«Δώρο» για τον ελληνικό τουρισμό η ανακοίνωση της Γερμανίας ότι η Τουρκία είναι «περιοχή κινδύνου»

«Δώρο» για τον ελληνικό τουρισμό η ανακοίνωση της Γερμανίας ότι η Τουρκία είναι «περιοχή κινδύνου»

Κόντρα Γερμανίας - Τουρκίας για τον τουρισμό - Διαμαρτύρεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

tourkia_vosporos
Η απόφαση του Βερολίνου να βγάλει εκτός αγοράς την Τουρκία για τους Γερμανούς ταξιδιώτες ήταν βούτυρο στο ψωμί των Ελλήνων.

Οι προσδοκίες ότι φέτος η χώρα μας μπορεί να έχει περισσότερους τουρίστες δημιουργούνται μετά την χθεσινή απόφαση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, να συμπεριλάβει την Τουρκία στις λεγόμενες «περιοχές κινδύνου» από την πανδημία της νόσου COVID-19. Αυτό σημαίνει επιβολή καραντίνας 14 ημερών σε όσους ταξιδιώτες εισέρχονται στη Γερμανία από την Τουρκία.

Ανάμεσα στις 130 χώρες, οι οποίες αποτελούν για τη Γερμανία «περιοχές κινδύνου», είναι η Αίγυπτος και το Μαρόκο, άλλοι δύο δημοφιλείς μεσογειακοί τουριστικοί προορισμοί για τους Γερμανούς ταξιδιώτες. Κάτι που επίσης μπορεί να ενισχύσει τις αφίξεις στη χώρας μας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση του Βερολίνου που αμαυρώνει την εικόνα της χώρας του εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για την αρνητική αυτή εξέλιξη για τον τουρκικό τουρισμό.

Σε δηλώσεις του σε γερμανικά ΜΜΕ έσπευσε να διαφημίσει τη χώρα του τονίζοντας πως δεν κατανοεί «τους επιστημονικούς λόγους πίσω από αυτή την απόφαση του Βερολίνου».

Κλείσιμο
Όπως μετέδωσε το γερμανικό δίκτυο ARD, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Χάικο Μάας να στείλει Γερμανούς εμπειρογνώμονες στην Τουρκία για να ελέγξουν την κατάσταση.

Για να προσελκύσει η χώρα του τουρίστες, ο Τσαβούσογλου διευκρίνισε επισης πως η Τουρκία θα αναλάβει όλα τα έξοδα νοσηλείας σε περίπτωση που αρρωστήσει ένας παραθεριστής.

Αν και η Τουρκία τα τελευταία χρόνια βλέπει αισθητή μείωση των Γερμανών τουριστών, παραμένει ένας από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς για αυτούς.

Με βάση την άρτια διαχείριση της κρίσης από την Ελλάδα και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν αναμένεται να μπει στη «λευκή λίστα» του Βερολίνου νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο, πολλοί θεωρούν ότι, σοι Γερμανοί τελικά αποφασίσουν να ταξιδέψουν για διακοπές στη Μεσόγειο, θα οδηγηθούν πιο εύκολα στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι μέχρι τώρα οι υπόλοιποι κορυφαίοι μεσογειακοί προορισμοί για τους Γερμανούς είναι η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία.

Πέρυσι επισκέφθηκαν τη χώρα μας περίπου 4 εκατομμύρια Γερμανοί ταξιδιώτες ενώ στην στην Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ταξίδεψαν 2,7 εκατομμύρια Γερμανοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για τη λίστα των «περιοχών κινδύνου» αποφσίζει το επιδημιολογικό ινστιτούτο «Robert Koch-Institut» με βάση το επιδημιολογικό προφίλ κάθε χώρας και την πρόοδό της στην αντιμετώπιση της COVID-19.

Το βασικό κριτήριο για να συμπεριληφθεί μια χώρα στη σχετική λίστα είναι τα 50 νέα κρούσματα εντός μιας εβδομάδας ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, επίπεδο πάνω από το οποίο ένα κράτος κατατάσσεται στις επικίνδυνες περιοχές.

Την ίδια ώρα, αξιολογούνται και τα κατά περίπτωση μέτρα περιορισμού της πανδημίας που έχει υιοθετήσει η κάθε περιοχή.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, παρά την κατάταξη της Τουρκίας ως «περιοχής κινδύνου», εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική άλλες χώρες εκτός Ε.Ε να αφαιρεθούν από τη λίστα το προσεχές διάστημα και να αρθεί η σχετική ταξιδιωτική οδηγία για αυτές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο αδίστακτος ψευτογιατρός αρνήθηκε στον 14χρονο να φάει ένα σουβλάκι πριν πεθάνει

Επίθεση με βιτριόλι: Χειρουργείται αυτή την ώρα η Ιωάννα

Δείτε βίντεο από τη συμπλοκή μαθητών στου Ζωγράφου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης