Σκληρό πινγκ πονγκ στην εξεταστική

Ξεφεύγει η κατάσταση στην εξεταστική

Με τα δύο μεγάλα κόμματα να επιδιώκουν σαφώς διαφορετική έκβαση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, η σύγκρουση πλέον γύρω από την υπόθεση ξεφεύγει από κάθε όριο, προκαλώντας σοβαρές αμφιβολίες για το εάν τελικά θα λάμψει η αλήθεια και θα εντοπιστούν οι ένοχοι. 

Η αποκάλυψη ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνώριζε για τον εκβιασμό του

Με τα δύο μεγάλα κόμματα να επιδιώκουν σαφώς διαφορετική έκβαση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, η σύγκρουση πλέον γύρω από την υπόθεση ξεφεύγει από κάθε όριο, προκαλώντας σοβαρές αμφιβολίες για το εάν τελικά θα λάμψει η αλήθεια και θα εντοπιστούν οι ένοχοι. 

Η αποκάλυψη ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνώριζε για τον εκβιασμό του επιχειρηματία κ. Πάπιστα, ο οποίος έχει αναλάβει την οικοδόμηση των εκτάσεων της Μονής Βατοπαιδίου στη Θεσσαλονίκη, περιέπλεξε τα πράγματα και χρησιμοποιείται ανοιχτά από τη ΝΔ ως απόδειξη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε λίγο ούτε πολύ, συμμετέχει σε σκευωρία με στόχο την κυβέρνηση!

Στόχος της ΝΔ είναι, όπως διαφαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις, να απαξιώσει πλήρως το έργο της επιτροπής για να στηρίξει στη συνέχεια την άρνησή της στην βέβαιη πρόταση της αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Για το λόγο αυτό ανέδειξε ως μείζον θέμα την αποκάλυψη ότι υπήρξαν εκβιασμό και διαπλοκές συμφερόντων στην υπόθεση, κατηγορώντας μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ότι έχει σχέση με τέτοια συμφέροντα. Παρότι τα περί των εκβιασμών εξελίσσονται σε περιφερειακό και όχι κεντρικό πεδίο της υπόθεσης, ξαφνικά η επιτροπή βρέθηκε να ασχολείται κατά προτεραιότητα  με το θέμα και μάλιστα να εξετάζει μετά μεγάλης σπουδής ένα βίντεο που ήταν προϊόν υποκλοπής!

Με την τροπή, που πήραν τα πράγματα, υπάρχει καθυστέρηση στην εξέταση ουσιωδών μαρτύρων, αλλά και στην αποκάλυψη άλλων σημαντικών παραμέτρων, όπως οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων προσώπων. Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα διαμαρτυρήθηκε έντονα στον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη για κωλυσιεργία στο άνοιγμα των λογαριασμών, καθώς το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί από την έναρξη των εργασιών.

 Κατά τα άλλα, καταθέτοντας στην επιτροπή η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη η οποία συνέταξε 31 συμβόλαια μεταξύ της Μονής Βατοπαιδίου και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, επέμεινε ότι ενήργησε σωστά: «Μόνη μου μέριμνα ήταν, να είναι έγκυρα τα συμβόλαιά μου. Η κυβέρνηση, ας απαντήσει η ίδια με τους αρμόδιους υπουργούς, γιατί ανακάλεσε τις διαδικασίες ανταλλαγών». Σε ερώτηση περί της εγκυρότητας των συμβολαίων, γύρω από τη Βιστωνίδα, η κα Πελέκη είπε: «Ειλικρινά σας λέω, δεν έχω την γνώση, ούτε το δικαίωμα να κρίνω εγώ κάτι τέτοιο. Όταν έρχεται το Δημόσιο και σου λέει «είναι λίμνη», τι να πω εγώ; Περαιτέρω, να ρωτήσετε τον αρμόδιο που το έκανε, ή που το δέχθηκε».

Ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, που δέχθηκε για λογαριασμό του Αθανάσιου Πάπιστα τον εκβιασμό από τον δικηγόρο Μιχάλη Κουκουβίνο, κατέθεσε στην επιτροπή  

ότι έδωσε στον δικηγόρο συνολικά 18.000 ευρώ μέχρι το Πάσχα του 2007. Όταν διαπίστωσε ότι η κρίσιμη συνάντησή τους, είχε βιντεοσκοπηθεί από κάμερα της επιχείρησής του, ενημέρωσε το δικηγόρο και έκτοτε ο κ. Κουκουβίνος δεν ενόχλησε του δύο επιχειρηματίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.