Ενα πρωτότυπο παραμύθι κατά της αθλητικής βίας παρουσίασαν τα Παιδικά Χωριά SOS

Ενα πρωτότυπο παραμύθι κατά της αθλητικής βίας παρουσίασαν τα Παιδικά Χωριά SOS

Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του  «Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός»

Το πρωτότυπο παραμύθι κατά της αθλητικής βίας «Fairyplay» παρουσίασαν τα Παιδικά Χωριά SOS και οι εκδόσεις Μένανδρος σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του  «Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός». Το παραμύθιέγραψαν και εικονογράφησαν18 παιδιά ηλικίας Δημοτικού και το αφιέρωσαν στα παιδιά που προστατεύονται από τα Παιδικά Χωριά SOSκαι την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, καθώς όλα τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν για την ενίσχυση των δύο οργανισμών.

Νέρι Νιανγκουάρα, Δημοσθένης Ταμπάκος, Ειρήνη ΑϊνδιλήΕρέθισμα για την έμπνευση του παραμυθιού έδωσαν στα παιδιά τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα βίαιων επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων.Σκοπός των μικρών συγγραφέων ήταν να περάσουν μέσα από μια όμορφη ιστορία με χαρούμενες ζωγραφιές, το μήνυμα της εξάλειψης της βίας στα γήπεδα, της ξενοφοβίας και του σχολικού εκφοβισμού και να προβάλουν το Δίκαιο Παιχνίδι. 

Κατερίνα Αναστασοπούλου, Αλέξης Σπυρόπουλος


Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισε η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου,μίλησανμεταξύ άλλων οΥφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, η Εισαγγελέας Ανηλίκων κα Αλεξία Σταλίδου και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος.Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι ομιλίες τωνΟλυμπιονικώνκ.κ. Ειρήνης Αϊνδιλή, Σπύρου Γιαννιώτη και Δημοσθένη Ταμπάκου, καθώς και των γνωστών παλαιμάχωνΕλλήνων ποδοσφαιριστών κ.κ. Αντώνη Αντωνιάδη, ΠέτρουΜίχου και Λάκη Νικολάου, όπως και τωνκ.κ. Αντώνη Βασσάρα και ΝέριΝιανγκουάρα, που μοιράστηκαν με το κοινό την αξία του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.Στην εκδήλωση βρέθηκε επίσης και απηύθυνε χαιρετισμό η κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς και η κα Εύη Χασαπογιάννη, εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς, που για άλλη μια φορά στήριξε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS έχοντας αγοράσει μια μεγάλη ποσότητα βιβλίων για παιδιά των εργαζομένων της. Τη δική τους ζεστή νότα πρόσθεσαν οι μικροί συγγραφείς που διάβασαν αποσπάσματα του παραμυθιού και έκλεισαν τη βραδιά με ένα ξεχωριστό τραγούδι για τη χαρά του αθλητισμού και την αξία του ευ αγωνίζεσθαι. Την εκδήλωση συντόνισαν οι γνωστοί δημοσιογράφοι κ. Αλέξης Σπυρόπουλος και κα Κατερίνα Αναστασοπούλου.

Αναστάσιος Βρεττός, Πρόεδρος Παιδικών Χωριών SOS, Ευάγγελος Γραμμένος, Πρόεδρος ΕΠΟ, Γεώργιος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Αθλητισμού


Το παραμύθιέχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και πωλείται από τις εκδόσεις Μένανδρος στην τιμή των 10€ .

Λάκης Νικολάου, Αντώνης ΑντωνιάδηςΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης