Χοντρό παρασκήνιο για το πόρισμα της Siemens

Χοντρό παρασκήνιο για το πόρισμα της Siemens

Ως επίσημη δικαιολογία προτάθηκε η μη παρουσία του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη στην συνεδρίαση

Χοντρό παρασκήνιο για το πόρισμα της Siemens
Στο κρισιμότερο σημείο της σημερινής συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής της Siemens- λίγο πριν κατατεθούν οι λίστες με τους παραπεφθέντες πρώην υπουργούς- αποφάσισαν τα μέλη της να διακόψουν με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο της μη κατάθεσης του πορίσματος αύριο.

Ως επίσημη δικαιολογία προτάθηκε η μη παρουσία του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη στην συνεδρίαση. Να θυμίσουμε πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις τελευταίες ημέρες επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Προσθέτει μάλιστα πως στο τελικό κείμενο των πραγματικών περιστατικών δεν έχουν προστεθεί οι 49 ενστάσεις – παρατηρήσεις του παρά το γεγονός πως του είχαν υποσχεθεί πως θα συμπεριληφθούν.

Οι καταγγελίες του κ. Παπαδημούλη φαίνεται πως εξόργισαν τον κ. Κώστα Τζαβάρα (ΝΔ) ο οποίος ζήτησε να εμφανιστεί στην αίθουσα ο καταγγέλλων ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν ή όχι οι παρατηρήσεις του.
 
Τελικά, η συγκεκριμένη «παράσταση» αναβλήθηκε για την αυριανή ημέρα, όμως, ο πραγματικός λόγος φαίνεται πως είναι άλλος. Αναλυτικά, οι βουλευτές που είχαν απομείνει στην αίθουσα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ο κ. Κώστας Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ) δεν επιθυμούσαν να μπουν στην διαδικασία της «ονοματολογίας» χωρίς την παρουσία του κ. Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ) και του κ. Παπαδημούλη.
Κλείσιμο

Θεωρώντας πως αν άνοιγαν την συζήτηση για το ποιους πρώην υπουργούς προτείνουν για παραπομπή σε προανακριτική θα ενίσχυαν τις καταγγελίες περί σύμπραξης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποφάσισαν να λήξουν την συνεδρίαση και να την συνεχίσουν αύριο με την παρουσία εκπροσώπων όλων των κομμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Παφίλης δήλωσε «κείμενο με πραγματικά περιστατικά δίχως να αναφέρονται οι πολιτικές επιλογές δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμάς. Εμείς έχουμε έτοιμο το πόρισμα και θα το καταθέσουμε ξεχωριστά».

Πάντως, αυτή η εξέλιξη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της μη κατάθεσης του πορίσματος στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο που έχει οριστεί για αύριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης