Κόντρα Δένδια – ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο: Συκοφαντία προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

dendias_nikos

Προσβολή προς τις Ενοπλες Δυνάμεις η υποβολή ερωτήματος αν «αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής», λέει ο ΥΠΕΞ

Γαϊτανάκι ανακοινώσεων μεταξύ Νίκου Δένδια και ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η κατάσταση στον Έβρο, με τις δύο πλευρές να προχωρούν σε εκατέρωθεν κατηγορίες.

Το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ «να μας ανακοινώσει ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αυτής της ανεκδιήγητης ανακοίνωσης», που ρωτά εάν υπήρξε αποχώρηση στρατιωτικών δυνάμεων από ελληνικό έδαφος.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ «η υποβολή ερωτήματος αν "αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής", αποτελεί συκοφαντία και προσβολή προς τους ένστολους Έλληνες και τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας». Επισημαίνει περαιτέρω πως «είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι ουδέποτε υποστήριξε κάτι τέτοιο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως ψευδώς και με απίστευτο θράσος διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση».

Μάλιστα, το γραφείο Τύπου του Νίκου Δένδια σημειώνει ότι «επικίνδυνη είναι στην πραγματικότητα η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να επικαλείται fake news» και σημειώνει: «Ας μην παριστάνουν τους φύλακες του Έβρου αυτοί που κατά πλειοψηφία στο κόμμα τους δε διαπιστώνουν εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από τη γειτονική χώρα, ενώ ακόμη και στη σημερινή τους ανακοίνωση διαπιστώνουν ότι "στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες" και όχι η Τουρκία!».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ αναφέρει:

Ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας ανακοινώσει ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αυτής της ανεκδιήγητης ανακοίνωσης.

Η υποβολή ερωτήματος αν «αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής», αποτελεί συκοφαντία και προσβολή προς τους ένστολους Έλληνες και τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι ουδέποτε υποστήριξε κάτι τέτοιο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως ψευδώς και με απίστευτο θράσος διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Επικίνδυνη είναι στην πραγματικότητα η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να επικαλείται fake news. Ας μην παριστάνουν τους φύλακες του Έβρου αυτοί που κατά πλειοψηφία στο κόμμα τους δε διαπιστώνουν εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από τη γειτονική χώρα, ενώ ακόμη και στη σημερινή τους ανακοίνωση διαπιστώνουν ότι «στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες» και όχι η Τουρκία!


ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα

Νωρίτερα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες.

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές: Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακήςρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «αν αυτό συνέβη, προκειμένου μάλιστα, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ κ Δένδιας, «να μη δημιουργηθεί ένταση στη περιοχή», αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια που απαιτεί εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, οι αρχικές αιτιάσεις του υπουργείου Εξωτερικών «ότι πρόκειται για fake news ακραίων ιστοσελίδων που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδιαψεύστηκαν αμέσως μετά το διάβημα στο οποίο ο ίδιος προχώρησε προς την Τουρκία διότι Τούρκοι στρατιώτες "πραγματοποίησαν μετρήσεις" εντός ελληνικού εδάφους. Προφανώς το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν προβαίνει σε διαβήματα βάσει ψεύτικων ειδήσεων. Άρα ψευδείς ήταν μόνον οι κατηγορίες προς την αντιπολίτευση».

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:


Οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις της Κυβέρνησης και η σημερινή επιβεβαίωση από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες σε σχέση με το μείζον αυτό ζήτημα.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές:

- Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής;

Αν αυτό συνέβη, προκειμένου μάλιστα, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ κ Δένδιας, «να μη δημιουργηθεί ένταση στη περιοχή», αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια που απαιτεί εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη.

Οι αρχικές αιτιάσεις του ΥΠΕΞ ότι πρόκειται για fake news ακραίων ιστοσελίδων που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδιαψεύστηκαν αμέσως μετά το διάβημα στο οποίο ο ίδιος προχώρησε προς την Τουρκία διότι Τούρκοι στρατιώτες "πραγματοποίησαν μετρήσεις" εντός ελληνικού εδάφους. Προφανώς το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν προβαίνει σε διαβήματα βάσει ψεύτικων ειδήσεων. Άρα ψευδείς ήταν μόνον οι κατηγορίες προς την αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που συνηθίζει κατά καιρούς τις εθνικιστικές κορώνες, ιδίως όταν στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες, είναι απόλυτα εκτεθειμένη από τις τελευταίες εξελίξεις που αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία διπλωματική και αμυντική στρατηγική απέναντι στην ολοένα και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

Όταν δε, μια κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι το θέμα δεν είναι τα πολλά ή τα λίγα μέτρα υποχώρησης, αλλά το έλλειμμα στρατηγικής της έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΥΠΕΞ για Έβρο: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος


Λοβέρδος: Να μας απαντήσει η Κυβέρνηση «για πόσες δεκάδες μέτρα» υπάρχει ζήτημα στον Έβρο;


Γεραπετρίτης (ΘΕΜΑ 104,6): Όχι αντιπαράθεση στα εθνικά θέματα - Να αντιμετωπίζονται με σύνεση και σοβαρότητα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (69)

ακης

αν ειναι και αυτο αληθεια οτι Ελληνες στρατιωτες αποχωρησαν απο τις θεσεις τους και στο σημειο εισεβαλαν τουρκοι στρατοφυλακες θα πρεπει η κυβερνηση να βουτηξει συσωμη το βαθυτερο σημειο του Αιγαιου αφου πρωτα ζητησει συγνωμη απο το λαο και το Συριζα.

ΝΙΚΟΣ

Ενάμισι εκατομμύριο λαθρομετανάστες πέρασαν να λιαστούν επί σύριζα. Οτι έστελνε ο Τούρκος το καταπίνατε αμάσητο. Αντε να ρωτήσεις αυτούς που φυλάνε τώρα τα σύνορα, η ελιτ του ελληνικού στρατού, αν πέρασε Τούρκος η όχι. Αντε κακομοίρη που θες και συγνώμη.

Ψεκασμένους, δικαιωματιστής υπερεθνικιστής!!!!

Όλοι αυτοί σαν μια γροθια, ένα σώμα μια ψυχή αναπαράγουν τουρκικά feke news. Κάνουν τόσο κακό στην ψυχή των Ελλήνων είτε με δόλιο σκοπό, είτε παρασυρόμενοι από αφέλεια, είτε γιατί δεν πιστεύουν στα σύνορα, είτε για κομματικούς λόγους, είτε γιατί είναι βλάκες και δεν μπορούν να καταλάβουν το αυτονόητο. Οι περισσότεροι από αυτούς ούτε καν έχουν δει τον Έβρο όχι από τύχη, αλλά το επιδίωξαν να μην πάνε ούτε ως στρατιώτες εκεί... Η κατάντια του νεοέλληνα. Μας αξίζει φερετζές και μεταλλικό κουτί (βλέπε Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Βέλγιο, Σουηδία, Ολλανδία, ανατολική ακτή ΗΠΑ κλπ)

Q

Προσβολη για τις ενοπλες δυναμεις ειναι που δεν τις αφηνετε να κανουν την δουλεια τους και τις εχετε υποβαθμισει σε σωφεραντζες και καμαριερες των εισβολεων. Αυτες οι "κοντρες" ΝεοΔημοκρατων με Συριζαιους δεν ειναι παρα ενα ελεεινο και τρισαθλιο θαετρο για να γεμιζουν ρεπορταζ τα ΜΜΕ και να γεμιζουν τα στοματα των σανοφαγων με το αγαπημενο τους φαγητο. Στην ουσια και οι δυο του ιδιου συναφιου ειναι. Οτι εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το αναιρεσε η ΝΔ, αντιθετα το συνεχισε.

Ο.Ε

Μυστήριο αυτοί οι ψειριζαίοι!!! Τώρα που πέφτουν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις ανεβαίνουν παραδόξως αυτά τού ψευτο -πατριωτισμού τους. Καλά ρε σεις, πολιτικά ρετάλια, όταν δίνατε, λες και ήταν το χέρσο οικόπεδο τού πεθερού σας, Όνομα- Γλώσσα-Ταυτότητα Μακεδονική στους απόγονους των κομιτατζήδων και στα εγγόνια των Σνοφιτών συμμοριτών δεν σας έπιανε κάνας κοιλόπονος από το βάρος τής προδοσίας σας ούτε σας ενοχλούσαν τα Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στις πλατείες Θεσσαλονίκης και Αθηνών με πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες και Ελληνίδες? Δεν κόβονταν η ανάσα σας από τις κραυγές και τις κατάρες για το απαίσιο εθνικό έγκλημα που μεθοδεύατε και που φτάνανε ως τον έβδομο Ουρανό? Ουστ, ρετάλια τής συμφοράς, σας έχει σιχαθεί η ψυχή μας...

MELIGALAS FANS

Στα τεσσερα εσυ μπροστα στο σουλτανο. Φαε και Μακεδονια για επιδορπιο και 700 εκ γιατο προσφυγικο και σκασμος. Κατσε σπιτι μεχρι να φυγει ο κορωνοιος.

πρώην

Γιατί θεωρείς ότι αυτοί που αντιδρούν, αντιδρούν επειδή είναι συριζαίοι;

αφου υπαρχει ηχητικο

ρε ξεφτιλα δενδια!Το ιδιο ανθελληνας εισαι με τα κοπροσκυλα του συριζα.

πκ

Σοβαρέψου η παρατηρήσου Δενδια.

Πολιτικαντηδες

Τα ιδια ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ.

Δήμος

Οι μασόνοι υπουργοί θάβουν τα εθνικά συμφέροντα, το κακό ξεκίνησε από τον Γιωργάκη όταν αποδέχθηκε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

ΚΥΖΙΡΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

Αριστεροφασιστες θα σκασετε απτο κακο σας.Παρτε το χαμπαρι ορφανα του Σταλιν οτι θα ακολουθειτε τη σκονη του Μητσοτακη.ΚΟΥΝΑΒΙΑ.

Ιncredibile.

Όταν βλέπεις μια ταναπου να κατηγορεί μία άλλη για ανηθικότητα δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να εξοργιστείς.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης