Ο Μητσοτάκης ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς

Η Ελένη Σουρανή ενημέρωσε ήδη τον διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη για τις τουρκικές προκλήσεις και τις αντιδράσεις της Αθήνας 

5073782
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα, Τρίτη, τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ήδη η κα Ελένη Σουρανή ενημέρωσε τον διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη για τις διπλωματικές κινήσεις που έκανε η Αθήνα μετά την έξοδο του Oruc Reis.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τις τουρκικές προκλήσεις και του επεσήμανε ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Στόλτενμπεργκ έγραψε στο Twitter ότι «η κατάσταση πρέπει να ληθεί με πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Δήλωση Φώφης Γεννηματά


«Να αποτρέψει την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», καλεί την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά, με την ταυτόχρονη επισήμανση, «αυτό είναι το εθνικό χρέος».

Ολόκληρη η δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής έχει ως εξής:

Κλείσιμο
«Αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποτρέψει την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Αυτό είναι το εθνικό χρέος. Επισημαίνουμε», καταλήγει η δήλωση της Φ. Γεννηματά, «ότι το αρραγές εσωτερικό μέτωπο είναι απολύτως αναγκαίο, όμως εξακολουθούμε να μην έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση».

Ειδήσεις σήμερα: 

Εντατικοί έλεγχοι για τα μέτρα του κορωνοϊού: Σε ποιες περιοχές επιβλήθηκαν τα περισσότερα πρόστιμα

Μαγιορκίνης: Θέμα χρόνου η μετάδοση του κορωνοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη

355 κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε δύο ημέρες! - Τα δεδομένα που μας βάζουν στο δεύτερο κύμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης