Συγγνώμη από Γαβρόγλου για την σεξιστική δήλωση κατά της Κεραμέως

Συγγνώμη από Γαβρόγλου για την σεξιστική δήλωση κατά της Κεραμέως

«Επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο» ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας

gavroglou_paideia
Ο πρώην υπουργός Παιδείας απολογήθηκε, μέσω Facebook, για την εμπρηστική του δήλωση κατά της νυν υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, επισημαίνοντας πως «επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο».

Η δήλωση του Γαβρόγλου:

«Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη "δημιουργική στατιστική" της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο.

Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του.

Λυπάμαι, πρωτίστως γι' αυτή καθαυτή την αστοχία μου αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι.

Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή».

Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη "δημιουργική στατιστική" της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια...

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Γαβρόγλου στις Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020

Θυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, ο Γαβρόγλου, αναφερόμενος στις εξαγγελίες της Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε ότι όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις ενισχύουν το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική!

Δείτε την ανάρτησή του

gavroglou_anartisi

Κλείσιμο
Ακολούθως, οι χρήστες του διαδικτύου κατηγόρησαν τον πρώην υπουργό για απαξιωτικές αναφορές σε βάρος των γυναικών ακόμη και για σχόλια με σεξιστικό περιεχόμενο... Ο πρώην υπουργός σε νεότερη ανάρτησή του σημείωσε ότι τα γραφόμενά του παρεξηγήθηκαν και επέμεινε στην άποψη που εξέφρασε!

«Κάθε στερεότυπο είναι καταδικαστέο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς! Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά» σημείωσε στη νεότερη ανάρτησή του» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σύσκεψη για τα σχολεία υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου - Την Τρίτη οι αποφάσεις

Πανελλαδικές 2020 - Σάρωσε με 19.650 μόρια: «Το μόνο που περιμένω είναι να δω αν είμαι πρώτος ή δεύτερος σε όλη την Ελλάδα»

Καιρός: Με καύσωνα και άνοδο της θερμοκρασίας θα πει «αντίο» ο Αύγουστος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης