Φώφη Γεννηματά: Βάζουμε πλάτη για τη χώρα

Φώφη Γεννηματά: Βάζουμε πλάτη για τη χώρα

Τι είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

fofi-gennimata
Σε μια σειρά θεμάτων αναφέρθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα εθνικά ζητήματα που μονοπωλούν την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό.

Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης αλλά και στην Ευρώπη για τον τρόπου που διαχειρίζονται τη τουρκική προκλητικότητα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί να δράσει και η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί». Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «όλα όσα συμβαίνουν και εξελίσσονται η Τουρκία τα έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό. Έχουμε νέα δεδομένα με μια Τουρκία που δεν κοιτάζει πια την ευρωπαϊκή της πορεία αλλά παριστάνει την ισχυρή περιφερειακή δύναμη και τον δήθεν ο προστάτη των μουσουλμάνων. Αυτή η εξέλιξη δεν είναι απειλή μόνο για τα συμφέροντα της Ελλάδας αλλά για την Ευρώπη. Για αυτό εδώ και περίπου ένα χρόνο είχα πει στον κ. Μητσοτάκη ότι πρέπει να χαράξουμε Εθνική Γραμμή, σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών».

Μιλώντας για τις συμφωνίες που ψήφισε το Κίνημα Αλλαγής για τη συμφωνία της ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, η κυρία Γεννηματά, υπογράμμισε ότι ψήφισαν υπέρ καθώς για το κόμμα της είναι αδιανόητο να σπάσει το εσωτερικό μέτωπο, «εμείς είμαστε εδώ για τη χώρα, βάζουμε πλάτη για τη χώρα, δεν βάζουμε το κεφάλι στην άμμο, δεν λειτουργούμε με μικροκομματικούς υπολογισμούς». Αναφερόμενη και στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρόεδρος σχολίασε δηκτικά.

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε επίσης και στο τεχνικό δίπολο που δημιουργείται όπως είπε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, είναι αδιανόητο να βλέπουμε εκπρόσωπο της κυβέρνησης σε τελετές μίσους και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βάζει τη νεολαία του κόμματός του να αναβιώνει τον διχασμό του εμφυλίου. Την ώρα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την προκλητικότητα της Τουρκίας, χρειάζεται εσωτερικό αρραγές μέτωπο και εθνική στρατηγική και όχι αναβίωση του διχασμού, συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την πανδημία, η κυρία Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δόθηκε μήνυμα λήξης ενώ ήταν ολοφάνερο πώς δεν είχε τελειώσει η διασπορά του ιού. Για το άνοιγμα των σχολείων η κ. Γεννηματά, είπε η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το μεσοδιάστημα από τον Ιούνιο για να ετοιμάσει ένα σχέδιο για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια

Κλείσιμο
Τέλος, για την οικονομία, όπως είπε το Κίνημα Αλλαγής, παρουσίασε το ενδιάμεσο πρόγραμμά για το πώς θα έπρεπε να στηριχθούν άμεσα οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τόνισε πως σε ότι αφορά τους εργαζόμενους, «το δικό μας πρόγραμμα που είναι στηριγμένο σε κοινοτικά κονδύλια μιλούσε για τη στήριξη ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας, δίνοντας το 40% της μισθοδοσίας των εργαζομένων για έξι μήνες, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπήρχε δυσμενής αλλαγή στους όρους των συμβάσεων τους».


Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Χάρι Μαγκουάιρ στο BBC για τη Μύκονο: Δεν οφείλω συγγνώμη σε κανέναν, φοβήθηκα για τη ζωή μου

Mεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τουλάχιστον 50 μεταναστών στα ανοικτά της Ρόδου

Σύψας: Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης