Αγία Σοφία: Ισπανική... τάπα στον Τσαβούσογλου

Αγία Σοφία: Ισπανική... τάπα στον Τσαβούσογλου

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας σε κοινές τους δηλώσεις τον άδειασε λέγοντας πως  «πρέπει να διατηρηθεί το πνεύμα αυτού του μνημείου ως κληρονομιά για όλη την ανθρωπότητα» 

tsavousoglou
Το «δάσκαλό» του και μάλιστα Ισπανό φαίνεται πως βρήκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με την Ισπανίδα ομόλογό του, η τελευταία άδραξε την ευκαιρία και «άδειασε» ταυτόχρονα την Τουρκία για την Αγιά Σοφιά.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ τόνισε πως «πρέπει να διατηρηθεί το πνεύμα αυτού του μνημείου ως κληρονομιά για όλη την ανθρωπότητα».

«Είναι το κοινό σπίτι για όλους τους Χριστιανούς, Ορθόδοξους και Καθολικούς και τους μουσουλμάνους και αντιπροσωπεύει την κληρονομιά της ανθρωπότητας» υποστήριξε ενώπιον του κ. Τσαβούσογλου η κ. Γκονθάλεθ, επιμένοντας ότι η Αγία Σοφία θα πρέπει να διατηρηθεί ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μετά από διάλογο της Τουρκίας με την UNESCO.

Εμφανώς αιφνιδιασμένος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε αρχικά να αποδώσει την σαφή τοποθέτηση της Iσπανίδας ομολόγου του σε «παρεξήγηση», αλλά στη συνέχεια χαρακτήρισε «λάθος» την άποψη να παραμείνει η Αγία Σοφία ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε αντίθεση με την μετατροπή του σε τζαμί, δείχνοντας προς το μέρους της ομολόγου του.



Ειδήσεις σήμερα:

Μίκι Ρουρκ vs Ρόμπερτ ντε Νίρο: Δύο ρεμάλια στην ίδια πόλη

ΟΑΕΔ: 86.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι τον Δεκέμβριο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Έτοιμες για λειτουργία οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης