Πέντε δεκαετίες ερευνών για το παιδί: Το ξύλο κάνει κακό

Πέντε δεκαετίες ερευνών για το παιδί: Το ξύλο κάνει κακό

Τα παιδιά που κατά καιρούς τις «τρώνε», γίνονται ακόμη πιο απείθαρχα απέναντι στους γονείς τους, συμπεριφέρονται πιο αντικοινωνικά και, στην πορεία

Κορυφαία έρευνα - μελέτη αξιολόγησε όλες τις έως τώρα δημοσιευμένες έρευνες πάνω στις επιπτώσεις που έχει το ξύλο και κατέληξε στο ότι τα παιδιά που κατά καιρούς τις «τρώνε», γίνονται ακόμη πιο απείθαρχα απέναντι στους γονείς τους, συμπεριφέρονται πιο αντικοινωνικά και, στην πορεία, αναπτύσσουν επιθετικότητα, καθώς επίσης περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα και γνωσιακές δυσκολίες.
         
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Τέξας-Όστιν και του Μίσιγκαν, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ελίζαμπεθ Γκέρσοφ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό οικογενειακής ψυχολογίας "Journal of Family Psychology", ανέλυσαν πέντε δεκαετίες ερευνών (συνολικά 111 μελέτες), που αφορούσαν περίπου 161.000 παιδιά.
         
«Το ξύλο φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που συνήθως θέλουν οι γονείς», δήλωσε ο ερευνητής 'Αντριου Γρόγκαν-Κέιλορ.
         
Σύμφωνα με έκθεση της UNICEF το 2014, περίπου οκτώ στους δέκα γονείς (80%) διεθνώς δεν αντιστέκονται στον πειρασμό να ρίξουν καμιά ξυλιά στα παιδιά τους, ενώ μερικές φορές αυτή η συμπεριφορά φθάνει σε σημείο κακοποίησης.
         
Μια προηγούμενη έρευνα του 2010 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που τρώνε λίγο ξύλο έως την ηλικία των έξι ετών, έχουν στη συνέχεια καλύτερους βαθμούς στο σχολείο και αργότερα είναι πιο αισιόδοξα στη ζωή τους σε σχέση με όσα παιδιά δεν έχουν φάει ποτέ ξύλο από τους γονείς τους.
         
Όμως η νέα μεγαλύτερη έρευνα δείχνει ότι το «ισοζύγιο» είναι σαφώς αρνητικό για τα ίδια τα παιδιά, για τους γονείς και για την κοινωνία γενικότερα.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

noldor

Η φράση μοτο της ελληνικής μεταπολιτευτικής κοινωνίας : "άφησέ τα, παιδιά είναι" . Από το να γράφουν σε ξένους τοίχους, μέχρι να σπάνε και να καίνε. Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι κάτοικοι αυτού του τόπου και προόδευσαν τα μάλα (που έλεγε και μια ψυχή). Οι σύγχρονοι ελληνόφωνοι κάτοικοι δεν διδάχτηκαν τίποτα και για αυτό το μέλλον τους μόνο με τραγωδία, χωρίς από μηχανής θεό, μπορεί να ειδωθεί.

Ένας Έλληνας

Το ξύλο κάνει κακό αλλά το ΠΟΛΥ ξύλο είναι απαραίτητο...Έτσι μας μεγάλωσαν και γίναμε άνθρωποι με αρχές

Εγώ εφαγα λίγο ξύλο

απο τους γονείς μου και το σχολείο και ήμουν άριστος μαθητής, σπούδασα αυτό που ήθελα, είμαι λίγο πριν τη σύνταξη και ο επαγγελματικός μου βίος μέχρι σήμερα είναι άριστος (λαμβάνοντας υπόψη και την κρίση), επιθετικός δεν έγινα, ψυχολογικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζω και το σημαντικότερο είμαι ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ (απόδειξη ότι δεν έχω ψυχολογικά προβλήματα). Ως εκ τούτου η περίπτωση μου δεν συμφωνεί με τη μεγάλη έρευνα αλλά με τη μικρή.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΚΡΟ: ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ, ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΠΑΔΙΑΡΙΚΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΑ... (ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ''ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ'' ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ... Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ...).

Chris

Συμφωνώ απόλυτα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Sianti1

«Η τέχνη έχει τον ανιδιοτελή χαρακτήρα του παιδιού» έλεγε ο Γερμανός φιλόσοφος Εμμανουέλ Καντ. Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti μετατρέπει τα παραπάνω λόγια σε πραγματικότητα μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα αφιερωμένα στα παιδιά