LIVE

Κορωνοϊός

Σύνοδος Κορυφής: Σκληρό πόκερ για το Ταμείο Ανάκαμψης - Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει λόγος να μην συμφωνήσουμε

layen-macron-merkell-arthro

Σαρλ Μισέλ: Πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε συμφωνία - Φον ντερ Λάιεν: Εφικτή μια λύση -  Μέρκελ: Οι διαφορές είναι ακόμα πολύ μεγάλες - Επιφυλακτικός ο Μακρόν - Ρούτε: Δεν είμαι ασιόδοξος - Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει λόγος να μην συμφωνήσουμε

Με δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα της τρέχουσας περιόδου στην ατζέντα της, όπως είναι η προσπάθεια ανάκαμψης των ευρωπαϊκών οικονομίων μέσω των κονδυλίων που θα μοιραστούν την επόμενη επταετία καθώς και οι συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ξεκίνησε στις 11:25 το πρωί η Σύνοδος Κορυφής των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Σύνοδος ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11:00 ώρα Ελλάδας ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση περίπου μισής ώρας. Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανόν να μην ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο 18 Ιουλίου, αλλά να συνεχιστεί και την Κυριακή 19 Ιουλίου.

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Και από πολλές πλευρές χαρακτηρίζεται ως μείζονος σημασίας τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει διπλή σκληρή μάχη, διεκδικώντας, αφενός, κοινοτικά κονδύλια ύψους 60 δισ. ευρώ (32 από το Ταμείο Ανάκαμψης και 28 από τον κοινοτικό προϋπολογισμό) και, αφετέρου, συμφωνία σε κατάλογο με ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Κυρίαρχο θέμα της Συνόδου είναι η έγκριση της πρότασης που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το υπό ίδρυση Ταμείο Ανάκαμψης, που θα προβλέπεται να προικοδοτηθεί με το ποσό των 750 δισ. ευρώ, καθώς και η διαμόρφωση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027, δηλαδή του κοινοτικού προϋπολογισμού για την επόμενη επταετία.

Η γερμανική προεδρία που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να γεφυρώσει τις μεγάλες διαφωνίες που υπάρχουν κυρίως ανάμεσα στις χώρες του Βορρά που συνεισφέρουν στον κοινοτικό προϋπολογισμό και θέλουν λιγότερα κονδύλια τα οποία να δίνονται με δανειακές συμβάσεις και στις χώρες του Νότου που επιμένουν για περισσότερα κονδύλια που να διατίθενται κατά κύριο λόγο ως επιχορηγήσεις με στόχο την καταπολέμηση της ύφεσης που επέφερε η πανδημία και χωρίς να επιβαρυνθούν τα ήδη υπερχρεωμένα κράτη με νέα δυσβάστακτα δανειακά βάρη.

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε συμφωνία

Από την πλευρά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του προσερχόμενος στη σύνοδο είπε ότι δεν υπάρχει κανεις λόγος να μην έχουμε συμφωνία σήμερα.

«Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο για την εκπόνηση μίας φιλόδοξης απάντησης στην κρίση της Covid-19. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία σε αυτή τη Σύνοδο. Αυτά που διακυβεύονται είναι οι αρχές της Ευρωπαϊκής ενότητας και της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Δεν πρέπει να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ίσως κάποιοι συμβιβασμοί θα είναι απαραίτητοι, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα πετύχουμε μία φιλόδοξη λύση. Οι πολίτες μας δεν αναμένουν τίποτα λιγότερο από εμάς».Την ελπίδα του για επίτευξη συμφωνίας, παρά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα είναι δύσκολες διαπραγματεύσεις, δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι για τους πολίτες της Ευρώπης. Θέλουμε μια Ευρώπη πιο σταθερή. Πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε συμφωνία». 

Την αισιοδοξία της για εξεύρεση λύσης εξέφρασε η πρόεδρος την Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. «Εάν τα κάνουμε σωστά μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση και να βγούμε πιο ισχυροί» τόνισε και επισήμανε: «όλα τα απαραίτητα κομμάτια είναι στο τραπέζι και μία λύση είναι εφικτή. Η λύση είναι αυτή που περιμένουν οι άνθρωποί μας στην Ευρώπη, διότι οι δικές τους δουλειές κινδυνεύουν».

Τέλος, η Πρόεδρος της Κομισιόν, ανέφερε: «ο κίνδυνος του ιού επιμένει και ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί, εάν η Ευρώπη είναι ικανή να σταθεί ενωμένη και να ξεπεράσει αυτή την κρίση που έχει σχέση με τον κορωνοϊό με έναν πειστικό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, με το Νext Generation Eu. Όχι μόνο έχουμε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε την κρίση αλλά να εκσυγχρονίσουμε την Ένωσή μας και να πάμε μπροστά την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και την ψηφιοποίηση».Για σκληρές διαπραγματεύσεις προϊδέασε από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. «Ξεκινάμε δυναμικά της διαπραγματεύσεις αλλά πρέπει να πω ότι οι διαφορές που υπάρχουν είναι ακόμα πολύ πολύ μεγάλες και άρα δεν μπορώ να πω ακόμα αν θα έχουμε μια λύση αυτή τη φορά» πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ. «Περιμένω οι διαπραγματεύσεις να είναι πολύ, πολύ δύσκολες» κατέληξε η κυρία Μέρκελ.Επιφυλακτικός, αντίθετα, για το ενδεχόμενο συμφωνίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Απαιτείται αλληλεγγύη, πρόκειται για μια στιγμή αλήθειας για την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρόν.Ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε πως οι ηγέτες της ΕΕ έχουν υποχρέωση προς τους πολίτες τους να επιτύχουν μια συμφωνία για το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ. «Η Ισπανία έρχεται σ' αυτή τη σύνοδο κορυφής πρόθυμη για την επίτευξη μιας συμφωνίας, για να υπερασπισθεί λογικά τα εθνικά συμφέροντά μας στη γεωργία και επίσης το πώς αντιλαμβανόμαστε τη διαχείριση του ταμείου ανάκαμψης», δήλωσε ο Σάντσεθ στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες λίγο πριν συναντηθεί με τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ένας από τους «φειδωλούς» των 27 δήλωσε πως «δεν είναι αισιόδοξος» ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία. «Δεν είμαι αισιόδοξος, όμως ποτέ δεν ξέρει κανείς», δήλωσε στο ολλανδικό δίκτυο NOS.

Η Ολλανδία θέλει οι χώρες που θα στηριχθούν από το ταμείο της ΕΕ να συμφωνήσουν, μεταξύ άλλων, σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασία τους και το συνταξιοδοτικό σύστημά τους μπαίνοντας μπροστά για μια ομάδα μικρότερων χωρών της ΕΕ που είναι αντίθετες στην χορήγηση επιχορηγήσεων ή αρωγής χωρίς αυστηρούς όρους.Την επιθυμία του να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι να υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Λετονίας Κρισγιάνις Καρίνς«Ήρθα σήμερα εδώ και αύριο, ίσως και μεθαύριο για να εργαστούμε. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Πρέπει να συμφωνήσουμε για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο καθώς και το Σχέδιο Ανάκαμψης», σημείωσε ο κ. Καρίνς και συμπλήρωσε: «εκ μέρους της χώρας μου, θα πω ότι θέλουμε αποτέλεσμα και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Τη διαφωνία του με ορισμένους από τους όρους του Ταμείου Ανάκαμψης εξέφρασε ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις. «Τώρα έχουμε ένα ταμείο ανάκαμψης στο οποίο ασκούσα κριτική κυρίως εξαιτίας των κριτηρίων σχετικά με την ανεργία» υπογράμμισε και επεσήμανε ότι «τα ποσοστά του 2015-2019 δεν έχουν να κάνουν με την πανδημία. Θα δούμε τον αντίκτυπο της πανδημίας τον επόμενο χρόνο και αυτός ο αντίκτυπος θα φανεί κυρίως στο ΑΕΠ». Ο κ. Μπάμπις συμπλήρωσε ότι «η νέα πρόταση του Σαρλ Μισέλ είναι καλύτερη, αλλά ακόμη με αυτή την αναλογία 70-30 υπάρχει πρόβλημα».

Πιέσεις για κατάλογο κυρώσεων

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρεμβαίνοντας στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέσω τηλεδιάσκεψης, υπογράμμισε ότι η απόφαση για την Αγία Σοφία είναι ενδεικτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Τουρκία τις διεθνείς συμφωνίες, τον αλληλοσεβασμό και τον διαθρησκευτικό διάλογο. Επέμεινε δε ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάρτιση της λίστας με τις πιθανές κυρώσεις που θα επιβληθούν στην Άγκυρα.

Οι ελληνικές θέσεις για τα κονδύλια

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στη σημερινή Σύνοδο με τη θέση ότι η Ευρώπη «δεν πρέπει να κάνει για άλλη μια φορά πολύ λίγα, πολύ αργά». Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τη Δευτέρα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προς τον οποίο επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις και τόνισε ότι «μετά το τέλος της Συνόδου δεν πρέπει, να γυρίσουμε στις πατρίδες μας χωρίς μία λύση κοινής αποδοχής». Οι αγορές -επισήμανε- έχουν ήδη υποδεχθεί πολύ θετικά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περιμένουν την εφαρμογή της.

Στις διαβουλεύσεις αυτές, η Ελλάδα προσέρχεται συνοψίζοντας τις θέσεις της σε τρεις άξονες:

Πρώτον, να διατηρηθεί το ύψος των ενισχύσεων που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεύτερον, να διατηρηθεί η προτεινόμενη από την Επιτροπή αναλογία επιχορηγήσεων και δανείων, ώστε κεντρικός κορμός των ενισχύσεων να είναι επιχορηγήσεις και όχι ο δανεισμός, και

Τρίτον, να μην υπάρξουν πρόσθετες ειδικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, παρά μόνο όσες ήδη προβλέπονται στις Συνθήκες και στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Αναφορικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, τόσο οι αρχικές όσο και οι συμβιβαστικές προτάσεις κρίνονται γενικά ικανοποιητικές για την Ελλάδα. Όμως είναι ξεκάθαρο, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ότι οι Ευρωπαίοι Ηγέτες πρέπει να δείξουν στην πράξη, ότι εννοούν ότι λένε.

Για παράδειγμα, εξήγησε, όταν τα κράτη-μέλη και οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, τότε ο Προϋπολογισμός για το Ταμείο Ασύλου δεν πρέπει να είναι «κολοβός», αλλά επαρκής για να αντιμετωπίσει μια τόσο μεγάλη πρόκληση. Επίσης, όταν η κλιματική αλλαγή είναι παγκόσμια πρόκληση και χρειάζεται άμεσες απαντήσεις τόσο για τον μετριασμό όσο και για την προσαρμογή σε αυτήν, τότε οι πόροι που διατίθενται για αυτό τον σκοπό πρέπει, επίσης, να είναι επαρκείς.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, οι ελληνικές θέσεις υιοθετούνται από τη μεγάλη πλειοψηφία των εταίρων μας. Ωστόσο, πρόσθεσε, «παραμένουν ακόμη διαφωνίες ορισμένων κρατών και καταβάλλεται προσπάθεια να γεφυρωθούν. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να ανταποκριθεί η Ευρώπη, το ταχύτερο δυνατό, στις προκλήσεις των καιρών. Έτσι ώστε να ανακάμψουν το ταχύτερο δυνατό οι ευρωπαϊκές οικονομίες και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι. Και βέβαια να δικαιωθούν οι εκφραστές του ευρωπαϊκού οράματος και να περιθωριοποιηθούν οι λαϊκιστές που τρέφονται από τις αποτυχίες».


Ειδήσεις σήμερα:

«Τραμπ... μην το πατήσεις!»: Κορυφαίοι επιστήμονες ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο να μην προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή

Παναγιωτόπουλος: Ορατός ο κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι πρώτες αντιδράσεις στο Twitter για το μεγάλο φινάλε των «Άγριων Μελισσών»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (42)

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ- ΣΟΥΗΔΙΑ

Τα επίσημα στοιχεία της κοινωνικής πρόνοιας δείχνουν ότι οι άστεγοι στην Σουηδία. είναι 33.454 . Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι, γιατί δεν απάντησαν όλοι οι δήμοι πόσους άστεγους έχουν. https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/ovrigt/2017-11-15.pdf Οι σοσιαλιστές παρουσιάζουν την Σουηδία ως ένα σοσιαλιστικό παράδεισο, αλλά δεν είναι αλήθεια. Τα ποσοστά του ιδιωτικού χρέους των Σουηδικών νοικοκυριών είναι υπερβολικά υψηλά. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι ο μέσος Σουηδός έχει ένα ιδιωτικό χρέος ίσο με το 175 τοις εκατό του διαθέσιμου εισοδήματος του! Το προοδευτικό φορολογικό σύστημα της Σουηδίας αδυνατεί να προστατεύσει τους πολίτες του από την αλματώδη άνοδο που έχουν τα προσωπικά χρέη. Η Σουηδία έχει υψηλούς φόρους και υψηλό ιδιωτικό χρέος. Το φαινόμενο των αστέγων είναι ένα μεγάλο θέμα στη Σουηδία. Για παράδειγμα το Γκέτεμποργκ μια πόλη μισού εκατομμυρίου, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Σουηδίας έχει 4.500 άστεγους. ΟΤΙ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!!!!! Δείτε πως κατάντησε το κοινωνικό μοντέλο της Σουηδίας το 2020 Γύφτοι και άστεγοι Σουηδοί παντού. Φτώχεια και κακομοιριά. Το περίφημο κοινωνικό κράτος της Σουηδίας, ο "παράδεισος" του ευρωπαϊκού βορρά ίσως δεν είναι... όσο "παράδεισος" διαφημίζουν οι γνωστοί σοσιαλδημοκρατικοί κύκλοι στην Ελλάδα. Οι πρόσφατες ταραχές σε συνοικίες μεταναστών στην Στοκχόλμη αναγκάζουν τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν πάνω στην σκληρή πραγματικότητα της εκεί εργατικής τάξης. Την στιγμή που ο συνασπισμός του σοσιαΛΗΣΤΗ πρωθυπουργού Στέφαν Λεβέν με τα δεξιά κόμματα κάνουν ότι περνά απ' το χέρι τους για να αποψιλώσουν τις κοινωνικές παροχές, τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα: - Το 16% των μεταναστών που ζουν στα περίχωρα της Στοκχόλμης είναι άνεργοι. - Στις περιοχές που διαμένουν κυρίως μετανάστες, 30% των νέων έχουν περάσει στην ανεργία. - Το συνολικό ποσοστό ανεργίας σε εθνικό επίπεδο στην Σουηδία ανέρχεται στο 12% του πληθυσμού καθόλου αμελητέο και για τους νέους κάτω των 24 ετών φτάνει το 27,2%.

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

- Η σουηδική επιτροπή του οργανισμού Save the Children έχει κάνει έκκληση να σταματήσει η πολιτική διάλυσης του κοινωνικού κράτους που φτωχοποιεί ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις λεγόμενες "υποβαθμισμένες περιοχές" της πρωτεύουσας. - Η ανεργία και η ανέχεια μεγάλου μέρους μεταναστών αλλά και της σουηδικής εργατικής τάξης είχε ως αποτέλεσμα να λάβουν χώρα πρόσφατα εκτεταμένες ταραχές στα προάστια της Στοκχόλμης. Το 2020 η ανεργία σημείωσε αύξηση 5% ενώ τέθηκαν σε εφαρμογή προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων εχθρικών προς το «περίφημο κοινωνικό κράτος».

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ- ΣΟΥΗΔΙΑ

Τα επίσημα στοιχεία της κοινωνικής πρόνοιας δείχνουν ότι οι άστεγοι στην Σουηδία. είναι 33.454 . Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι, γιατί δεν απάντησαν όλοι οι δήμοι πόσους άστεγους έχουν. https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/ovrigt/2017-11-15.pdf Οι σοσιαλιστές παρουσιάζουν την Σουηδία ως ένα σοσιαλιστικό παράδεισο, αλλά δεν είναι αλήθεια. Τα ποσοστά του ιδιωτικού χρέους των Σουηδικών νοικοκυριών είναι υπερβολικά υψηλά. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι ο μέσος Σουηδός έχει ένα ιδιωτικό χρέος ίσο με το 175 τοις εκατό του διαθέσιμου εισοδήματος του! Το προοδευτικό φορολογικό σύστημα της Σουηδίας αδυνατεί να προστατεύσει τους πολίτες του από την αλματώδη άνοδο που έχουν τα προσωπικά χρέη. Η Σουηδία έχει υψηλούς φόρους και υψηλό ιδιωτικό χρέος. Το φαινόμενο των αστέγων είναι ένα μεγάλο θέμα στη Σουηδία. Για παράδειγμα το Γκέτεμποργκ μια πόλη μισού εκατομμυρίου, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Σουηδίας έχει 4.500 άστεγους. ΟΤΙ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!!!!! Δείτε πως κατάντησε το κοινωνικό μοντέλο της Σουηδίας το 2020 Γύφτοι και άστεγοι Σουηδοί παντού. Φτώχεια και κακομοιριά. Το περίφημο κοινωνικό κράτος της Σουηδίας, ο "παράδεισος" του ευρωπαϊκού βορρά ίσως δεν είναι... όσο "παράδεισος" διαφημίζουν οι γνωστοί σοσιαλδημοκρατικοί κύκλοι στην Ελλάδα. Οι πρόσφατες ταραχές σε συνοικίες μεταναστών στην Στοκχόλμη αναγκάζουν τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν πάνω στην σκληρή πραγματικότητα της εκεί εργατικής τάξης. Την στιγμή που ο συνασπισμός του σοσιαΛΗΣΤΗ πρωθυπουργού Στέφαν Λεβέν με τα δεξιά κόμματα κάνουν ότι περνά απ' το χέρι τους για να αποψιλώσουν τις κοινωνικές παροχές, τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα: - Το 16% των μεταναστών που ζουν στα περίχωρα της Στοκχόλμης είναι άνεργοι. - Στις περιοχές που διαμένουν κυρίως μετανάστες, 30% των νέων έχουν περάσει στην ανεργία. - Το συνολικό ποσοστό ανεργίας σε εθνικό επίπεδο στην Σουηδία ανέρχεται στο 12% του πληθυσμού καθόλου αμελητέο και για τους νέους κάτω των 24 ετών φτάνει το 27,2%.

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Τα επίσημα στοιχεία της κοινωνικής πρόνοιας δείχνουν ότι οι άστεγοι στην Σουηδία είναι 33.454 . Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι, γιατί δεν απάντησαν όλοι οι δήμοι πόσους άστεγους έχουν. https://www.socialstyrelsen.se/global... Οι σοσιαλιστές παρουσιάζουν την Σουηδία ως ένα σοσιαλιστικό παράδεισο, αλλά δεν είναι αλήθεια. Τα ποσοστά του ιδιωτικού χρέους των Σουηδικών νοικοκυριών είναι υπερβολικά υψηλά. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι ο μέσος Σουηδός έχει ένα ιδιωτικό χρέος ίσο με το 175 τοις εκατό του διαθέσιμου εισοδήματος του! Το προοδευτικό φορολογικό σύστημα της Σουηδίας αδυνατεί να προστατεύσει τους πολίτες του από την αλματώδη άνοδο που έχουν τα προσωπικά χρεη. Η Σουηδία έχει υψηλούς φόρους και υψηλό ιδιωτικό χρέος. Το φαινόμενο των αστέγων είναι ένα μεγάλο θέμα στη Σουηδία. Για παράδειγμα το Γκέτεμποργκ μια πόλη μισού εκατομμυρίου, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Σουηδίας έχει 4.500 άστεγους. ΟΤΙ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!!!!! Δείτε πως κατάντησε το κοινωνικό μοντέλο της Σουηδίας το 2020, Γύφτοι και άστεγοι Σουηδοί παντού, φτώχεια και κακομοιριά. Το περίφημο κοινωνικό κράτος της Σουηδίας, ο "παράδεισος" του ευρωπαϊκού βορρά ίσως δεν είναι... όσο "παράδεισος" διαφημίζουν οι γνωστοί σοσιαλδημοκρατικοί κύκλοι στην Ελλάδα.

γκουσγκουνης

κουλη βαστα τοιχο θα σπρωξουν

Λαρισα

Κυριακο μην κανεις πισω!! Πιεση πιεση και παλι πιεση!!

υπόγραψε

για τον σωληνα νοτια της κυπρου να πηγαινει κατευθειαν στο βερολινο. καλο θα ηταν να του δανεισουν με κάποιους 'ευνοικους' ορους. Μητσοτακη διαπραγματευσουν 'σκληρα', οπως ξερουμε οτι κάνεις. μην κανεις πισω τωρα. οτι σου πουν λες ναι!!

Θα θέλατε

Χθες η Σουηδία ανακοίνωσε εκπληκτικά αποτελέσματα στην οικονομία της. Δεδομένου ότι πήρε το ρίσκο με απώλειες, έχουνε ήδη πει ότι λεφτά δεν δίνουν. Το ίδιο κ η Φιλανδία. Φιλιά κ αντε να κάνετε κ καμία σοβαρή δουλειά εκτός γύρο τζατζικι κ το αγόρι μου...

Ε και;;;; Μ΄αγαπάω, είναι εκεί πάνω.

Καλά έκαναν αυτοί αλλά ποιος τους λογαριάζει, η πλειοψηφία κερδίζει και η πλειοψηφία είναι υπέρ του πακέτου.

@Θα θέλατε

Πόσες χιλιάδες νεκρούς έχει όμως η Σουηδία αγόρι μου και πόσους η Ελλάδα; Η οικονομία είναι πάνω απ όλα ή η υγεία; Αν δεν έπαιρνε έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα η κυβέρνησή μας ποιος ξέρει αν θα ζούσαμε σήμερα. Μη λέμε ό,τι να'ναι.

μπράβο στους Σουηδούς

Δεν πήρανε κανένα ρίσκο διότι ο ιός χτυπάει μόνο ηλικιωμένους και ασθενείς. Οι νέοι δεν κινδυνεύουμε. Απλά οι Σουηδοί αποφάσισαν ότι οι χιλιάδες γέροι θα πεθάνουν όπως και έγινε! Τους σκότωσαν συνειδητά και τώρα έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα στην οικονομία τους. Λίγο ματωμένα, αλλά ποιός τα υπολογίζει αυτά μπροστά στο ζεστό χρήμα! Ωραίοι οι Σουηδοί

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Με το Μητσοτακη η Ελλαδα καταφερε να ξεπερασει και τη Σουηδια στην αντιμετωπιση του κορωνοιου και να γλιτωσει τοσες χιλιαδες ανθρωπινες ζωες! Οποιος και να εισαι να μιλας στο εξης με σεβασμο στον Κυριακο,οπως κανουνε ηδη ολοι οι Ευρωπαιοι! Θα τον χρηματοδοτησουν αλλωστε γενναια για αυτη την''πρωτια''!

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Η Σουηδία δεν έχει λεφτά. Βιτρίνα είναι όλα, οι περισσότεροι Σουηδοί πεινάνε, ζουν από τα επιδόματα της πρόνοιας.

ελευθερο παγκρατι

θα σκασουν απο το κακο τους οι ζαιοι μετα και αυτη την επιτυχια του κυριακου. ξυδακι λοιπον μεχρι τις επομενες εκλογες που συριζα θα ακουτε και συριζα δεν θα βλεπετε.

ενας χρονος επιτυχιες !!!!!

κουλη παιξε μπαλα με το γυφταριο

Zero cola

Ελλάδα η χώρα του τράκα, της ζητιανιας,και της απόλυτης ξεφτίλας.

Ατσα ρε παίχτη

Δεν μας έσωσες εσύ από όσα περιγράφεις; γιατί ρε μάγκα μου έτσι μας άφησες επαίτες;

αλλα

και του τραγκα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης