Προανακριτική για Novartis: Τι είπε ο Παπαγγελόπουλος για τη γνωριμία του με τον Τσίπρα

Προανακριτική για Novartis: Τι είπε ο Παπαγγελόπουλος για τη γνωριμία του με τον Τσίπρα

Συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής

dimitris_papaggelopoulos_main_again
Με την απολογία του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα βαρύτατα αδικήματα (συμμορία, δωροληψία, εκβιασμός κ.α.) που του αποδίδονται συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την εισαγωγική του τοποθέτηση ενώ σε επόμενη φάση αναμένεται να ξεκινήσει η ουσιαστική προανάκριση με την διαδικασία των ερωτήσεων.

Πάντως, όπως αναφέρουν στελέχη της πλειοψηφίας, η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου διακόπτεται συνεχώς απο τον συνήγορό του Δημήτρη Τσοβόλα.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο η διαδικασία. Δεν καταθέτει ο κ. Τσοβόλας. Με τη στάση του προσβάλλει και τον πελάτη του. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν εισαγγελέας και μπορεί να καταθέσει χωρίς παρεμβολές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θάνος Πλεύρης.

Ενδεικτικό είναι το σημείο κατά το οποίο ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα και τους γονείς του πρώην πρωθυπουργού.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Τον Τσίπρα τον γνώρισα κοινωνικά παραμονές εκλογών του 2012. Είχα πάει συμπτωματικά στο σπίτι των γονιών του.

Δ. Μαρκόπουλος: Γνωρίζατε την οικογένειά του; Έχετε βρεθεί δηλαδή πριν γίνει πρωθυπουργός;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ελάτε, κ. Μαρκόπουλε, να σας δώσω μια συνέντευξη όποτε θέλετε. Θα σας τα πω όλα.

Δ. Μαρκόπουλος: Άρα γνωρίζετε την οικογένειά του. Τον ξέρατε πριν αναλάβει την εξουσία.

Δ. Τσοβόλας: Αυτά δίνουν τροφή για δημοσιεύματα. Να μείνουμε στην υπόθεση.

Δ. Μαρκόπουλος: Μα έχει ενδιαφέρον η σχέση των δύο.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα σας τα πω όλα.

Δ. Τσοβόλας: Αυτά κάνουμε και θα παίζουν τα ΜΜΕ.

Κλείσιμο
Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε ότι δεν ανήκει και δεν ανήκε στο παρελθόν στη Νέα Δημοκρατία και πως παραμένει «Έλληνας πατριώτης».

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε να προσβάλλει τις αποκαλύψεις της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου υποστηρίζοντας ότι «είναι το μακρύ χέρι του Σαμαρά».

«Είναι ψευδές που είπε ότι έμεινε έκπληκτη όταν την επισκέφθηκε η Παπαδακου τον Φλεβάρη του 2017 και την ρώτησε αν υπηρξε ανάμειξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Και αυτό διότι υπήρχαν στοιχεία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016. Το δεύτερο ψέμα της Ράικου ήταν ότι αμέσως μετά την πήρα κι εγώ τηλέφωνο και την ρώτησα το ίδιο πράγμα» φέρεται να είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται πως κατά την χθεσινή του κατάθεση ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με αναφορές στον θρυλικό Ελ Σίντ, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ο «κύριος του πολέμου» ήταν αρχηγός των Αράβων και όχι αρχηγός του μεσαιωνικού Ισπανικού στρατού.

Μεταξύ άλλων είπε:

- Θα είμαι σαφής και λιτός. Θέλω όμως να πω οτι επειδή ξενυχτώ για να διαβάσω όλα αυτά τα έγγραφα και επειδή είμαι μιας κάποιας ηλικίας πρέπει να δεσμεύσω τους κληρονόμους, εαν μου συμβεί κάτι λόγω αυτής της ταλαιπωρίας, να στραφούν εναντίον αυτής της Επιτροπής. Ακούγεται ως ευφυολόγημα αυτό αλλά έχει μεγάλη δόση αληθείας.

- Υπάρχει μια ταινία που ένας αρχηγός Αράβων σκοτώθηκε και ωστόσο τον έβαλαν πάνω σε ένα άλογο και τον πήγαν στη μάχη. Έτσι θα έρθω κι εγώ εδώ να καταθέσω σαν τον Ελ Σιντ. Ολα αυτά τα λέω γιατί ξενυχτάω για να διαβάσω.

- Και ο κ. Τσοβόλας πιο ακμαίος είναι από μένα αλλά ετσι πως πάτε θα μας εξοντώνετε και τους δύο. Ε, γι αυτόν θα μείνει πίσω η κόρη του να τον υπερασπισθεί.

- Μήπως επειδή δεν σας βγαίνει με τη Novartis σας είπε κάποιος να με εξαντλείστε βιολογικά.

- Όλη η κατάθεση Μιωνή στηρίζεται στο αφήγημα ότι η «σκευωρία» Λαγκάρντ ήταν πρόβα για τη «σκευωρία» Novartis. Το 2012, όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα από Παπαδάκου και Φιλιππάκη, εγώ ήδη είχα πάρει σύνταξη. Τον Τσίπρα δεν τον γνώριζα καν. Και λέει ότι έστησα την σκευωρία και το ταξίδι (στο Παρίσι). Τότε γιατί δεν καλείτε τους Καλούδη και Ζαγοραίο; Δεν δείχνετε με το ότι δεν τους καλείτε ότι φοβόσαστε την αλήθεια;

- Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε άλλο σημείο της κατάθεσής του και σχολιάζοντας την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής υποστήριξε ότι ο δικηγόρος, μέλος του Συμβουλίου Χρ. Μυλωνόπουλος δήλωσε κώλυμα για την εξέταση της υπόθεσης καθώς -όπως είπε- είναι συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά. «Ο Μυλωνόπουλος δήλωσε κώλυμα να εκφέρει επιστημονική άποψη. Αυτό έγινε γιατί είναι δικηγόρος του Σαμαρά» φέρεται να είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος δικηγόρος δεν εκπροσωπεί τον πρώην πρωθυπουργό

Μετά την πρώτη τοποθέτηση ακολούθησε διακοπή με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να συνεχίζει λέγοντας, μεταξύ άλλων:

- Είναι παρανόμως ληφθείσα η κατάθεση του Μιωνή. Και μετά την διεύρυνση του κατηγορητηρίου δεν προβαίνετε σε καμία προανακριτική πράξη. Οπως λήψη κατάθεσης μαρτύρων.

- Η κατάθεση Μιωνή είναι παράνομη. Δόθηκε για αντικείμενο και πράξεις που δεν περιέχονταν στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και που δεν ήταν ερευνητεα βάσει αυτής της απόφασης.

- Σε αυτή την αίθουσα ήταν η έκθεση του Ρήγα Φεραίου και είναι συμβολικό. Όπως ο Πασάς στραγγάλισε τον Ρήγα, εσείς θέλετε να στραγγαλίσετε την αλήθεια. Αλλά ο Θούριος της αλήθειας θα μείνει.

- Το μόνο άδικημα που εντοπίστηκε στην Επιτροπή σας είναι η ζωοκλοπή. Ραικου, Τσατανη και λοιποί πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Επίσης και της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Τόσες βρωμιές και ακαθαρσίες σε βάρος μου!

- Η πόρτα του γραφειου μου ηταν παντοτε ανοικτή. Ούτε αστυνομικοί ούτε τίποτε. Το γραφείο μου ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε.
Κι ακόμη εγώ με τον Φιλιππάκη έτρωγα σε ταβέρνες. Οι συμμορίτες τρώνε ή σε γιάφκες ή σε σπηλιές.

- Υπήρχε ανθρωπος πανω απο την κάλπη στην Ολομέλεια να ελέγχει τι ψηφίζουν οι Βουλευτες κατα την διευρυνση του κατηγορητηρίου. Εχω ζήσει και επί επταετίας. Ο Χωροφύλακας τότε, για τα δημοψηφίσματα του Παπαδοπούλου, στεκόταν έξω από την αίθουσα. Εδώ είχαν άνθρωπο πάνω από την κάλπη. Δεν με νοιαζει για μένα. Για την τιμή του πολιτικού κόσμου τα λεω αυτά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κατάθεση «βόμβα»: Η Κάρα Ντελεβίν σε «ερωτικό τρίο» με την Άμπερ Χερντ και τον Έλον Μασκ;

Βίντεο: Δείτε τον Σωτήρη Κοντιζά με μαγιό στη Μύκονο

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον αστυνομικό που σκότωσε τον Ρέισαρντ Μπρουκς: Κινδυνεύει και με θανατική ποινή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης