Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Φωνάξτε τον Παππά για το ηχητικό, τι ρωτάτε εμένα;

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Φωνάξτε τον Παππά για το ηχητικό, τι ρωτάτε εμένα;

Αποστάσεις Παπαγγελόπουλου από όσα λέει ο Νίκος Παππάς: Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι;

dimitris-papaggelopoulos
Να τηρήσει σαφείς αποστάσεις απο το περιεχόμενο του συγκλονιστικού ηχητικού ντοκουμέντου με τον διάλογο του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή επιχειρεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του στην προανακριτική της Βουλής υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε σχέση με τα σχέδια στοχοποίησης της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι γι' αυτό και ο κ. Νίκος Παππάς δεν ανέφερε το όνομά του όταν ζήτησε απο τον κ. Μιωνή να κατασκευαστούν ψευδείς καταγγελίες για την σύζυγο του σημερινού πρωθυπουργού.

«Το όνομα Παπαγγελόπουλος ακούστηκε πουθενά για αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι;» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Οταν δε, ο κ. Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) του επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό «υιοθετεί» πλήρως το περιεχόμενο της συνομιλίας Παππά - Μιωνή, είπε «Εγώ δεν είπα πουθενά ότι υιοθετώ την ηχογράφηση» και ακολούθησε ο διάλογος που ακολουθεί:

Κ. Καραγκούνης: Έτσι όπως το λέτε εννοείτε ότι εσείς δεν στοχοποιήσατε την κα Γκραμπόφσκι αλλά το έκανε ο Παππάς.
Δ. ΠαπαγγελόπουλοςΠάντως εγώ αναφέρομαι πουθενά σε αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κα Γκραμπόφσκι;

Πέραν αυτού, ο κ. Παπαγγελόπουλος, είπε ότι το 2018 είχε υπάρξει έρευνα στην τακτική δικαιοσύνη μετά από καταγγελία περί δράσης «ισχυρού παράγοντα» που λειτουργεί με «Ρασπουτινικές μεθόδους».

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι τότε, η κυρία Ελένη Ράικου κληθείσα να καταθέσει σχετικά είχε αναφέρει «Δεν εχω να καταθέσω τωρα τιποτε. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ράικου είχε υποστηρίξει στην προανακριτική ότι απέφυγε τότε να μιλήσει για την δράση του Ρασπούτιν καθώς «υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου είπα "δεν το ανέχομαι". Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα ως εδώ"».

Φωνάξτε τον Παππά

Ο κ. Παπαγγελόπουλος προκειμένου, δε, να αποφύγει την παροχή εξηγήσεων για όσα λέει για τον ίδιο και για τις στενές του σχέσεις με την κυρία Τουλουπάκη ο Νίκος Παππάς, ζήτησε απο τα μέλη της προανακριτικής να καλέσουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας.

«Τι ρωτάτε εμένα. Καλέστε τον κ. Παππά να του πείτε "άλλα λες εδω και άλλα εκεί"» είπε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να τηρήσει αποστάσεις.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Κ.Καραγκούνης: Ο κ. Παππάς, σύμφωνα με το ηχητικό, είπε οτι θα σας πει να καλέσετε τη «τύπισσα», εννοώντας την Τουλουπάκη, και να της μιλήσετε.
Δ.Παπαγγελόπουλος: Πού αποδεικνύεται ότι τα λέει ο κ. Παππάς;
Κ.Καραγκούνης: Στο ηχητικό που κατετέθη στην Επιτροπή.
Δ.Παπαγγελόπουλος: Γιατί ρωτάτε εμένα; Να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να καλέσετε τον κύριο Παππά το Σαββατοκύριακο στην Επιτροπή και να του πείτε άλλα λες εκεί άλλα λες εδώ. Ο κ.Παππας είναι νέος και έχει αντοχές.

Σε φιάσκο κατέληξαν οι υπαινιγμοί, τα υπονοούμενα και οι δήθεν αποκαλύψεις που θα έκανε ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της προανακριτικής παραδέχθηκε ότι «ο Σαμαράς δεν με πίεσε. Δεν παρενέβη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος στην προσπάθειά του να καλλιεργήσει αφήγημα δήθεν εμπλοκής του πρώην πρωθυπουργού στην δικαιοσύνη προκειμένου να διευθετηθούν δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Σταύρου Παπασταύρου υπέπεσε σε αλλεπάλληλες αντιφάσεις με αποτέλεσμα να αποσύρει τους ισχυρισμούς του λέγοντας πως η “ασθενής του μνήμη” δεν τον βοηθά να παραθέσει τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και τελικά να παραδεχθεί πως “ο κ. Σαμαράς δεν με πίεσε. Δεν παρενέβη”.

Αρχικά ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Φιλιππακη, Ταρκα, Μιωνη και Παπασταυρου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δικαστική τους διαμάχη. Με τον τρόπο αυτό επιχείρησε να πείσει πως ότι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Νίκο Παππά επιχείρησε να κάνει και η κυβέρνηση Σαμαρά.

Οταν, επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση δεν προκύπτει απο κανένα πραγματικό περιστατικό, ο κ. Παπαγγελόπουλος επικαλέστηκε το υπόμνημα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη. Ωστόσο, απο το υπόμνημα δεν προκύπτει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου υπο τον κ. Σαμαρά με αποτέλεσμα ο κ. Παπαγγελόπουλος να δικαιολογηθεί λέγοντας «δεν θυμάμαι, έχω ασθενή μνήμη».

Κλείσιμο
Όμως, ο πρώην υπουργός επέμεινε στα περι συναντήσεων λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς τον κάλεσε σπίτι του προκειμένου να μεσολαβήσει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση Παπασταύρου.

«Με πήρε τηλέφωνο ο Σαμαρας, ήταν το 2016 μπορεί και το 2015 , πάντως ήμουν αναπληρωτής υπουργός» ανέφερε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός του ζήτησε να μεσολαβήσει στην κυρία Ελένη Τουλουπάκη που είχε χρεωθεί την υπόθεση Παπασταύρου.

Ωστόσο, οι βουλευτές της ΝΔ εξήγησαν ότι η κυρία Τουλουπάκη έγινε εισαγγελέας Διαφθοράς το 2017.

Ανασκευάζοντας ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίστηκε ότι τελικά η κυρία Τουλουπάκη ανέλαβε την υπόθεση ως βοηθός του Οικονομικού Εισαγγελέα

Και πάλι όμως του επισήμαναν πως η εισαγγελέας ανέλαβε καθήκοντα στην εισαγγελία Οικονομικού εγκλήματος το 2016 ενώ η υπόθεση βρισκόταν εκεί απο το 2015.

Ι. Μπούγας: Είναι δυνατόν να μην θυμάστε ημερομηνίες για κάτι τόσο σημαντικό;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Πόσα χρόνια έχουν περάσει, κ. Πρόεδρε; Το έχει δεχθεί ο κ. Σαμαράς αυτό δημόσια ότι πηγα σπίτι του. Είχε βγει μάλιστα μετά από 45 μέρες που είχα κάνει αναφορά σε αυτή τη συνάντηση και είχε πει ότι εγώ δήθεν πήγα σπίτι του από μόνος μου για να του πουλήσω εκδούλευση;

Μπούγας: Σας παρακαλώ, συνεχίστε, κύριε Παπαγγελόπουλε. Ηρεμία.

Δ.Παπαγγελόπουλος: Εχουν περάσει πολλά χρόνια. Δεν θυμάμαι ημερομηνίες. Είναι δυνατόν να κρατάω ημερολόγιο; Σταματώ εδώ γι' αυτό το θέμα γιατί εχω συγχυστεί, επειδή από τους βουλευτές που μόλις πετάω μια αλήθεια μου ορμάνε. Σταματώ και θα δω τι άλλο θα πω.Ειδήσεις σήμερα:

Προκαταρκτική εξέταση για την συνομιλία Παππά-Μιωνή: Ψάχνουν για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα

Μήνυμα Μπορέλ από τον Έβρο: Τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά, ισχυρή η αλληλεγγύη μας

Σταϊκούρας (ΘΕΜΑ 104,6): Νέα μέτρα στήριξης όπου χρειαστεί - Ξεμπλοκάρουν οι εκταμιεύσεις από τράπεζες
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης