Ο Χ. Παμπούκης στο Ισραήλ

Ο Χ. Παμπούκης στο Ισραήλ

Ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Χάρης Παμπούκης, πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη, επίσκεψη στο Ισραήλ με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών

Ο Χ. Παμπούκης στο Ισραήλ
 Ενεργειακά θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει σήμερα ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης στο Ισραήλ με κυβερνητικούς αξιωματούχους της χώρας. Τούτο προκύπτει από το γεγονός ότι στην ελληνική αντιπροσωπεία μετέχουν μεταξύ άλλων κορυφαία στελέχη της ΔΕΠΑ και του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, που έχει την ευθύνη διαχείρισης και ανάπτυξης του συστήματος των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου. Όπως είναι γνωστό, το Ισραήλ ανακάλυψε πρόσφατα πλούσια κοιτάσματα υποθαλάσσια πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο κ. Παμπούκης συνοδεύεται επίσης από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δόλλη, και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Άβιγκορ Λίμπερμαν, τον Υπουργό Ενέργειας και Υποδομών κ. Ούζι Λαντάου, το Διοικητή της Τράπεζας του Ισραήλ Στάνλεϊ Φίσερ και το Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας κ. Ούζι Αράντ.

 «Η συγκρότηση του Κοινού Υπουργικού Συμβουλίου Ελλάδας-Ισραήλ δείχνει την ετοιμότητά μας να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο που θα διευκολύνει την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται και η επίσκεψη των κυβερνητικών αξιωματούχων κ.κ.Παμπούκη και Δόλλη στο Ισραήλ», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Τέτοιες συναντήσεις, όπως ανέφερε, θα γίνονται πολύ συχνά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πραγματοποίηση του Κοινού Συμβουλίου, προκειμένου αυτό να έχει απτά αποτελέσματα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Κλείσιμο

Αναφορικά με τις πληροφορίες για το ενδεχόμενο συνεργασίας Ελλάδας, Ισραήλ και Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της ενέργειας, ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως «η συζήτηση είναι πρόωρη», τόνισε ωστόσο ότι υπάρχει θετική στάση και από τις δύο πλευρές και πως «η θέση της Ελλάδας έχει στρατηγική σημασία για τη μεταφορά φυσικού αερίου της περιοχής προς την Ευρώπη».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης