“Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει”

“Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει”

Κατηγορηματικός ο Γιώργος Παπανδρέου, που τόνισε ότι “πολιτική μας είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με όλους τους γείτονες”

“Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει”
«Το καθεστώς του Αιγαίου δεν αλλάζει», ανέφερε ο πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την συζήτηση για τα εθνικά θέματα, την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι  η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την ειρήνη, ενώ πρόσθεσε ότι απειλές πολέμου δεν έχουν θέση στην Ε.Ε..

«Πολιτική μας είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με όλους μας τους γείτονες», είπε ο Γ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι «oι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς τους φίλους».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την δυσφορία του για την «προκαταβολική κριτική» που δέχθηκε πριν την επίσκεψή του στην Τουρκία και επανέλαβε πως δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να μιλήσει σε οποιοδήποτε ακροατήριο και συνθήκες, αφού «αν μιλήσεις την αλήθεια, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς».
Κλείσιμο

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο πρωθυπουργός είπε η κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια και πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα και η Ε.Ε., δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν την εισβολή και την κατοχή στη Κύπρο.

Αναφερόμενος στα Bαλκάνια είπε ότι η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρολό και μιλώντας για το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για λύση καθώς, όπως τόνισε «διστάζουν να αποδεχθούν μία ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις».

«Εμείς στην αδιαλλαξία, απαντάμε με την σταθερότητα των θέσεών μας, τις πρωτοβουλίες μας. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για αμοιβαία αποδεκτή λύση. Έχουμε εθνική στρατηγική με ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης