Η Κεραμέως «απαντά» στον αφορισμό Αμβρόσιου: «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου»

Η Κεραμέως «απαντά» στον αφορισμό Αμβρόσιου: «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου»

Για ακραίες θέσεις και πράξεις που δεν θα πρέπει να αμαυρώσουν όσα πέτυχε η Ελλάδα μίλησε η υπουργός Παιδείας 

5023671
«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου», είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας τον «αφορισμό» της από τον πρώην μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, η υπουργός μίλησε για ακραίες θέσεις και πράξεις που δεν θα πρέπει να αμαυρώσουν όσα πέτυχε η Ελλάδα.

«Θα μπορούσα να απαντήσω με πολλούς τρόπους στο συγκεκριμένο θέμα. Ο καθένας μπορεί να λέει και να πράττει όπως κρίνει. Εγώ θεωρώ ότι κινηθήκαμε υπεύθυνα με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας και το δημόσιο συμφέρον προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιστούς κάθε δόγματος. Κι αυτό παρά την εξαιρετική δυσκολία του εγχειρήματος και το πολύ δυσάρεστο του όλου εγχειρήματος. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν. Ας μην αφήσουμε, όμως, κάποιες ακραίες θέσεις και πράξεις να αμαυρώσουν το κλίμα και όλα αυτά τα σημαντικά που κερδίσαμε όλοι μαζί ενωμένοι», είπε.

Σχετικά με τη δεύτερη φάση επιστροφής στα σχολεία η Νίκη Κεραμέως εμφανίστηκε ικανοποιημένη.

«Όλα κυλούν σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Πάμε βήμα- βήμα στο πλαίσιο των οδηγιών από τους ειδικούς, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας επισημαίνοντας ότι καθηγητές και μαθητές τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για το ενδεχόμενο να υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή και διευκρίνισε ότι δεν κλείνει το σχολείο αλλά το τμήμα και ιχνηλατούνται όλες οι επαφές του μαθητή.

Κλείσιμο
Τέλος όσον αφορά στις αντιδράσεις για την κάμερες στα σχολεία τόνισε ότι μπήκαν για να έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στην εκπαίδευση. Σημείωσε εξάλλου ότι πρόκειται για ειδική ρύθμιση μόνο για πανδημική κρίση και ξεκαθάρισε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ταμείο ανάκαμψης ύψους 500 δισ. ευρώ προτείνουν Γερμανία και Γαλλία

Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο: Πάνω από 50 παραβιάσεις και μπαράζ υπερπτήσεων

Καιρός: Σκόνη και μικρή υποχώρηση της ζέστης την Τρίτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης