Οριστικό: Ολα on line και στο κινητό για το αυτοκίνητο - Τι άλλο έρχεται;

Οριστικό: Ολα on line και στο κινητό για το αυτοκίνητο - Τι άλλο έρχεται;

Με… ηλεκτρικό δίπλωμα και ταυτότητα θα κυκλοφορούν οι οδηγοί από τον Ιούλιο ενώ έπεται συνέχεια με e-Άδεια Κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, Τέλη Κυκλοφορίας και ιστορικό συντήρησης.

Στιγμιοτυπο_2022-06-15__8_36_02_πμ

Tέλος το δίπλωμα οδήγησης, η αστυνομική ταυτότητα, ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ για τον πολίτη καθώς από τον Ιούλιο έρχεται νέα εφαρμογή που θα τα αντικαταστήσει και θα υπάρχουν online στο κινητό τηλέφωνο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι εντός του Ιουλίου η αστυνομική ταυτότητα, αλλά και το δίπλωμα οδήγησης «περνούν» στο κινητό σε μια εφαρμογή τύπου wallet.

«Ήδη είχαμε κάνει έναν πιλότο σε σχέση με την ταυτότητα από τα περασμένα Χριστούγεννα σε σχέση με τον Covid, εκεί όπου είχαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούσε κάποιος να προσθέσει και την ταυτότητά του. Τώρα η ταυτότητα θα αποκτήσει κανονική μορφή κι εντός της χώρας θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με την ταυτότητά του και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.



ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ