«Καύσωνας» στο twitter από το camping της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Η διεύρυνση χάθηκε... στο Γράμμο

«Καύσωνας» στο twitter από το camping της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Η διεύρυνση χάθηκε... στο Γράμμο

Στα χνάρια των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Δ.Σ.Ε) στον Γράμμο θα περιηγηθούν για 4 μέρες οι οργανώσεις Σπουδάζουσας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και το Twitter κάνει... πάρτι

camping-syriza-arthro
Στην κορυφή του timeline του twitter βρέθηκαν οι κορυφές του όρους Γράμμος στο Νεστόριο Καστοριάς, με αφορμή την απόφαση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώσει το φετινό, «εναλλακτικό» καλοκαιρινό της camping, σε ένα επώδυνο για την εθνική μνήμη τοπόσημο.

Με την αξιωματική αντιπολίτευση να ξύνει με το φτερό του νεολαιίστικου camping τις πληγές του Εμφυλίου, χιλιάδες χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να τοποθετηθούν για τον μεστό σε συμβολισμούς χώρο της κατασκήνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με το hashtag #Γράμμος να μονοπωλεί τις τελευταίες ώρες την πρώτη θέση στο twitter, αθροίζοντας πάνω από 1.200 σχόλια.
NEOLAIA_SYRIZA-GRAMMOS

Το μαζικό ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών πυροδότησε η «ιστορικά φορτισμένη περιοχή του Γράμμου», την οποία περιγράφει ως τέτοια και ο διαδικτυακός τόπος left.gr, αναδεικνύοντας τα πολλαπλά μηνύματα του μνημείου, σε μια περίοδο που διαρκές ζητούμενο παραμένει η ενιαία εθνική στάση απέναντι στις αδιάκοπες τουρκικές προκλήσεις, αλλά και η κοινωνική αλληλεγγύη στην καθημερινή μάχη με την πανδημία.

Πέρα από τη σημειολογία της γεωγραφίας και αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα του «εναλλακτικού camping» ανατροφοδοτεί τα σχόλια των χρηστών του twitter περί αναβίωσης «μετεμφυλιακών συνδρόμων» και «διχαστικών λογικών», αφού με την άφιξη κιόλας των νεολαίων στην περιοχή στις 7 Αυγούστου, το πρόγραμμα «ξεκινά με ιστορικό περίπατο στον πύργο Κοτύλης (ή όπως τον λένε οι ντόπιοι “Χάρο”) που κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου αποτελούσε ένα από τα περάσματα του Δ.Σ.Ε προς το Βίτσι» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Κλείσιμο
Στο σημείο αυτό, το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα επισκέψεων του camping, «το καλοκαίρι του 1947 κατά τη διάρκεια σκληρής μάχης αποδεκατίστηκε από τον Ελληνικό Στρατό διμοιρία του τάγματος των ανταρτών, που επιχειρούσε στην περιοχή. Επέζησαν μόνο 3 μαχητές. Γιάννης Θεοδώρου, Νίκος Χατζηβασιλείου και Θάνος Δημητρίου. Πολεμώντας μέχρι και την τελευταία σφαίρα τους αντί να παραδοθούν στις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού αγκαλιάστηκαν και τραγουδώντας το τραγούδι του Δ.Σ.Ε, για σε πατρίδα μας Ελλάδα, ζώσαμε τα άρματα ξανά, έπεσαν στον γκρεμό», περιγράφει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που τον αναμνηστική επιτύμβια στήλη έχει τοποθετήσει στο σημείο της πτώσης το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το «εκπαιδευτικό τριήμερο» περιλαμβάνει ακόμη επίσκεψη στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, καθώς και «ιστορικό περίπατο στο νοσοκομείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας», κλείνοντας τις εργασίες του camping με «βιωματικές αφηγήσεις του Γιάννη Μότσιου, μαχητή του Δ.Σ.Ε και ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Πρόκειται για «μια ιστορική περιοχή, όπου πριν από 71 χρόνια τα γεγονότα που συνέβησαν καθόρισαν την σύγχρονη ιστορία του τόπου», επισημαίνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκλησή της προς τους κατασκηνωτές, βάζοντας «φωτιά» στα πληκτρολόγια του twitter. Η ολική, άλλωστε, επαναφορά στις «διδαχές» της ριζοσπαστικής Αριστεράς μέσα από τις μνήμες του Εμφυλίου αιφνιδίασε και μεγάλο μέρος της προοδευτικής κοινωνικής βάσης που έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ ως εκφραστή της νέας Κεντροαριστεράς, σε μια περίοδο μάλιστα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ορίσει ως υψηλή προτεραιότητά του τη διεύρυνση του κόμματος το Κέντρο, η οποία δεν οδηγεί, ωστόσο, στα μονοπάτια του Γράμμου.
Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός -«Κόκκινος συναγερμός» για την αύξηση των κρουσμάτων - Μάσκες (σχεδόν) παντού από σήμερα 

Στέφανος Χίος: Οι απειλές, ο «σχιστομάτης» δράστης και οι κάμερες ασφαλείας - Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί 

Επίθεση με βιτριόλι: Ακόμη ένα χειρουργείο για την 33χρονη Ιωάννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης