτενμπεργκ,  τονίζοντας ότι  «η μονομερής εγχείριση εγγράφου με την παράκληση για σχόλια εντός μίας εβδομάδας σε καμία περίπτωση δε συνιστά έναρξη διαλόγου». 


Δείτε την ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ:

Διπλωματικές πηγές: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφορίες για συμφωνία

Ωστόσο, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα διαψεύδουν τα περί συμφωνίας για διάλογο.  Ειδικότερα, οι διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι «Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.»




Ειδήσεις σήμερα

Μήνυμα από το «112»: «Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο»

«Πρώτα έρευνα από τη Ρωσία και μετά κυρώσεις» λέει η Κομισιόν για την υπόθεση Ναβάλνι

Στα 5,8 εκατ. ευρώ το κόστος των... δωρεάν διοδίων στις εκλογές του 2019
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης