Τουρκία: Στην Τρίπολη ταξίδεψε ο Τσαβούσογλου - Συνάντηση με τον Σάρατζ

Τουρκία: Στην Τρίπολη ταξίδεψε ο Τσαβούσογλου - Συνάντηση με τον Σάρατζ

Θετικά βλέπει πιθανή διένεξη των ΗΠΑ στην κρίση της Λιβύης ο Σεργκέι Λαβρόφ

tsavousoglou
Στην Τρίπολη ταξίδεψαν αιφνιδιαστικά Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), Φαγέζ αλ-Σάρατζ.

Συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα της Λιβύης βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαιράκ και ο αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Χακάν Φιντάν.

Το τουρκικό Sputnik, επισήμανε πως η κυβέρνηση της Τρίπολης, με αιχμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και τις διεθνείς προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη χώρα, συζήτησε με την τουρκική αντιπροσωπεία ζητήματα συνεργασίας σε διαφορετικούς τομείς, «με βάση τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών».



Από την πλευρά της, η Hurriyet ανέφερε πως οι συναντήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της υπογραφής των δυο τουρκολυβικών συμφώνων για τη στρατιωτική συνεργασία και για την ΑΟΖ, τον περσινό Νοέμβριο.

Η Μόσχα θα καλωσόριζε την επιρροή των ΗΠΑ στην Λιβύη για την επίτευξη εκεχειρίας

Κλείσιμο
Η επιρροή των ΗΠΑ στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Λιβύη θα μπορούσε να συμβάλει στην έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια επιρροή θα ήταν πολύ θετική.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στην διένεξη της Λιβύης ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες της Ρωσίας και των άλλων έξωθεν παραγόντων οι οποίοι τάσσονται υπέρ της άμεσης εκεχειρίας, νομίζω ότι αυτό θα ήταν πολύ, πολύ θετικό» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, οποιαδήποτε εποικοδομητική συνδρομή στην επίλυση των κρίσεων, είτε αυτές αφορούν την Λιβύη είτε την Συρία είτε οπουδήποτε αλλού, θα μπορούσαμε μόνο να την καλωσορίσουμε. «Δεν γνωρίζω ποιες συγκεκριμένα πρωτοβουλίες μπορούν να αναλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να προωθήσουν την διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη. Οι ίδιες συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Βερολίνου, όπου εκπροσωπήθηκε η Ρωσία με τον πρόεδρο Πούτιν. Οι ίδιες έθεσαν την υπογραφή τους στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία ενέκρινε και τις αποφάσεις της Διάσκεψης για την Λιβύη. Οι ίδιες υπογραμμίζουν ότι υποστηρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης, η οποία βρίσκεται στην Τρίπολη και η οποία είναι μια από τις πλευρές της διένεξης», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσίπρας αδειάζει «Παπαδημούπολη»: Είναι πρόβλημα η υπόθεση Παπαδημούλη

Ο Ερντογάν στα άκρα: Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Βόρειο Ιράκ

Επίθεση με βιτριόλι: Το κινητό τηλέφωνο αποκάλυψε την εμμονή της 35χρονης με την Ιωάννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης