Γαβρόγλου: «Πόλεμος» στο Twitter με την ανάρτηση για την Κεραμέως

Γαβρόγλου: «Πόλεμος» στο Twitter με την ανάρτηση για την Κεραμέως

Θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανάρτηση του πρώην υπουργού

gavroglou_14
Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, η οποία απευθυνόταν στη Νίκη Κεραμέως και στα όσα είπε η υπουργός για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, ισχυριζόμενος ότι αυτά ενισχύουν το στερεότυπο ότι οι γυναίκες «δεν σκαμπάζουν από αριθμητική».

Οι χρήστες του διαδικτύου κατηγόρησαν τον πρώην υπουργό για απαξιωτικές αναφορές σε βάρος των γυναικών ακόμη και για σχόλια με σεξιστικό περιεχόμενο...

Δείτε μερικές αντιδράσεις των χρηστών: 


Κλείσιμο





Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Γαβρόγλου:

γαβρογλου25

Οι απόψεις Γαβρόγλου προκάλεσαν όμως και την αντίδραση της υπουργού Παιδείας η οποία χαρακτήρισε τη δήλωσή του αδιανόητη και κάλεσε το τμήμα Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τις απόψεις που εξέφρασε ο πρώην υπουργός.

«Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος...

Αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη,τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μ.ο 17 μαθητές στην Επικράτεια & 20 σε Αττική/Θεσσαλονίκη,εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών)» έγραψε σε δύο αναρτήσεις της η κα Κεραμέως.

Ο πρώην υπουργός σε νεότερη ανάρτησή του σημείωσε ότι τα γραφόμενά του παρεξηγήθηκαν και επέμεινε στην άποψη που εξέφρασε! 

«Κάθε στερεότυπο είναι καταδικαστέο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς!
Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά» σημείωσε στη νεότερη ανάρτησή του» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Gavroglou2
Ειδήσεις σήμερα: 

Αυστηρότερα μέτρα προστασίας στα γηροκομεία - Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Κατέληξε 87χρονη στο ΑΧΕΠΑ - Στους 245 οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα

Βίντεο: Ισχυρή καταιγίδα στη Χαλκιδική - Έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης