Καταιγίδες και χιονοπτώσεις πλήττουν ΗΠΑ και Καναδά
Καταιγίδες και χιονοπτώσεις σημειώνονται σε μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ και του Καναδά, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδρότηση και αναγκάζοντας πολλούς επίδοξους εκδρομείς να αναβάλουν τα σχέδιά τους για την περίοδο των εορτών.
Πολλοί είναι εκείνοι που εγκλωβίστηκαν στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές ΗΠΑ, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά και τη Δευτέρα, καθώς ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν πτήσεις και έκλεισαν αυτοκινητόδρομοι λόγω του παγετού.
Ουρές σχηματίζονταν επίσης έξω από το δ
Πολλοί είναι εκείνοι που εγκλωβίστηκαν στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές ΗΠΑ, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά και τη Δευτέρα, καθώς ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν πτήσεις και έκλεισαν αυτοκινητόδρομοι λόγω του παγετού.
Ουρές σχηματίζονταν επίσης έξω από το διεθνές αεροδρόμιο Tacoma του Σιάτλ, όπου οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες Alaska Airlines και Horizon καθήλωσαν την Κυριακή τα αεροσκάφη τους.
Οπως μετέδωσε το CNN, κάποιοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας για να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Σιάτλ.
Τουλάχιστον 120 πτήσεις ακυρώθηκαν τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ και οι οδηγοί καλούνταν να αποφύγουν τις μετακινήσεις.
Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι χιονοθύελλες προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στις μεσοδυτικές Πολιτείες, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα στο Ιλινόι, το Οχάιο και την Ιντιάνα.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βελτίωση των καιρικών συνθηκών την Τετάρτη, παραμονή των Χριστουγέννων, με βροχοπτώσεις αντί χιονοπτώσεων στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσινγκτον και θερμοκρασίες που αναμένεται να φθάσουν μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο, η ομίχλη αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων.
Χειμερινές καταιγίδες έπληξαν και τον Καναδά, ο οποίος καλύφθηκε από χιόνι και στις παράκτιες περιοχές του, για πρώτη φορά από το 1971.
Η πόλη Γουότσον Λέικ, στο Γιούκον, κατέγραψε τη χαμηλότερη θερμοκρασία στη χώρα με 45 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.
Στο Βανκούβερ, ο υδράργυρος έδειξε μείον 15 βαθμούς Κελσίου, τη χαμηλότερη θερμοκρασία από τη δεκαετία του ΄1960, αναφέρουν δημοσιεύματα της Globe και της Mail.
Το Βανκούβερ, που συνήθως δεν βλέπει χιόνι, θα περάσει τα πρώτα λευκά Χριστούγεννα από το 1998.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr