Ντόκος για Τουρκία: Σοφά ο Σουν Τζου συμβούλευε αν δεν αφήνεις διαφυγή, ο αντίπαλος θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων

Ντόκος για Τουρκία: Σοφά ο Σουν Τζου συμβούλευε αν δεν αφήνεις διαφυγή, ο αντίπαλος θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων

«Ελπίζει κανείς ότι η Τουρκία δεν θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσει το λάθος της» σημειώνει ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

ntokos-thanos
Μήνυμα στην Τουρκία μέσω της συμβουλής του Σουν Τζου ότι πρέπει «να αφήνεις κάποια διαφυγή στον αντίπαλο, αλλιώς θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων»στέλνει με άρθρο του στα ΝΕΑ ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος.

«Σοφά ο Σουν Τζου συμβούλευε να αφήνεις κάποια διαφυγή στον αντίπαλο, αλλιώς θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων και αυτό η Τουρκία το παραβλέπει» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Ντόκος.

«Οι μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις (τύπου Γαλάζιας Πατρίδας και τουρκολυβικού μνημονίου) και τα τερτίπια περί γκρίζων ζωνών και αποστρατιωκοποιήσεις νήσων δεν θα οδηγήσουν σε ελληνική υποχώρηση, ούτε σε μια αμιγώς πολιτική διαπραγμάτευση, όπως φαίνεται να είναι η τουρκική επιδίωξη, αλλά σε μια σκλήρυνση της ελληνικής στάσης και έναν ψυχρό πόλεμο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» συνεχίζει ο Θάνος Ντόκος.

«Ελπίζει κανείς ότι η Τουρκία δεν θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσει το λάθος της, γιατί τότε το κόστος θα είναι υψηλό και για τις δύο πλευρές. Οι "κόκκινες γραμμές" πάντως έχουν επικοινωνηθεί» προσθέτει ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος σε άλλο σημείο του άρθρου του καταγράφει ότι η Τουρκία θεωρείται ακόμα «σημαντική δύναμη» και «η εξήγηση γι΄αυτό βρίσκεται στη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας, τον οικονομικό δυναμισμό και τη σημασία της ως αναδυόμενης μεγάλης αγοράς και προορισμού επενδύσεων αλλά και την ηγετική προσωπικότητα του Τούρκου προέδρου».

Αναφερόμενος, τέλος, στην ελληνική πολιτική εξηγεί ότι «στόχος είναι να επενδύσουμε στο αίσθημα ρεαλισμού και συμφέροντος της τουρκικής ηγεσίας, κρατώντας - με πειστικό τρόπο, μέσω της επιτυχημένης εσωτερικής ενδυνάμωσης - ταυτόχρονα ανοιχτή τόσο στην πόρτα του "φρενοκομείου" όσο και αυτή της αποκλιμάκωσης και συνεννόησης».

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδια στο Κολωνάκι: Δείτε βίντεο από την ώρα της επίθεσης σε καταστήματα

Σταϊκούρας στον ΘΕΜΑ 104,6: Διευρύνονται τα κριτήρια για το 1,4 δισ. στις επιχειρήσεις με την επιστρεπτέα προκαταβολή

Χάρις Αλεξίου: Τέλος το τραγούδι, δεν καταδέχομαι να συνεχίσω αν δεν το κάνω καλά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης