Ο Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Μακρόν - Σε εξέλιξη η διπλωματική αντεπίθεση της Ελλάδας

Ο Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Μακρόν - Σε εξέλιξη η διπλωματική αντεπίθεση της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου - Συμφώνησαν στην ταχύτερη δυνατή επικύρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ

mitsotakis-makron
Τις διπλωματικές κινήσεις απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποιος το απόγευμα της Τετάρτης συνομίλησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Λϊγο αργότερα ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες υπέγραψε συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Μητσοτάκης και Σίσι χαρακτήρισαν την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδας - Αιγύπτου για την Οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών, που αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ γειτονικών χωρών κατά το Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σίσι συμφώνησαν, επίσης, στην ταχύτερη δυνατή επικύρωση της Συμφωνίας από τις δύο χώρες γεγονός που θα επισφραγιστεί από συνάντηση των δύο ηγετών.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο διεμήνυσε ότι η πολιτική ίσων αποστάσεων δεν είναι αποδεκτή, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Παράλληλα την Πέμπτη, όπως έγινε γνωστό, θα μεταβεί εκτάκτως στο Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: 35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Κικίλιας: Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια

Πώς αμείβεται η εργασία τον Δεκαπενταύγουστο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης