Καζάνι που βράζει η ΝΔ

«Το θέατρο της Τρίτης» στη Βουλή για την υπόθεση Ζαχόπουλου - Αρρυθμίες στο ΠΑΣΟΚ

Εκρηκτική είναι πλέον η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς η κομματική βάση από τη μία αφομοιώνει τα αρνητικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων και από την άλλη εκφράζει πλέον έντονα την δυσφορία τους για την ατυχή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

Πανικό στο εσωτερικό της ΝΔ προκάλεσε η δημοσκόπηση της VPR-C που έγινε με την μέθοδο της κάλπης και δημοσίευσε χθ

Εκρηκτική είναι πλέον η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς η κομματική βάση από τη μία αφομοιώνει τα αρνητικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων και από την άλλη εκφράζει πλέον έντονα την δυσφορία τους για την ατυχή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

Πανικό στο εσωτερικό της ΝΔ προκάλεσε η δημοσκόπηση της VPR-C που έγινε με την μέθοδο της κάλπης και δημοσίευσε χθες η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και δείχνει την ψαλίδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ να μεγαλώνει στις 4,5%. Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται καθαρά στην πρόθεση ψήφου και το σημαντικότερο είναι μπροστά από την κυβέρνηση σε όλα τα επιμέρους στοιχεία που αφορούν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ακόμη και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία το προβάδισμα του κ. Κώστα Καραμανλή έχει περιορισθεί στις δύο μονάδες.

Είναι σαφές ότι παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος είναι εκτός ελέγχου καθώς επικρατεί ηττοπάθεια και είναι έκδηλη η δυσφορία και η απόδοση ευθυνών σε υπουργούς και στελέχη που θεωρούνται υπεύθυνοι για την πορεία αποδυνάμωσης της κυβέρνησης. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η χθεσινή συνεδρίαση στην νομαρχιακή οργάνωση Βορειοανατολικής Αττικής στην οποία τα μεσαία κομματικά στελέχη εκφράστηκαν με σκληρό τρόπο για την κυβέρνηση. «Ντρέπομαι να λέω ότι είμαι ΝΔ σε λίγο δεν θα μπορούμε να περπατάμε στον δρόμο» είπε ο δήμαρχος Σταμάτας παρουσία της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και των υφυπουργών κ.κ. Γιώργου Βλάχου και Πέτρου Δούκα. «Οι κουρασμένοι και οι επίορκοι να απομακρυνθούν» είπε άλλο στέλεχος, ο Καραμανλής στηρίζει τη ΝΔ και όχι η ΝΔ τον Καραμανλή, στις δημόσιες θέσεις υπάρχουν λίγοι εκλεγμένοι και πολλοί διορισμένοι, να σταματήσουν τα κορυφαία στελέχη να υποσκάπτουν το ένα το άλλο», είναι φράσεις που ακούστηκαν στην θυελλώδη συνεδρίαση. Στην τοποθέτησή της η κ. Μπακογιάννη έκανε έμμεση αναφορά στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου λέγοντας ότι «το τελευταίο διάστημα η κατάσταση για την κυβέρνηση έχει επιδεινωθεί λόγω πολιτικών λαθών» ενώ μίλησε και για εκείνους που έχουν καβαλήσει καλάμια. Ενδιαφέρον έχει ότι δεν παραβρέθηκε ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος παρότι είναι η εκλογική περιφέρεια στην οποία θα εκτεθεί την επόμενη φορά γιατί δεν τον κάλεσαν οι τοπικοί παράγοντες.

Η Ρηγίλλης πάντως σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσει τον πανικό που έχει αρχίσει και εξαπλώνεται στην βάση της κομματικής πυραμίδας μοίρασε non paper στο οποίο κάνει μία ανάλυση των δημοσκοπήσεων προσπαθώντας να πείσει τα στελέχη ότι «τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα και ότι η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη». Στηρίζει αυτό το συμπέρασμα στο επιχείρημα ότι η διαφορά προκύπτει από την επανασυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και όχι επειδή κερδίζει νέους ψηφοφόρους.

Πάντως ο πρωθυπουργός είναι και εκνευρισμένος καθώς νιώθει ότι δίνει μόνος του τη μάχη για την ανάκαμψη της κυβέρνησης ενώ θεωρεί ότι τα στελέχη του επιδίδονται στην αλληλουπονόμευση χωρίς να βοηθούν. Το Σάββατο ο κ. Καραμανλής πραγματοποίησε μία ακόμη προστατευμένη επίσκεψη στον Βόλο στο πλαίσιο της επικοινωνιακής του αντεπίθεσης. Σσήμερα το πρωί έκανε «αιφνιδιαστική» επίσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών. Ο κ. Καραμανλής κινητοποιείται εν όψει των μεγάλων δημοσκοπήσεων του Δεκεμβρίου προσπαθώντας να περιορίσει την αρνητική εικόνα της κυβέρνησή του. Αν και σε αυτές τις δημοσκοπήσεις η εικόνα παραμείνει ίδια τότε η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη κάτι που θα ανατροφοδοτήσει τον φαύλο κύκλο της ηττοπάθειας και της εσωστρέφειας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.