Ανακοίνωση CCC για υπόθεση Καλογρίτσα: Εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη

Ανακοίνωση CCC για υπόθεση Καλογρίτσα: Εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη

Η ανακοίνωση που απέστειλε η εταιρεία

ccc
Απάντηση στο protothema.gr σχετικά με τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και την εμπλοκή της στην υπόθεση Καλογρίτσα απέστειλε η εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC).

Η εταιρεία αναφέρει ότι εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη και «εκφράζει τη λύπη της που το όνομά της συνδέεται με μια πολιτική αντιπαράθεση και εμπιστεύεται πλήρως το ελληνικό δικαστικό σύστημα για την επίλυση της αντιδικίας με την εταιρεία Τοξότης».

Το protothema.gr δημοσιεύει την ανακοίνωση:

H CCC εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη

Η Consolidated Contractors Company (CCC) χρονολογείται από το 1952, όταν τρεις νέοι ταλαντούχοι επιχειρηματίες, οι αείμνηστοι Kamel Abdul-Rahman, Hasib Sabbagh και Said Khoury, ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ίδρυση μιας από τις πρώτες αραβικές κατασκευαστικές εταιρείες.
Το 1976, η CCC εγκαινίασε τα γραφεία της στην Αθήνα και έκτοτε θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα της. Η CCC δεν αναλαμβάνει έργα εντός της Ελλάδας σε συμμόρφωση με το Νόμο 89/1967, που αναφέρεται σε επιχειρήσεις των οποίων αποκλειστικός σκοπός είναι η παροχή υποστήριξης στα κεντρικά τους καταστήματα και σε θυγατρικές εκτός Ελλάδος (Λίβανο και διάφορες χώρες του εξωτερικού αντίστοιχα).
Μετά από δεκαετίες ανάπτυξης, η CCC μια οικογενειακή επιχείρηση, έχει εξελιχτεί σε έναν διεθνή κατασκευαστικό όμιλο, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος εξειδικεύεται στην υλοποίηση μεγάλων και απαιτητικών κατασκευαστικών έργων παγκοσμίως.
Παρόλο που οι επιχειρηματικές δραστηριότητές της CCC είναι εκτός Ελλάδος, όπως, στη Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία, Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS ή ΚΑΚ), η συνεισφορά της στην Ελληνική οικονομία είναι ουσιαστική. Μετουσιώνεται κυρίως μέσω της δημιουργίας άμεσης οικονομικής αξίας που κατανέμεται σε λειτουργικές δαπάνες, φορολογία, αποδοχές και παροχές εργαζομένων και προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Η CCC παρακολουθεί προσεκτικά τις πρόσφατες εξελίξεις και απορρίπτει κατηγορηματικά την παραπλανητική απεικόνιση της εταιρείας, όπως προβάλλεται από μερίδα των μέσων.
Σε συνέχεια της απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Γενεύης υπέρ της θυγατρικής της CCC «Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company LLC», η CCC, έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και προσδοκά τη θετική έκβαση της νομικής διαμάχης και στην Ελλάδα.
Η CCC εκφράζει τη λύπη της που το όνομά της συνδέεται με μια πολιτική αντιπαράθεση και εμπιστεύεται πλήρως το ελληνικό δικαστικό σύστημα για την επίλυση της αντιδικίας της θυγατρικής της «Al Ghandi» με την εταιρεία «Τοξότης».


Σχετικά με την Consolidated Contractors Company:

Η Consolidated Contractors Company (CCC) είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο του σχεδιασμού και των κατασκευών. Η CCC ιδρύθηκε το 1952 και δραστηριοποιείται παγκοσμίως, προσφέροντας στη βιομηχανία εδώ και περισσότερα από 68 χρόνια υπηρεσίες διαχείρισης έργων, σχεδιασμού, προμηθειών και κατασκευών, ενώ επί του παρόντος εμπλέκεται σε 39 έργα παγκοσμίως και απασχολεί περίπου 102.000 άτομα διεθνώς.

Τα κατασκευαστικά έργα της CCC επεκτείνονται ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, της Αφρικής, της Αυστραλασίας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) καθώς και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Στους συνεργάτες της CCC συγκαταλέγονται μερικές από τις πιο αξιόλογες μηχανολογικές εταιρείες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Bechtel, KBR, ABB, Chiyoda, JGC, Linde, Krupp Uhde, Hochtief, Technip και Saipem.

Τα κατασκευαστικά έργα - ορόσημα της εταιρείας περιλαμβάνουν το Dubai Mall, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αμπού Ντάμπι - Midfield Terminal Building, πύργους για οικιστική χρήση, ξενοδοχεία, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, σταθμούς και δίκτυα επεξεργασίας νερού και λυμάτων, δρόμους και γέφυρες, εργοστάσια βιομηχανίας και επεξεργασίας και αγωγούς σε όλο τον κόσμο. Η Consolidated Contractors Company (CCC) συμβάλλει στην Πρωτοβουλία Συνεργασίας κατά της Διαφθοράς (Partnering Against Corruption Initiative) του World Economic Forum, καθώς και στο UN Global Compact, για τη διασφάλιση της επιχειρηματικής ηθικής, των πολιτικών anti-bribery και της αειφόρου ανάπτυξης σε όλες τις μορφές των δραστηριοτήτων της.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μέρι Κέι Λετούρνο: Νεκρή η δασκάλα που αποπλάνησε ανήλικο μαθητή και μετά... τον παντρεύτηκε!

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Περαιτέρω βελτιώσεις κατέθεσε ο Χρυσοχοΐδης

Σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης