Κορωνοϊός - Ισπανία: Τίμησε τους νεκρούς της σε τελετή στο Βασιλικό Ανάκτορο της Μαδρίτης

Κορωνοϊός - Ισπανία: Τίμησε τους νεκρούς της σε τελετή στο Βασιλικό Ανάκτορο της Μαδρίτης

Επικεφαλής της τελετής ο Βασιλιάς Φελίπε - Παρόντες ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι - Κίνηση ομοψυχίας η παρουσία του κυβερνήτη της Καταλονίας - Απουσίαζε το ακροδεξιό κόμμα Vox

ispania_teleti
Με μαύρες μάσκες στα πρόσωπα, Ισπανοί και ξένοι αξιωματούχοι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μαδρίτη με επικεφαλής τον βασιλιά Φελίπε.

Αρκετοί από τους περίπου 400 προσκεκλημένους στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε έξω από το Βασιλικό Ανάκτορο της πρωτεύουσας, ήταν συγγενείς των τουλάχιστον 28.000 νεκρών από την Covid-19, σε μια χώρα που συγκαταλέγεται στις περισσότερο πληγείσες από την πανδημία στην Ευρώπη.

Οι συγγενείς των νεκρών άφησαν λευκά τριαντάφυλλα πάνω σε ένα ξύλινο μαύρο βάθρο, στο κέντρο του οποίου έκαιγε φωτιά. Ακολούθως, ο βασιλιάς είπε στους συγγενείς των θυμάτων πως «δεν είσαστε μόνοι με τον πόνο σας, είναι κοινός ο πόνος, είναι η θλίψη μας που σήμερα την βλέπουν εδώ όλοι οι Ισπανοί».



Και συνέχισε, λέγοντας πως πολλοί από τους νεκρούς από τη νόσο ήταν ηλικιωμένοι «οι ζωές των οποίων άλλαξαν τον ρου της ιστορίας μας προς την Δημοκρατία».

Κλείσιμο
Ακόμη, ο βασιλιάς εξήρε τις οικογένειες των Ισπανών που τήρησαν μια από τις αυστηρότερες καραντίνες στην Ευρώπη, επιδεικνύοντας «μεγάλο κουράγιο, αυτοθυσία και πειθαρχία», τα οποία, όπως είπε, ήταν σημαντικά για την καταπολέμηση της πανδημίας.



Στην τελετή παρέστησαν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ απέτισε φόρο τιμής στους δημόσιους υπαλλήλους «που έδωσαν την μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή».

louloudia_ispania


Στο μεταξύ, παρά τις συχνές εντάσεις με την Μαδρίτη για τις αυτονομιστικές φιλοδοξίες της Καταλονίας, ο αυτονομιστής ηγέτης της περιφερειακής καταλανικής κυβέρνησης Κιμ Τόρα, παρέστη στην τελετή.

Αντίθετα, το ακροδεξιό κόμμα Vox, η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στο κοινοβούλιο, αρνήθηκε να παραστεί χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση «μια διαφημιστική εκστρατεία υπέρ της κυβέρνησης" και λέγοντας ότι "η αλήθεια για τα θύματα δεν ανακοινώνεται».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 35 τα νέα κρούσματα- 18 εισαγόμενα

Eπίθεση με τσεκούρι σε εφορία Κοζάνης: Στο χειρουργείο οι τρεις τραυματίες - Δείτε βίντεο από τη σύλληψη

Αγία Σοφία: Ο Ερντογάν κηρύσσει πόλεμο στη Δύση με την απόφασή του, γράφει ο Ξένος Τύπος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης