Στους δρόμους καμουφλαρισμένα περιπολικά

Στους δρόμους καμουφλαρισμένα περιπολικά

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του 15Αυγουστου, λαμβάνει αυξημένα μέτρα, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Στους δρόμους και όλα τα καμουφλαρισμένα περιπολικά...

Στιγμιοτυπο_2023-08-11__1_17_10_μμ

Η αστυνομία παίρνει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξημένη κίνηση που αναμένεται για τον εορτασμό του 15 Αυγούστου.

Με επίκεντρο την ασφάλεια των πολιτών, ανατίθεται ενισχυμένος αστυνομικός έλεγχος, κυρίως σε περιοχές που παρατηρείται συχνότητα τροχαίων.

Η ανάπτυξη των δυνάμεων θα γίνει με συστηματικό τρόπο, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στον έλεγχο της μέθης και της ταχύτητας. Περιπολικά, μοτοσικλέτες και καμουφλαρισμένα οχήματα θα βρίσκονται στους δρόμους, ενώ περιπολίες θα γίνονται και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στόχος είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων μέσω της αποτρεπτικής δράσης, αλλά και η ευαισθητοποίηση των οδηγών. Θα γίνονται έλεγχοι για τη βεβαίωση παραβάσεων που συνδέονται με την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, όπως η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι αστυνομικοί θα είναι παρόντες σε κρίσιμα σημεία, ενώ θα υπάρχει συνεργασία με άλλους φορείς για την καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Τα μέτρα θα είναι αυξημένα στις εισόδους και τις εξόδους των μεγάλων πόλεων, καθώς και στους χώρους όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Σημειώστε πως τα περιπολικά με τους ουδέτερους χρωματισμούς «πολιτικά χρώματα» διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό, όπως καταγραφικό πινακίδας με απευθείας σύνδεση με το κέντρο, ενώ πολλά από αυτά διαθέτουν και κινούμενα ραντάρ καταγραφής ταχύτητας

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ