Υπόθεση Novartis: Αποκαλυπτικός ο «οδικός χάρτης» για παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

dimitris-papaggelopoulos

Περίπου 400 σελίδες το πόρισμα-«φωτιά» για τον τέως αναπληρωτή υπ. Δικαιοσύνης - Τι αναμένεται να περιλαμβάνει

Τον οδικό χάρτη που οδηγεί τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο για τη σκευωρία Novartis και το παραδικαστικό κύκλωμα «Ρασπούτιν» αναμένεται να παρουσιάσει η προανακριτική επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό πόρισμα θα ζητά τη δίωξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ για βαρύτατα αδικήματα, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής συμμορίας, δωροληψία κυβερνητικού αξιωματούχου, εκβίαση, ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας κ.ά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εισηγητές των κομμάτων που μετέχουν στην επιτροπή θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, θα καταθέσουν στη συνέχεια τα τελικά κείμενα στον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ στις 22 Ιουλίου θα συζητηθεί το πόρισμα στην Ολομέλεια και θα στηθούν οι κάλπες για την παραπομπή του πρώην υπουργού.

Την ίδια ώρα ο κ. Παπαγγελόπουλος επισημοποιεί την τακτική με την οποία θα επιχειρήσει να εμποδίσει την παραπομπή του καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης των ερευνών, αμφισβητώντας τη διαδικασία που ακολούθησε η προανακριτική, αλλά όχι την ουσία των συγκλονιστικών αποκαλύψεων.

Η «ρασπουτινική» μέθοδος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της πλειοψηφίας θα καταγράφει σε περίπου 400 σελίδες την όζουσα δράση του κ. Παπαγγελόπουλου και των πιθανών συνεργών, ενώ θα τεκμηριώνει νομικά τις πράξεις και παραλείψεις του πρώην υπουργού.

Το συνολικό κείμενο θα χωρίζεται σε δύο κεντρικά κεφάλαια, καθώς, εκτός από το στήσιμο της σκευωρίας Novartis, η προανακριτική εντόπισε ισχυρές ενδείξεις για εμπλοκή του κ. Παπαγγελόπουλου και σε άλλες κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι στο προοίμιο θα καταγράφεται το μοτίβο της τοξικής δράσης του πολυπλόκαμου μηχανισμού «Ρασπούτιν», με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ελέγξει τους αρμούς της δικαστικής εξουσίας.

Μεταξύ άλλων, θα υπογραμμίζεται ότι ο μηχανισμός με την καθοδήγηση του κ. Παπαγγελόπουλου:

- Διοχέτευε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ δημοσιεύματα σε βάρος πολιτικών, επιχειρηματιών και ανεπιθύμητων δημοσιογράφων που ήθελε να στοχοποιήσει.
- Εν συνεχεία, χρησιμοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα αποστέλλοντάς τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς προκειμένου να διενεργούνται προκαταρκτικές εξετάσεις.
- Οσοι εισαγγελείς αρνούνταν να υποκύψουν στις απαιτήσεις του «Ρασπούτιν» και να προβούν σε παράνομες πράξεις, στοχοποιούνταν - συνήθως από τα ίδια ΜΜΕ. Τα νέα στοχευμένα δημοσιεύματα χρησιμοποιούνταν για να ξεκινήσουν πειθαρχικές διώξεις εναντίον των απείθαρχων εισαγγελέων και να καμφθεί η αντίστασή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει σαφής αναφορά και για την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης από την τακτική Δικαιοσύνη της πιθανής εμπλοκής έξι μη πολιτικών προσώπων. Πρόκειται για τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου, την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους βοηθούς της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, το κείμενο συμπερασμάτων θα περιλαμβάνει:

- Τις καταθέσεις ανώτερων εισαγγελικών λειτουργών που κατήγγειλαν εκβιασμούς προκειμένου να κατασκευάσουν άρον άρον διώξεις κατά των 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατέθεσε: «Ο Δ. Παπαγγελόπουλος γνώριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Ηταν απαίτηση εκ μέρους του η κατασκευή στοιχείων. Αυτό μου έλεγε. Απαίτησε να κατασκευάσω μάρτυρες που θα έλεγαν ό,τι έλεγαν κάποιες εφημερίδες».

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής είπε: «Υπήρχε προειλημμένη απόφαση για άσκηση ποινικής δίωξης τύπου “όπως-όπως - τύπου fast track”, “υπήρξε σχέδιο προεκλογικής προφυλάκισης των Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου». Ο ίδιος αποκάλυψε ακόμα ότι η δίωξη του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου έγινε με fake βίντεο.

- Εγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι περίφημοι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» παρανόμως εντάχθηκαν σε καθεστώς προστασίας καθώς προσδοκούσαν οικονομικό όφελος για την ίδια υπόθεση.

- Τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ΗΠΑ - Novartis που δεν εντοπίζει εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών και επιβεβαιώνει ότι ο μηχανισμός «Ρασπούτιν» δολίως εργαλειοποίησε έγγραφα του FBI προκειμένου να δώσει αποδεικτική ισχύ στις έωλες καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο της προανακριτικής αναμένει από την Εισαγγελία Διαφθοράς τη διαβίβαση όλης της αλληλογραφίας με τις αμερικανικές αρχές. Θα επισημαίνεται, δε, ότι η ενέργεια του κ. Παπαγγελόπουλου να εκτρέψει τις έρευνες από το πραγματικό σκάνδαλο Novartis με τις δωροδοκίες ιατρών προκειμένου να χτίσει το αφήγημα της πολιτικής σκευωρίας ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο, αφού θα μπορούσε σήμερα να αξιώσει αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων από την εταιρεία.

- Πιθανότατα στο πόρισμα θα γίνεται αναφορά και στην εξέλιξη της παράλληλης έρευνας που διεξήγαγαν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis. Οι Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης διαβίβασαν τον φάκελο με τα τελικά τους συμπεράσματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ασκηθούν διώξεις.

Το κεφάλαιο με την ευρύτερη παραδικαστική δράση του μηχανισμού θα βασίζεται:

- Σε κρίσιμες καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών. Ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου ανέφερε: «Ο Παπαγγελόπουλος μου είπε “έχεις τίποτα για τον δημοσιογράφο Παπαχρήστο;” Λέω “όχι” και μου απαντά: “Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι;”».

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη αποκάλυψε: «Ο Παπαγγελόπουλος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία (Βγενόπουλου); Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένειά σου”».

- Στην κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Παπαγγελόπουλο «dealer ιδιωτικών συμφερόντων», ενώ παρέθεσε τους αποκαλυπτικούς διαλόγους στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10/3/2016 παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, όπου ο κ. Παπαγγελόπουλος «με προκλητική θρασύτητα και ανερυθρίαστα», όπως υποστηρίζει, απαίτησε χρηματικό ποσό που στη συνέχεια προσδιορίστηκε στα 350.000 ευρώ.

- Στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε ο κ. Μιωνής από άλλη συνάντηση που είχε με τον κ. Παππά, το οποίο εμφανίζει τον πρώην υπουργό επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για «προσωπική ατζέντα», «outsourcing» και «πολλά λεφτά».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Κασσιόπη Κέρκυρας: Προτεραιότητά μας η προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Savannah: Η πορνοστάρ που λάτρευε τους σκληρούς ρόκερ και αυτοπυροβολήθηκε στα 23 της

Τα Ελληνόπουλα που βρέθηκαν στην Αλβανία τον καιρό του Εμφυλίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Μ.πασοκ

Αυτός έλεγε στη. Ραικου Τύλιξε τον σε μία κόλλα χαρτί και ας πάει παρακάτω να διαμαρτυρηθεί.Τωρα φουσταρε σε τυλίγουν σε 400 ,κόλλες χαρτί και όχι ο τσοβολας όχι ο Τσιπρας ούτε και ο θεός θα σε σώσει.Π ηγες να θαψεις το κόμμα μας και τα κορυφαία μας στελέχη έτσι.; Σειρά μας τώρα!

Κανείς υπεράνω του νόμου

Φυλακή ο Παπαγγελοπουλος κ η Τουλουπακη κ μετά Βαξεβανης Τζανακοπουλος Πολακης Παππάς και στο τέλος ο αρχηγός του μαγαζιού ο αρχισυμμορίτης Τσίπρας για να κλείσει ο κύκλος

ρασπουτιες....

τι λες ρε μεγαλε ρασπουτιν, θελεις να ακυρωσουν την κατηγορια , μαζι και o ξεδιαντροπος συνηγορος σου και να μην πας στο ακροατηριο;;; εσυ δεν ελεγες οτι σε καμια εδρα δεν αντεχει αυτο το κατηγορητηριο;;; πηγαινε λοιπον ...να γινεις ηρωας!!!!!

Νίκος

Στο άρθρο αναφέρεται πως οι εμπλεκόμενοι διοχέτευαν ψευδείς πληροφορίες σε ΜΜΕ και στη συνέχεια βάση αυτών διέταζαν προανακριτική εξέταση. Από ότι θυμάμαι τις ψευδείς αυτές καταγγελίες τις προωθούσαν κάμποσα ΜΜΕ(εφημερίδες, Ρ/Σ, ΤV, sites). Αναφέρω: στοιχεία φωτιά fbi, λογαριασμοί στην Ελβετία, τικ τακ κτλ. Η απορία μου είναι γιατί στο υποτιθέμενο παραπεμπτικό αναφέρονται εκδότης και δημοσιογράφοι ενός μόνο ΜΜΕ. Τα υπόλοιπα που έγραφαν και έλεγαν τρισχειρότερα γιατί είναι στο απυρόβλητο; Ούτε μηνύσεις από τα θύματα της σκευωρίας ούτε αναφορά στη προανακριτική. Γιατί;

για να μαθαινεις..

την ευθυνη νικολακη για τις ψευδεις ειδησεις την εχει παντα ο πρωτος , οι αλλοι ολοι επικαλουνται το δημοσιευμα του...

Δεν φτάνουν αυτά;

Δεν φτάνουν μαρτυρίες 4 εισαγγελέων για να παραπεμφθεί κάποιος στη δικαιοσύνη; Εδώ έστειλαν ένα πρώην πρωθυπουργό κατηγορούμενο στη Βουλή, με μόνο στοιχείο την μαρτυρία ενός κουκουλοφόρου μάρτυρα που "άκουσε", δεν είχε άμεση γνώση, ότι του στείλανε 100 χιλιάρικα. Στην συνέχεια η ίδια η κ Τουλουπάκη έβαλε την υπόθεση αρχείο "λόγω ελλείψεων ενδείξεων ενοχής". Όμως οι συριζαίοι τον είχαν ήδη αναγκάσει να απολογηθεί κλαίγοντας στη Βουλή σε ηλικία 81 ετών. Εφόσον λοιπόν δεν έχει αλλάξει το Σύνταγμα και οι νόμοι, ποιος μπορεί να σταματήσει την παραπομπή του κ Παπαγγελόπουλου;

Τζουμερκιώτης

Είτε το δέσουν είτε δεν το δέσουν καλά - είναι βλέπετε και οι ικανότητες ή οι σκοπιμότητες -, στη συνείδηση των πολιτών ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι ένοχος. Τώρα, αν στις διευθετήσεις ήταν καλός από νέος ή προέκυψε από κακές συναναστροφές ή του άρεσε/αν και κάμποσο η/οι πολιτική/οί, το πρόβλημα δικό του. Ας πρόσεχε. Ή δεν είναι έτσι κύριε εκ Μελισσουργών;

Και

ποιος είσαι εσύ που μιλάς εκ μέρους των πολιτών?Για εμένα ας πούμε είναι αθώος.Να είσαι πιο προσεκτικός άλλη φορά.

@ Για να είμαστε προσεκτικοί, πρέπει να ήσουν υπάλληλος της ΕΥΠ Η ΚΥΠ ...ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΜΕ .!!

,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης