Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Νέες κυκλοφορίες

vivlia01
Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να πάει στο διάστημα - ORIANNE LALLEMAND
likos

Εικονογράφηση: Éléonore Thuillier
Μετάφραση: Σοφία Παλάκη

Σειρά: Ο λύκος Ζαχαρίας
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+
Σελίδες: 40 · Σχήμα: 21Χ21
ΙSBN: 978-960-569-799-0 · Τιμή: 7,99 €

Κλείσιμο
Νέο βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση και πολύ αστείο κείμενο, στην αγαπημένη σειρά με πρωταγωνιστή τον γλυκό, τρυφερό, ανατρεπτικό λύκο... Ζαχαρία! Μια νύχτα, ο λύκος Ζαχαρίας ξυπνάει από ένα μεγάλο ΜΠΑΜ! Ένα διαστημόπλοιο μόλις προσγειώθηκε στον κήπο του! Μα, υπάρχουν εξωγήινοι; Κάπου εκεί έξω, κάποιοι χρειάζονται τον Ζαχαρία για μια… πολύ ασυνήθιστη αποστολή! Το βιβλίο περιλαμβάνει και έναν απλό χάρτη με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος για μελέτη παρέα με τον λύκο Ζαχαρία. Μια διασκεδαστική περιπέτεια του λύκου Ζαχαρία που συνδυάζει το γέλιο και τη φαντασία με την αστρονομία!

H συγγραφέας
Η Οριάν Λαλμάντ είναι Γαλλίδα. Γεννήθηκε το 1972 και ζει στο Ντινάρ της Βρετάνης, με τον σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά της. Λατρεύει το γράψιμο και τις ιστορίες, και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ των βιβλίων και της οργάνωσης εκδηλώσεων σε παιδικές βιβλιοθήκες.


ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Τα δικαιώματα του παιδιού
kosmos

Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Βιβλία Γνώσεων για παιδιά ηλικίας 5+
Σελίδες: 32 · Σχήμα: 24Χ24· Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-828-7 · Τιμή: 10,99 €

Το 1959, τα Ηνωμένα Έθνη υιοθέτησαν τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού που περιλαμβάνει δέκα αρχές. Το 2018 οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν το βιβλίο Ένας καλύτερος κόσμος που αποτελεί την εικονογραφημένη εκδοχή της εν λόγω διακήρυξης.

Δέκα γνωστοί, Ισπανόφωνοι εικονογράφοι αναλαμβάνουν να αναπαραστήσουν την ουσία και τα μηνύματα της διακήρυξης. Ένας εικονογράφος για κάθε Δικαίωμα. Όλοι μαζί διαμορφώνουν την πιο πολύχρωμη και ευφάνταστη διακήρυξη που έγινε ποτέ!

Αν διαβάσει κανείς τα ∆ικαιώματα του Παιδιού, η απλότητά τους θα του προκαλέσει έκπληξη, σε βαθμό που μπορεί να αναρωτηθεί αν υπάρχει όντως ανάγκη αυτές οι τόσο λογικές και προφανείς ιδέες να συγκεντρώνονται και να διαφυλάσσονται μέσω μιας διεθνούς συνθήκης. ∆υστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που αφορούν τα παιδιά καταπατώνται συστηματικά σε όλο τον κόσμο. Το να γνωρίζουν τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, όπως και οι συγγενείς τους, η κοινωνία και οι κυβερνήσεις, θα συμβάλει στην αποκατάσταση μιας αξιοπρέπειας που πολλές φορές οι ενήλικοι προσβάλλουν επειδή θεωρούν τα παιδιά πιο αδύναμα άτομα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το βιβλίο Ένας καλύτερος κόσμος αξίζει μια θέση σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη και αποτελεί εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Οι εικονογράφοι του βιβλίου Ένας καλύτερος κόσμος
Ο Jacobo Muñiz επιμελήθηκε την εικονογράφηση της σελίδας 16 που αποτελεί και το εξώφυλλο του βιβλίου. Adolfo Serra (σ. 8), Ester García (σ. 10), Elena Odriozola (σ. 12), Marco Somà (σ. 14), Violeta Lópiz (σ. 18), Marta Altés (σ. 20), Riki Blanco (σ. 22), Iban Barrenetxea (σ. 24) και Guridi (σ. 26).


ΔΕΝ ΝΥΣΤΑΖΩ
nistazo

Σειρά: Μεγαλώνω – Καρτονέ βιβλία για παιδιά 1+ ετών Σελίδες: 10 · Σχήμα: 19X19
ΙSBN: 978-960-569-866-9 · Τιμή: 7,99 €

«Είναι ώρα για ύπνο, Νεντ!» λέει η μαμά. Όμως ο Νεντ επιμένει πως δεν νυστάζει. Μήπως η μαμά ξέρει καλύτερα; Ένα διασκεδαστικό και χρήσιμο βιβλίο, ιδανικό για μικρά παιδιά που είναι απρόθυμα να κοιμηθούν. Με πρακτικές συμβουλές προς τους γονείς για «όνειρα γλυκά».


ΜΕΓΑΛΩΝΩ
Νέα σειρά για πολύ μικρά παιδιά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων με τίτλο ΜΕΓΑΛΩΝΩ αποτελείται από σύντομες ιστορίες για παιδιά προσχολικής ηλικίας (1+ ετών) που βρίσκονται αντιμέτωπα με διάφορες προκλήσεις της ανάπτυξής τους. Η ανθεκτική τους έκδοση με σελίδες για τράβηγμα, σπρώξιμο και γύρισμα καθιστά την ανάγνωσή τους πιο διασκεδαστική και διαδραστική, ενώ οι γονείς θα βρουν στο κάτω μέρος κάθε σελίδας πρακτικές συμβουλές που έχει επιμεληθεί η Δρ. Αμάντα Γκάμερ, σύμβουλος ανάπτυξης παιδιών.


ΠΑΩ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
paidikos

Σειρά: Μεγαλώνω – Καρτονέ βιβλία για παιδιά 1+ ετών Σελίδες: 10 · Σχήμα: 19X19
ΙSBN: 978-960-569-867-6 · Τιμή: 7,99 €

Ο Μπεν ξεκινάει σήμερα τον παιδικό σταθμό. Άραγε θα κάνει νέους φίλους και θα ανακαλύψει νέα παιχνίδια; Ένα διασκεδαστικό και χρήσιμο βιβλίο ιδανικό για τα μικρά παιδιά που θα ξεκινήσουν τον παιδικό σταθμό ή το προνήπιο. Με πρακτικές συμβουλές προς τους γονείς για μια εύκολη αρχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης