LIVE

Κορωνοϊός

Κι όμως, ο κύριος αντιπρόεδρος έμεινε τζάμπα στη βασιλική σουίτα

Κι όμως, ο κύριος αντιπρόεδρος έμεινε τζάμπα στη βασιλική σουίτα

Δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τοποθετούνται δημόσια εναντίον του

Δωρεάν, ως φιλοξενούμενος της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, κατέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, και μάλιστα στη βασιλική σουίτα του «King George Palace» των 5.400 ευρώ τη βραδιά και όχι σε απλό δωμάτιο των 219 ευρώ, όπως υποστήριξε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της «Grecotel» μετά την αποκάλυψη της περασμένης Κυριακής για τη βασιλική διαμονή και το πολυτελές ρεβεγιόν που απόλαυσε η οικογένεια του Πάγκαλου.

Μια τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπεύθυνους υπαλλήλους του «King George» λίγες ημέρες μετά το ρεβεγιόν της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, οι οποίοι αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει εκδοθεί απόδειξη πληρωμής για τη διαμονή του κ. Πάγκαλου, αλλά και η επίσημη λίστα κρατήσεων σε μορφή excel όπως ακριβώς περιέχεται στα αρχεία των υπολογιστών του «King George» και την οποία δημοσιεύει αυτούσια σήμερα το «ΘΕΜΑ» έρχονται να διαψεύσουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της «Grecotel» για τη μη παροχή δωρεάν φιλοξενίας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και την οικογένειά του το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πολυτελέστατη Royal Penthouse Suite των 5.400 ευρώ τη βραδιά.  Οι υπεύθυνοι της «Grecotel», επιχειρώντας να προστατέψουν τον υψηλό καλεσμένο τους, υποστήριξαν στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι ο κ. Πάγκαλος με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά δεν διέμειναν στη βασιλική σουίτα αλλά σε ένα απλό δωμάτιο, για το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με το παραστατικό της διαμονής που έκοψαν, κατέβαλε από την τσέπη του το αντίτιμο των 219,00 ευρώ.Στην ανακοίνωσή τους μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης… ξέμεινε κατά κάποιον τρόπο στο ξενοδοχείο τους το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Συντάγματος αντί να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την κατοικία του στο Λαγονήσι.

Είναι γνωστό ωστόσο και πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Πάγκαλος διατηρεί διαμέρισμα στην περιοχή του Κολωνακίου πάνω από το καφέ «Βιβλιοθήκη» και μάλιστα σε αυτό είχε συναντηθεί προ ημερών με τον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη.

Εκτός αυτού, δύο εκ των υπαλλήλων του «King George» με τους οποίους επικοινώνησε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ το «ΘΕΜΑ» μία ολόκληρη σχεδόν εβδομάδα μετά το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, είναι κατηγορηματικοί ως προς το ενδεχόμενο να πλήρωσε από την τσέπη του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.Τα ονόματά τους καθώς και οι θέσεις που κατέχουν στην επιχείρηση είναι στη διάθεση της εφημερίδας και δεν δημοσιοποιούνται για ευνόητους λόγους.

«Δεν έχω καμία απόδειξη.Δεν πληρώθηκε κάτι»

Υπάλληλος: Ξενοδοχείο «King George», καλησπέρα.

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα σας. Θα θέλαμε μια μικρή εξυπηρέτηση, αν έχετε την καλοσύνη.

Υπάλληλος: Παρακαλώ.

Δημοσιογράφος: Να μας διευκολύνετε. Ο κ. Πάγκαλος διέμεινε τη βραδιά…

Υπάλληλος : Της Παραμονής, μάλιστα.

Δημοσιογράφος: Επειδή δεν πήρε μαζί του κάποια απόδειξη, μήπως θα ήταν εύκολο να μου τη στέλνατε, τυπικά, με ένα φαξ;

Υπάλληλος: Βεβαίως, δώστε μου μισό λεπτό, παρακαλώ.(Ο υπάλληλος βάζει τη συνομιλία σε φάση αναμονής και περνάει τη γραμμή σε έναν άλλον αρμόδιο υπάλληλο.)

Υπάλληλος β': Καλημέρα. Καλή χρονιά.

Δημοσιογράφος: Γεια σας. Καλή χρονιά. Είστε ο κύριος;

Υπάλληλος β':
(Το όνομά του δεν αναφέρεται για ευνόητους λόγους.) Δεν έχω κάποια απόδειξη. Δεν πληρώθηκε κάτι. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε.

Ο αριθμός «900» που αντιστοιχεί στη βασιλική σουίτα

Η απάντηση που δίνουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι που ήλεγξαν το σύστημα των κρατήσεων, δείχνει είτε πως και οι δυο τους είναι άσχετοι για το πώς λειτουργεί το σύστημα του ξενοδοχείου στο οποίο εργάζονται είτε ότι η απόδειξη πληρωμής της διαμονής βγήκε εκ των υστέρων και πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος», για ευνόητους λόγους. Μία ακόμα απόδειξη που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του φιλοξενήθηκαν δωρεάν στο «King George» παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι το πρωτότυπο της λίστας των κρατήσεων της συγκεκριμένης βραδιάς σε μορφή excel, όπως ακριβώς βρίσκεται στα αρχεία των υπολογιστών του ξενοδοχείου. Στη συγκεκριμένη λοιπόν ημερομηνία 31/12/2010 σημειώνεται η άφιξη της οικογένειας Πάγκαλου στο ξενοδοχείο και δίπλα η ημερομηνία αναχώρησής τους  1/1/2011. Πιο δίπλα υπάρχει η ένδειξη «complimentary» που πιστοποιεί ότι η διαμονή τους ήταν τιμής ένεκεν, δηλαδή δωρεάν. Με μια προσεκτικότερη ματιά στη λίστα των κρατήσεων μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί εάν έμεινε ή όχι τελικά ο κ. Πάγκαλος στη βασιλική σουίτα.

Ο αριθμός «900» που συνοδεύει την κράτηση της οικογένειας Πάγκαλου αντιστοιχεί στη βασιλική σουίτα, όπως επιβεβαιώνει η υπάλληλος της ρεσεψιόν του «King George» στο «ΘΕΜΑ». Να σημειωθεί ότι η Royal Penthouse Suite καταλαμβάνει ολόκληρο τον 9ο  όροφο του ξενοδοχείου.

Ο αριθμός «900» της βασιλικής σουίτας συνοδεύει και τις κρατήσεις που έγιναν στα ονόματα μελών της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, σε διαφορετικές φυσικά ημερομηνίες από αυτή που φιλοξενήθηκε ο κ. Πάγκαλος. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης φαίνεται, βάσει της επίσημης λίστας των κρατήσεων, να κατέλυσε στη βασιλική σουίτα από τις 30 ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Εν συνεχεία μεσολάβησε η διαμονή της οικογένειας του κ. Πάγκαλου από τις 31 Δεκεμβρίου ως την 1η Ιανουαρίου. Μόλις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε check out η σουίτα παραχωρήθηκε στην κυρία Μάρι Δασκαλαντωνάκη από την 1η ως τις 2 Ιανουαρίου.

Οργή λαού: 80% απαράδεκτος ο Πάγκαλος


Οργή της κοινωνίας για τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θόδωρου Πάγκαλου καταγράφει η δημοσκόπηση της «Alco» σε σχέση με το «βασιλικό ρεβεγιόν» που ανάδειξε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή και επαναφέρει σήμερα με νέα στοιχεία (ρεπορτάζ στις σελίδες 1622). Στην ερώτηση αν οι δηλώσεις και η συμπεριφορά του κ. Πάγκαλου συνάδουν με το ύφος που επιχειρεί να περάσει για την κυβέρνηση ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, το 71% απαντά «όχι» και μόνο το 16% «ναι». Επίσης το 80% πιστεύει πως οι χαρακτηρισμοί «κοπρίτες» για τους δημοσίους υπαλλήλους και «ζώα» για τους αναγνώστες εφημερίδας δεν είναι συμβατοί με τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ το 73% θεωρεί προσβλητική για τους πολίτες τη φράση Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε».


Πυρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του Θόδωρου Πάγκαλου


Οργή, θυμό και προβληματισμό προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις του κ. Θόδωρου Πάγκαλου. Αν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιστρέφοντας από το Κατάρ προσπάθησε να ανασκευάσει τα περί «κοπριτών», πολλοί βουλευτές εμφανίζονται θυμωμένοι μαζί του και δεν κρύβουν την έντονη ενόχλησή τους σε κάθε ευκαιρία.

Κώστας Σκανδαλίδης
Α’ Αθηνών
υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ο λαός δεν πρέπει να αιφνιδιάζεται ούτε με λεκτικές υπερβολές και αφορισμούς ούτε κυρίως με κυβερνητικές πρακτικές που αποδυναμώνουν το μέτωπο ενότητας και συμπαράταξης. Αλλιώς θα μας επιστρέψει την ύβρη».

Πάνος Μπεγλίτης
Ν. Κορινθίας
αναπληρωτής υπουργός Αμυνας

«Με ενοχλούν οι δηλώσεις Πάγκαλου και αξιολογώ ότι οι πολλές δηλώσεις και οι πολλές καταγγελίες δεν βοηθούν. Δεν συμβάλλει ο καταγγελτικός λόγος για να επιλύσουμε προβλήματα και όσο τον αποφεύγουμε τόσο το καλύτερο».

Χρήστος Πρωτόπαπας
Β’ Αθηνών
κοινοβου λευτικός εκπρόσωπος

«Δεν γίνεται να στρέφουμε τη μία κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Εγώ διαφωνώ. Αυτό το πράγμα δεν κάνει καλό. Δεν βοηθά καθόλου το καράβι να πλεύσει».

Δημήτρης Καρύδης
Α’ Πειραιά και Νήσων

«Ενάμιση χρόνο τώρα η κυβέρνησή μας κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να την ανορθώσει οικονομικά. Στα πλαίσια αυτά χρειάζονται βαθιές αλλαγές στον δημόσιο τομέα. Αυτές πρέπει να γίνουν με ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζομένους. Με το λεξιλόγιο αυτό διαφωνώ. Δημιουργεί διχασμό, πόλωση και κάνει κακό στην παράταξή μας».

Οδυσσέας Βουδούρης
Ν. Μεσσηνίας

«Αν ο κ. Πάγκαλος ήταν ένας απλός πολιτικός έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του. Ως αντιπρόεδρος όμως με τις απόψεις του θα πρέπει να εκφράζει και την κυβέρνηση. Σε τι χρησιμεύει ο αντιπρόεδρος τελικά; Θα έπρεπε να παίζει έναν διακριτικό ρόλο προκειμένου να ξεπεραστούν δυσκολίες. Νομίζω ότι μόνο αυτό δεν κάνει».

Λάμπρος Μίχος
Β’ Αθηνών

«Εχω μία στέρεη πεποίθηση ότι εφόσον ο κόσμος έχει δεχτεί να κάνει θυσίες χωρίς να αντιδρά δεν είναι λογικό να παίζουμε με τον πόνο του και να λοιδορούμε την προσπάθειά του. Το λιγότερο, δεν είναι κομψό. Είμαι εντελώς αντίθετος με αυτή την αλαζονική στάση και το καθηγητικό ύφος του αντιπροέδρου».

Παύλος Στασινός
Ν. Αρτας

«Επειδή υπήρξα ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος, διαφωνώ με τους οριζόντιους χαρακτηρισμούς».Θανάσης Οικονόμου
Ν. Ιωαννίνων

«Ο κ. Πάγκαλος χρησιμοποίησε ακραίες εκφράσεις για να περιγράψει τις προσωπικές του απόψεις, οι οποίες όμως δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είναι μέρος του προβλήματος που περιγράφει. Δεν νομίζω ότι τέτοιες εκφράσεις βοηθούν στην επίλυση των σημερινών προβλημάτων».

Θωμάς Ρομπόπουλος
Α’ Θεσσαλονίκης

«Προσωπικά δεν νομίζω ότι κερδίζει τίποτα ούτε ο Πάγκαλος ούτε το ΠΑΣΟΚ με εκφράσεις που θίγουν κάποιους ανθρώπους. Με κακούς χαρακτηρισμούς δεν θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι θετικό. Μάλλον το αντίθετο. Με την ύβρη δεν κάνεις δουλειά. Αν θέλουμε να τους προτρέψουμε στην πρόοδο η λύση δεν είναι να τους βρίζουμε».

Παναγιώτης Κουρουμπλής
Ν. Αιτωλοακαρνανίας

«Αναγνωρίζω στον κ. Πάγκαλο μια σημαντική συμβολή στη δημόσια ζωή. Διαφωνώ όμως με αφορισμούς που επιπίπτουν επί των κεφαλών δικαίων και αδίκων».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (26)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ!

ΣΟΜΠΡΕΡΟ

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ...ΟΛΕ Ο.....ΤΑΥΡΟΣ 

KΩΝ-ΝΟΣ

Εγραψα ενα κειμενο στις 13.15 εχουν περασει στην σελιδα κειμενα γραμμενα στις 14.55 και το δικο μου ειναι στην "σειρα" ακομα επειδη εγραψα ισως οτι ο Γιωργακης εκβιαζεται απο το παχυδερμο πραγμα αυτο γιατι εγω για πραγμα το βλεπω και οχι μονο εγω και δεν του δειχνει τον δρομο προς τα αποδυτηρια .Ολο το Πασοκ και ο κοσμος του οσως εχει μεινει ειναι αγανακτησμενος με αυτο το αληταριο που βριζει ολο τον κοσμο χωρις ντροπη να κανει αυτην την εκλυτη ζωη σε σουιτες με λουκουλλεια γευματα και να εχουμε εναν Πρωθυπουργο που να τα βλεπει ολα αυτα και καμια αντιδραση σε αντιθεση με την πολιτικη που εφαρμοζει για τον λαο "Στα κοβω ολα μακακα λαε και τσιμουδια".Τωρα εαν ολα αυτα δεν δημιουργουν υπονοιες στον κοσμο οτι κατι τρεχει με την ανοχη του Γιωργακη δεν πρεπει να εισαι και Αινσταιν για να το καταλαβεις γνωριζοντας και την αθυροστομια του "Κυριου" κοπρου Παντως κυριε Πρωθυπουργε η αποφασεις σας σαν Πρωθυπουργος ειναι λιγοτερο επιζημιες απο τις αποφασεις που "παιρνετε" σαν πρωθυπουργευων Ελπιζω να περασθει στην σελιδα 17:15

mr nick

Εάν με την λέξη κοπρίτης υπονοούμε κάποιον που δεν κάνει τίποτα παρά μόνο κάθεται και κοπρίζει (αφοδεύει) τότε ο Πάγκαλος είναι αρχικοπριτης, αφού και τίποτα δεν προσφέρει στην κυβέρνηση και διαθέτει τεραστίων διαστάσεων πεπτικό σύστημα.

Παναγιωτης Ελβετια

 Δεν γνωρίζω εάν είναι όλα αυτά αληθινά η μια δημοσιογραφική πλεκτάνη,αυτό που γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι η Ελλάδα σαν χωρα είναι υπό πτώχευση και χωρίς πια εθνική κυριαρχία,δεν πρόκειται ποτε να επανέλθει εις την προ μνημονίου καλή εποχή,έχει άσχημο όνομα στης αγορές του εξωτερικού,το έλληνας είναι συνώνυμο του απατεώνα αρκετοί δε ξένοι μας "αποφεύγουν" η είναι επιφυλακτικοί μαζί μας με τους ανθρώπους που ζούμε και εργαζόμαστε χρόνια εκεί,λένε ότι καλύτερα να σου βγει το μάτι παρα το όνομα είναι αλήθεια όπως και να το κάνουμε οι περισσότεροι από τους μετανάστες δεν γνωρίζουν άριστα την γλώσσα της χώρας που διαβιούν αυτό κάνει χειρότερα τα πράγματα δεν μπορείς να εξηγείς πράγματα τα οποια είναι και εν μέρη αλήθεια.Δεν γνωρίζω ούτε ψήφησα ποτε μου τον κύριο Πάγκαλο εάν όμως όλα αυτά είναι πραγματικότητα ειναι λυπηρό για λογαριασμό όλον μας. Αρα λοιπόν έχουν δίκιο οι ξένοι, ήδη τα παιδιά μου ξεκινούν διαδικασίες και για την τυπική πλέον χορήγηση από το ελβετικό κράτος της Ελβετικής υπηκοότητας.Τουλάχιστον ας είναι ουδέτερα σε αυτήν την τραγελαφική κατάσταση.

aspa

 Δωρο ενα βρακι του Παγκαλου για να κανετε τεντα το καλοκαιρι

Βαγγέλης

 H λέξη ΠΡΟΔΟΤΕΣ είναι ιδιαίτερα σκληρή και βαρία αλλά κάποιοι από αυτούς που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνουν όλα αυτά τα χρόνια την κέρδισαν με το σπαθί τους. ΠΡΩΤΟΝ όταν κάποιος σου δανείζει λεφτά με επιτόκιο χαμηλότερο (ΚΙΝΑ) από ότι σου δανείζουν κάποιοι άλλοι (ΔΝΤ) και εσύ διαλέγεις το υψηλότερο είτε είσαι ηλίθιος είτε δρας για το κακό αυτης της χώρας. Δεύτερον όταν αυτή η κολοχώρα σύμφωνα με έρευνες έχει τόσο ορυκτό πλούτο σε ουράνιο, χρυσό, πετρέλαιο, υγράεριο που ξεχρεώνει 30 φορές το χρέος και εδώ και 40 χρόνια κανεις δεν κάνει κάτι απλά για να πλουτίσουμε τοτε δρα για το κάκο αυτής της χώρας. ΤΈΛΟΣ ποίος ξεχνάει το έλικόπτερο στα ΙΜΙΑ και την ΕΝΨΥΧΡΩ δολοφονία των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ οι τρύπες στο ελικόπτερο τα λένε όλα. Σκύψανε το κεφάλι και τώρα που κουβέντα για το πετρέλαιο του Αιγέου γιατί έχουμε και στο ιονιο. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

GIORGOS KIFISIA

♫ "Στην εποχή του Πάγκαλου, ήταν μακρυές οι φούστες, λίγοι περπατούσανε, τότε με τις κούρσες. ♫ Σταυροπόδι στις αυλές, τι είν αυτά που λές. Σήμερα κι οι κόμησες, κρατούν κομπολογάκι, μπότα ώς το γόνατο, κι αβέρτα τσιγαράκι, κοίτα πώς αλλάξανε, τα χρόνια Δημητράκη." ♫

Βαγγέλης

 Κύριοι και Κυρίες τα πολλα λόγια είναι φτώχια. ΞΈΡΟΥΜΕ τους ΒΛΕΠΟΥΜΕ τους ΑΚΟΥΜΕ είτε είναι πράσινοι, μπλέ, κόκκινοι ας τους στείλουμε στο διάολο γιατι πλεόν δεν υπάρχει άλλη ανοχή. Πείτε ΜΟΥ έναν γαμ...νο θεσμό που να λειτουργεί σωστα σε αυτό το κολοκράτος.Πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους να φύγει η σαπίλα να αναλάβουν νέοι άνθρωποι που θα αγαπάνε την ΕΛΛΑΔΑ και ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Είμαι 28 χρονών άνεργος και με τα όνειρα καμμένα

tom

Μας ζαλισατε με το κ.Παγκαλο δεν εχετε τιποτα πιο σημαντικο να γραψετε? Ημαρτον τοσες μερες...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης