Λέρος: Δημιουργήθηκε το πρώτο pet friendly σχολείο

Λέρος: Δημιουργήθηκε το πρώτο pet friendly σχολείο

«Ευχόμαστε να βρούμε μιμητές σε όλη την Ελλάδα» λέει η εκπαιδευτικός Άννα Καρανικόλα 

Pet_Friendly3
Με τις μνήμες του Όλιβερ στην Αράχωβα να είναι ακόμα νωπές, σε ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων, τη Λέρο, ένα φροντιστήριο αγγλικών φιλοξενεί στα… θρανία του έξι διαφορετικούς «μαθητές» και συγκεκριμένα έξι σκυλάκια που συντροφεύουν τα παιδιά.

Πρόκειται για το κέντρο γλωσσών Καρανικόλα στο οποίο τα παιδιά κάνουν μάθημα με την παρέα ζώων. Η ιδιοκτήτρια Άννα Καρανικόλα που είχε την έμπνευση να δημιουργήσει έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο μάθησης είπε στο protothema.gr: «Με μεγάλη μας χαρά και υπερηφάνεια δηλώνουμε ότι είμαστε το πρώτο pet friendly σχολείο στην Ελλάδα και τα ζώα μας είναι υιοθετημένα. Άλλωστε στο νησί έχουμε ένα καταπληκτικό φιλοζωικό σωματείο, το οποίο και στηρίζουμε και σκοπεύουμε να κάνουμε δράσεις μαζί με τα παιδιά. Ευχόμαστε να βρούμε μιμητές σε όλη την Ελλάδα και να αλλάξει πλέον η νοοτροπία απέναντι όχι μόνο στα κατοικίδια αλλά στα αδέσποτα γενικότερα. Το οφείλουμε όχι μόνο στα παιδιά μας αλλά και στα ζώα και φυσικά σε εμάς τους ίδιους για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι».
Pet_Friendly
Pet_Friendly1
Pet_Friendly2
Pet_Friendly4
Pet_Friendly5
Pet_Friendly6

Κλείσιμο
Μιλώντας για τα ζώα που φιλοξενεί λέει: «Εχουμε μαζί μας την Ίρις ένα σκυλί που υιοθετήσαμε από το Φιλοζωικό Σωματείο Λέρου «Αδέσποτα πατουσάκια» και πέντε γάτες (όλες αδέσποτες που υιοθετήσαμε), την Νιάνια, το Σιάκι, την Μπελ, την Νάλια και την τελευταία μας γατούλα που βρήκαμε στο δρόμο, την Pumpkin. Tα ζώα συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος με τα παιδιά. Αν και πολλά παιδιά στην αρχή δεν ήταν εξοικειωμένα με τα ζώα ή τα φοβόντουσαν, το όποιο πρόβλημα ξεπεράστηκε».

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος Κόσμος: Και δεύτερο βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Αγέλη λύκων περνά έξω από σπίτι στον οικισμό της Βαρυμπόμπης - Δείτε βίντεο

Κύκλωμα μαστροπείας: Είναι πολλά κορίτσια στη μέση, όλα ανήλικα, λέει η μητέρα που έκανε την καταγγελία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης